Tranquillo & Urban Hippies

Afgelopen oktober schreef ik er al een blog over: de wintercollectie van Tranquillo en hoe dit merk zijn collega’s ver vooruit is qua duurzaam en mensvriendelijk produceren voor een echt prima prijsniveau. Waar het keurmerk GOTS voor staat en hoe dit Duitse merk is ontstaan en welke groei het heeft gemaakt.

Mijn Winter Tranquillo

Dit jurkje, de Thallo Spice met zijn heerlijke shawl-kraag heeft mij afgelopen winter zeer behaaglijk gehouden. Hier is hij afgestyled met een prachtig geel lederen roosje van Urban Hippes en de gele boots van La Pintura.

Maar nu is het tijd voor de lente en zomer dusss…. tijd om te kijken wat Tranquillo voor ons in petto heeft.

Zomer in je bol!

Tranquillo heeft uiteraard ook een maxidress dit seizoen: de Vera Kaleidoscope. De pasvorm is erg mooi, maar ikzelf kies altijd een maat kleiner (dus een L i.p.v. een XL) van dit merk. De jurk valt soepel, is niet klokkend wijd en heeft op de juiste plekken strategische plooitjes. De kapmouwtjes zijn een fijn detail: het is een soort singletmodel en de kapjes zijn er overheen gemaakt. De kleuren zijn van een warme groen/blauwcombinatie en uiteraard draagt hij heerlijk want biologisch katoen.

De verrassing van Tranquillo vond ik deze TE GEKKE harembroek: De Jasmine. Hier draag ik de Lotus Aquatic, samen met het Tranquillo shirt Amy, kleur Poseidon. De broek is gemaakt van een dunne biokatoen zonder rek. De boord en manchetten uiteraard wel. Er zitten fijne steekzakken in en met mijn 1.74m. ben ik heel tevreden over de lengte van deze broeken. Ze zijn gemaakt in 2 varianten: ook is er de Jasmine Waves waarbij groen de boventoon voert qua boord en manchetten. Het shirt is van een dikkere katoen, vorm-fitted en zit heerlijk.

De Tranquillo Daina Aquatic is wat mij betreft het mooiste jurkje van dit seizoen! Ik ben weg van de grafische vlakverdeling en de stof: de slub jersey. Een niet egaal gladde tricot die wel heel dun is. Hij heeft wel wat weg van de Dress Pandina Blueprint uit de afgelopen Wintercollectie. Deze is nog te krijgen in de opruiming! De jurk valt mij op knielengte en heeft een verfijnde taille die geaccentueerd wordt door het diagonale vlakkenpatroon. De stof valt soepel en is luchtig. De jurk is mouwloos dus de warme zomer mag weer komen.

URBAN HIPPIES – DAILY BAGS

En dan: je ziet het bijna niet op de foto dus mocht ik van Amsterdam Selection deze foto’s lenen: wat combineert dit jurkje geweldig gaaf met de nieuwste tassen van Urban Hippies! Een heerlijk eigenwijs label van een geweldig leuke vrouw, Femke! Zij is de creatieve alleskunner van al die te gekke tassen, oorbellen, armbanden, etc etc! En deze nieuwe tas: de Daily Bag is haar nieuwste ontwerp! Een superhandige tas: alles kan er in, door het geweldige voorvak vind je alles terug en draagt niet zwaar door de fijne brede band. En, HOERA! verassing: de voering is gemaakt van een zwarte stof met een wit polkadotje… hoe cool is dat?? De Daily Bags zijn verkrijgbaar in jeansstof en kunstleer: zoals Femke zelf schrijft op haar site: “sober van vorm, uitgesproken van kleur”.

Nog zo’n hele mooie verrassing van Tranquillo: De Amando Feather. Een midi-dress en hiermee loopt dit hippe Duitse merk wederom voorop: de midi-dress is DE hit van deze zomer! Kijk maar eens goed om je heen in de straten: overal zie je deze lengte terugkomen. Deze mooierd heeft een prachtige warme groene tint, heeft een waterval-halslijn en is lekker vorm-fitted zonder strak te zijn. Het kleine kapmouwtje maakt hem geschikt voor op kantoor zonder dat het warm aanvoelt. En kijk eens goed: De Daily Bag Olive lijkt gewoon te zijn gemaakt voor deze jurk!

Maar, vind je de midi dress nog net even te hip voor je of houd je nou eenmaal van een sportievere snit? Dan heeft Tranquillo de Lana Feather voor jou gemaakt. Dit mouwloze model valt net boven de knie, heeft een sportieve snit en heel fijn, plooitjes in de taille zodat ons buikgebiedje lekker fijn achter de plooitjes verstopt wordt. Het draagcomfort is super. De V-hals is stoer afgebiesd en met een vestje/jeansjasje kan je dit jurkje nu ook al dragen. En zie je hoe fijn hij combineert met de La Pintura boots?

Ik laat je hier ook nog het andere dessin zien van de Tranquillo Midi-Dress Amando Lotus Grey. Deze jurk is wat rustiger qua kleur en print maar doet niets af van het eerbetoon dat dit merk brengt aan de jaren 50, met zijn vrouwelijke speelsheid. Ook deze jurk zit heerlijk en ja die print, de lotusbloem die we vaker zien bij Tranquillo, is weer elegant en lief tegelijk. Hier draag ik de jurken met boots, maar zie je jezelf al met je mooie sandalen of slippers slenteren in de zomerzon? Ik wel hoor.

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.