Passessie Nieuwe collectie Lalamour Summer 2019

Amper een week na mijn prachtige reis door Indonesië, mocht ik alweer heerlijk de nieuwe collectie van Lalamour passen in de Pop-Up shop aan de Haarlemmerdijk te Amsterdam. Ik stond te trappelen om die mooie kleding nu in real-life te kunnen dragen.

Op mijn reis had ik uiteraard Lalamour mee in mijn rugzakje. Ideale reiskleding als je naar warmere landen gaat. En met hopelijk weer zo’n prachtige zomer voor de deur, wil ik zeker weer wat nieuwe jurkjes van Margit Pronk in mijn kast hebben.

In mijn blog lees en zie je mijn gekozen kledingstukken van deze Lalamour collectie zoals deze bij Amsterdam Selection op de site en tot 1 april in de popup store te vinden is. Uiteraard is de collectie veel groter. Ik heb zelf maat XL (42/44) en de complete Lalamour collectie heb ik ook in deze maat gepast.

De Lalamour Lolly – Serie

De Lolly-serie is gemaakt van een fijn, iets steviger katoen. Door het (dikkere) katoen zijn eventuele oneffenheden mooi verbloemd. De jurkjes en rokjes dragen daardoor heerlijk en zijn wat stoerder dan je gewend bent van Lalamour. Ook zijn ze iets korter; knielengte bij de Zipper Dresses en de Lolly Loose Dress zelfs boven de knie. Ze hebben die echte seventies-feel. Ik houd ervan. Zoals altijd is de pasvorm ‘spot-on’. Ik draag alle modellen van Lalamour in XL, mijn eigen kledingmaat. Als je de Loose Dress te kort vindt, kan hij zeker ook gedragen worden als tuniek op een jeans.

Lalamour Lolly Loose Dress

De Lolly Serie is gemaakt in 3 kleurcombinaties: Ik heb de Lolly Loose Dress en de A-line skirt gepast in de combinatie roze/oranje/groen. De beide Lolly Zipper Dresses heb ik gekozen in de kleurcombinatie Turquoise en rood/bruin/oranje. De kleuren zijn allen stuk voor stuk intens en prachtig diep. 

De Lolly A-line Skirt is a wish come true voor mij: de cirkelrokken van Lalamour passen niet bij mijn figuur dus was er tot nu toe geen geschikte Lalamour rok voor mij. De A-line is een perfect model voor mij dus laat ik hem graag aan je zien. Een heerlijke pasvorm. Ja kan hem in de taille of laag op de heupen dragen, net wat jij fijn vindt. Ook weer gemaakt uiteraard van het fijne, iets stevigere katoen.

img_1665

 

Lalamour Pearly serie

De Lolly A-line Skirts combineren te gek met de de PEARLY Sleeveless Top! Ik heb de groene top gekozen, maar echt: alle tops staan perfect op deze rok. Het model is bekend. Ook vorig jaar zat dit model in de collectie. Toen werd de top geproduceerd in polyester. Nu is er voor de hele Pearly-lijn gekozen voor viscose i.p.v. polyester. De fotoprint is daardoor prachtig geworden. De print van de Pearly-serie (de naam verraadt het al) is een parel en geen stipje dus! Dit is zo gaaf. Van dichtbij zie je pareltjes ‘boven de stof zweven’.  

Het Pearly dessin vind je ook terug in de Wrap-dresses en de Icon-dresses. Beide modellen zijn gemaakt van het heerlijke viscose. De wrapdress heeft een overslag bij de hals die overgaat in fijne plooitjes in de taille aan één zijde van de jurk. Hierdoor verbloemt dit model ons ‘probleemgebiedje’: het buikje. De lengte van de jurk is zoals we gewend zijn van Lalamour: net iets over de knie. De mouwen zijn 3/4 dus is deze jurk heel geschikt om nu al te dragen!

De Icons Dress is in twee varianten verkrijgbaar: de zwarte top (Pearly print) met korte mouwtjes en de blauwe singlet (ook parel-print), zonder mouwen. De zwarte Icons Dress is een topper op dit moment maar ik ben ervan overtuigd dat, als de zomer komt, je nog heel erg je best moet doen de turquoise sleeveless Icons Dress te scoren. Die vliegt straks ook zeker de deur uit.

Deze jurken lijken heel erg op het model van de afgelopen 2 jaar, maar er is nu gekozen voor een overslag halsje. Persoonlijk vind ik dit veel mooier. In combinatie met de bekende hoge taille zijn de Icon Dresses super vrouwelijk. De rokprint is uniek! Een hele fotoverzameling van allemaal acteurs en actrices die schitterden rondom de glorietijd van (hoe kan het ook anders) Dorothy Lamour. De jurken dragen fantastisch, zitten heerlijk en staan fleurig classy. 

En, om het plaatje compleet te maken, laat ik je ook nog het vest, de Gardigan Pearly Red zien. Ook weer gemaakt van viscose en met het parelprintje. Zoals gezegd, draag ik hele collectie in XL met mijn maat 42/44. Het vest draag ik hier gesloten over de Icon Dress maar hij kan ook opengeknoopt gedragen worden, met of zonder touwtje, strikje voor of achter, etc etc. Veel variatie mogelijk dus. Heerlijk op de wat frissere dagen. De mouwen zijn op polslengte en het vest valt half over de heup.

Lalamour Long Singlet Dress

Als je dacht dat Lalamour helemaal afgestapt is van de hoge kwaliteit polyester, dan heb je het (gelukkig) mis: Ook dit jaar zitten er een paar prachtige polyester modellen bij! Ik ben groot fan van deze kwaliteit polyester. Het is van een hoge kwaliteit en zeer goed ademt. Ze dragen op warme dagen en/of op reizen geweldig, kreuken niet, zijn zo gewassen en weer droog. De stof is kleur en vormvast dus kortom: ideaal.

De Long dresses zijn in twee prints: de Garland op een zwarte en blauwe ondergrond (polyester) met zijn prachtige bloemenslingers en de Wild (viscose), een waanzinnige bloemenzee heerlijk multicolor! De kleuren zijn werkelijk zo mooi intens! De Sea Gradiant Garland loopt vloeiend over van blauw naar groen, net als de Middelandse Zee. De bloemenweelde van de Wild-Dress brengt bijna de geuren van een weide vol bloemen al in je neus, zo mooi is deze print.

Alle Long Singlet Dresses hebben weer de overslag-halslijn. Het model is vergelijkbaar met de Lalamour Festival Dress van de zomer 2018, weet je het nog, de retro-kopjes? Alleen is de nieuwe zomerjurk iets minder lang. 

De jurken kun je dragen zowel met western boots als ook sandalen. De lengte is precies goed. Je waant je op een rode loper bij een première, zo mooi en vrouwelijk voel je je. Flaneren op een mooie zomeravond is gewoon een feestje.

Lalamour Sweety dress

Als je dan niet echt houdt van lange jurken, dan is dit model ook verkrijgbaar in een korte variant. De print is van kleine roosjes die, dankzij een schaduwtje eronder, bijna 3D lijken te zijn. Leter wel op dat het donkere jurkje NIET zwart is, maar antraciet. Dat zie je niet goed op de foto. Ook dit model, de Sweety, is weer gemaakt van het goed ademende polyester. 

Met Lalamour komen we deze zomer zeker door, maar Amsterdam Selection heeft natuurlijk ook veel meer mooie merken. Ik heb nog veel meer moois gepast en die ga ik jullie de komende weken ook laten zien in mijn volgende blogs. Stay tuned!

Groetjesss,

Caro

 

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.