BRILLETJE

Ik was 4 jaar en ‘onhandig’. Ik struikelde vaak, viel over losse stoeptegels en stoepranden en bij een vertwijfelde uitroep van mijn moeder na de zoveelste knieschuiver…: “Kind, zie je dat dan niet?!” klonk het snikkend “nee mama, echt niet”. Reden voor een bezoekje aan de oogarts.

En dat leverde mijn allereerste brilletje op. Een donkerbruin brilletje op een 4-jarig kinderkoppie… schattig was anders en dan moest er ook nog (ooh horror) elke vrijdag een glas afgeplakt worden. Je begrijpt… ik was geen fan (al waren de struikelpartijen verleden tijd vanaf toen).

Toen ik mijn eerste echte baantje kreeg kocht ik meteen lenzen. Eindelijk geen bril meer, hoera! Jaren droeg ik met veel plezier contactlenzen en verdween mijn reservebril onder een dikke laag stof. Die droeg ik echt niet meer.

Helaas pindakaas kreeg ik ook te maken met het bekendste ‘ouderdomskwaaltje’…: te korte armen! Of te wel…, ik moest aan een leesbril. Op zich niet erg maar wel enorm frustrerend want, zodra je je contactlens uitdoet, kan je wel gewoon lezen. Maar dan zie je weer geen klap in de verte…

Laatst brak er weer een kleine oogontsteking door en kon ik even geen lens meer dragen. Nu werd het dus echt tijd voor … jawel: een nieuw brilletje. Gezellig met manlief naar de Eyewish in onze wijk. Deze opticien-keten ken ik al sinds 1990. Toen was het nog Groeneveld Opticiens. Veel keuze, vooral in de ‘wat meer behoudenden’ hoek, maar gelukkig toch ook wel echte bril-brillen. Samen hebben we diverse hippe modellen gepast en de keuze viel op…

BIJNA HETZELFDE MODEL ALS DE VROEGER ZO VERFOEIDE DONKERBRUINE BRIL!!!

Het vlindermontuur van Max Mara is heerlijk retro met een moderne twist. Twee transparante stukjes aan de zijkanten geven een speels effect en markeren de overgang van de zwarte bovenkant naar de bruin gevlamde onderkant van het montuur. Twee goudkleurig metalen dopjes aan het eind van de pootjes maken het helemaal af.  

Zo kan het dus verkeren. En dan krijg je er ook nog zo’n hippe brillenkoker bij met bijpassend poetsdoekje. Helemaal leuk. De service en vriendelijkheid van het Eyewish-team was bijzonder hartelijk. 

Ik kan weer lekker afwisselen met lens/leesbril of mijn vlinderbril voor veraf. Ik ben er blij mee. 

5 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.