Lien & Giel Passessie

En weer een (h)eerlijk Hollands Label

Lien & Giel: een niet zomaar gekozen naam. Na 13 jaar luchtvaart besloten
Eline en Michiel samen een nieuw avontuur aan te gaan en openden hun eerste kledingwinkel (welke al snel uitgroeiden tot 4 winkels) . Eerst alleen verkoop van kleurrijke en eerlijke fashion, toen zij niet meer konden vinden wat zij wilden, zijn zij hun eigen collecties gaan ontwerpen. De uitkomst hiervan kennen wij: een prachtig fashion label dat 2 x per jaar een schitterende collectie uitbrengt. In hun eigen winkels verkopen zij uiteraard hun eigen complete collectie maar daarnaast hebben zij vele andere verkooppunten. Waaronder uiteraard ook Amsterdam Selection!

Lien & Giel BA Cap Retro Red

In de tijdelijke pop-up shop van Amsterdam Selection, heb ik een aantal prachtige jurken van Lien & Giel kunnen passen en die wil ik graag met jullie delen. Het zijn allen dresses uit de nieuwe zomercollectie. De eerste beauty is de Buenos Airos Cap Retro Red. Al heel lang een bestseller model. En terecht! Als er één dress is die je lichaam prachtig kan laten stralen, dan is het wel dit vernuftige model. De jurk heeft een V-hals die diep genoeg is om je decolleté mooi te laten zien zonder opzichtig te zijn. Het is een overslagmodel die niet kan openvallen maar wel een hele mooie lijn geeft. En natuurlijk zijn er die superslimme plooitjes in de taille die eventuele oneffenheden rondom de buik prima verhullen. Maar waar ik echt op ben gevallen zijn de kapmouwtjes. wat zijn die leuk!! Het zijn 2 delen die over elkaar heen lopen zodat ze de schijn geven uit één geheel te zijn gemaakt maar van dichtbij zie je dan de speelsheid van dit mouwtje.

Detail van het kapmouwtje van de BA Cap dress

De BA Cap heeft Amsterdam Selection ook nog in andere kleuren. Ik heb ook de Dandelion Black gepast. Hoe mooi is het om te zien hoe kleur en print een uiterlijk van een jurkje compleet kan veranderen. Was de Retro Red echt een vrolijk en lief jurkje door de combinatie roze met oranje en rood, de Dandelion Black is veel stoerder en brengt je meer de diepe zomer in, met lange nachten dansend op de stranden van Brazilië, schitterend in het licht van de fakkels in het zand. Extra stoer wordt deze jurk met kekke westernboots eronder.

En weer een heel ander effect geeft de Buenos Aires Cap Retro Green. Een fijn mooi groen getint jurkje wat altijd kan. Door de lichtere tint zie je extra goed hoe mooi het model van deze jurk is. Ik werd zo vrolijk van deze kleuren. De stoffen die Lien en Giel gebruikt zijn zoals je mag verwachten van dit merk, van 95% organisch katoen en de jurken worden geproduceerd in Europa. En… kijk eens hoe mooi het nieuwste tasje van Urban Hippies erbij kleurt! Deze Daily Bag wil je hebben hoor, zeker als ik verklap dat ze een superleuk binnenstofje hebben: een wit polkadotje in het zwart!

Mimosa Yellow Daily Bag

Zoals jullie misschien al wel weten, ik heb een echte XL maat. Ik heb het geluk dat ik qua figuur zit tussen de “omgekeerde driehoek” en de “zandloper”. De verhoudingen zijn redelijk goed verdeeld en met mijn lengte van 1.73 m. vallen de meeste jurken mooi net op of net over de knie. Lien & Giel valt net op de knie. Zeker voor de zomer een erg fijne lengte. Nou zijn de modellen van dit oer Hollandse label echt gemaakt voor vrouwen met diverse modellen en maten (jawel, ze gaan van S t/m XXL) dus kunnen wij allemaal wel een model vinden waar wij blij van worden.

Buenos Airos Sleeveless Crab Turquoise

De laatste jurk in de BA serie die ik heb gepast was een heerlijk mouwloos jurkje met een lekker nautische print: krabjes en schelpjes! De pasvorm is helemaal gelijk aan de Cap variant Dresses van Lien en Giel. Op deze foto zie je extra goed hoe de plooitjes hun fantastisch goede werk doen, los van het feit dat het mooi staat, voel je je er zekerder dus ontspannender door. De kleur is een echt fijne turquoise wat je, zoals je kan zien, ook prima kan matchen met afwijkende kleuren.

Dee Dolls Marine

Een echte Lien & Giel klassieker: de Dee jurk! De print, ‘Dolls Marine’ is uiteraard nog niet een klassieker, want die is helemaal nieuw! De Dee Dress heeft een mooi getailleerd form-fitted lijfje met een klokkende rok. De ronde halslijn heeft mooie platte plooitjes voor een fijn speels effect. En die print!!! Ohhh wat is deze leuk! Kom je met deze jurk binnen, dan kom je ook echt binnen. Ik houd hier zo van. Het jurkje is ook mouwloos dus nu prima met een vestje of jasje en straks heerlijk met blote armen in de zon! Ook de Dee jurkjes worden tegenwoordig gemaakt van biologisch tricot. De lengte is gelijk aan de BA Dresses: op de knie in XL bij mijn lengte.

De Showstopper van de dag!

De Sitges Wildflower Red – Maxidress

The subtle art of not giving a fuck

Dit schrijft Amsterdam Selection op haar site en weet je…: ik kan het alleen maar beamen! Deze über-geweldige maxidress wil toch elke vrouw in haar garderobe? Hij is zo ontzettend mooi. De jurk heeft een sweetheart neckline (en sinds “say yes to the dress” weten we allemaal wat dit is natuurlijk), die jouw decolleté net even dat stukje sexyness geeft. Hiermee laat je op een zomeravond heel wat koppies draaien als je over de boulevard flaneert. De kleur van deze Wildflower Red is zo intens rood. Het valt op de foto bijna niet op maar alle kleuren zitten er in, zulke fijne kleurige bloemetjes zitten in deze print. Het is een A-lijn model dus valt de rok prachtig klokkend om je heen zonder dat er overdreven veel stof hangt als je eventjes geen rondjes draait.

De jurk droeg ik hier op mijn La Pintura Boots en was perfect op lengte. Zelfs met sandalen raakte de stof de grond niet. Lien en Giel schrijven zelf op hun site dat de buste wat kleiner uitvalt maar ik heb hier met mijn C (soms D)-cup niet veel van gemerkt. Ook deze jurk, het wordt saai I know, is gemaakt van 95% biologisch katoen en 5% elastaan. Ook fijn om te weten: deze jurken zijn machine-wasbaar op 30 graden.

Zo. Voorlopig ben ik denk ik wel even uitgepast. Ik heb er waanzinnig van genoten! Ik hoop jullie ook? Als je het fijn vind om mijn blogs als eerste te lezen dan kan je je natuurlijk aanmelden via de button onderaan deze blog. Je krijgt dan een mailtje zodra er weer een nieuwe blog online is. En, als je n.a.v. een blog iets wil zeggen tegen mij of in het algemeen, dan kan je ook altijd een reactie plaatsen. Dat vind ik echt superleuk om te lezen.

Uiteraard blijf ik wel nieuwe blogs schrijven. Over mijn wandelingen met onze hond Loki (tuurlijk wel in één van die mooie jurkjes). Of over mijn leven in ons drukke gezin, mijn werk in onze twee bedrijven. Over leuke dagjes uit naar mooie stenen winkels, fijne sieraden, kekke schoenen enz enz… Ik ben nog lang niet uitgeschreven.

32 reacties

 1. De maxi dress staat je echt prachtig!! Heb je hem gehouden??
  Ik ga denk ik voor de roze, oranje en rode als mooiste, net als vroeger als een oliliy meisje:)

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat heb je ons heerlijk meegenomen tijdens jou pas sessie van Lien & Giel, ook ik vind ze je stuk voor stuk echt zo mooi staan! Heerlijk geschreven, dank je wel. Fijne avond x

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke blog! Mooie duidelijke site. Gave foto’s, goed gefotografeerd ook. Kortom een feest om te lezen en te kijken. De jurken staan je prachtig ❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi geschreven blog, fijne site, mooie foto’s, goed gefotografeerd. Kortom een feest om te lezen en naar te kijken! Die lange jurk vind ik echt fantastisch bij je staan 💖

  Geliked door 1 persoon

 5. Wow, die zijn inderdaad heel mooi. Voorlopig van de TB maxi (door de dunne stof) afgestapt en nu helemaal in love met deze L&G. Prachtige kleuren, zomers warm. Hoe voelde de stof? Vertrouwd of ook anders als voorheen? Hij staat jou ook geweldig 😍😍😍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.