First Love… Talulabelle

Talulabelle is altijd hip maar nooit in de mode, draagt haar zondagse jurk op woensdag. Vindt alles met een gouden randje net iets mooier..

Talulabelle is het label van modeontwerpster Sabine Langenberg. Zij is net als haar kleding, waanzinnig creatief, geweldig origineel en kleurrijk en houdt van alles met een froezel of een gouden draadje. Daarnaast is zij gewoon een heerlijk lief mens. Lang trof ik Sabine altijd op creatieve markten zoals de Flavorites beurs of de Hip en Handgemaakt markten in Zwolle of Deventer. Fijn bijkletsen, zalig passen (met de bekende jeans op de enkels) en blij naar huis gaan met toffe herinneringen en een vet jurkje!

Mijn allereerste Talulabelle tijdens mijn eerste ‘live’ ontmoeting -2011-

Maar nu kwam er de unieke kans om Sabine te ontmoeten in haar eigen habitat, je weet wel, het atelier met de fotowand!! Iconisch voor Talulabelle. Samen met twee toffe dames, Kristel en Petra, bezochten wij Sabine. Kristel doet dit bijna jaarlijks omdat zij, net als ik, een hele lange geschiedenis heeft met Talulabelle. Omdat zij in Oostenrijk woont, is het opsturen van bestellingen niet altijd eenvoudig. Kristel ontdekte dit label ooit op internet en toen zij zag dat Sabine op de Flav-Live beurs stond in Amsterdam, bedacht zij zich niet en ging samen met haar, ook in Oostenrijk wonende Nederlandse vriendin, spoorslags naar Nederland om erbij te zijn. En nog steeds draagt zijn met grote regelmaat die fantastische kleding van Talulabelle.

Petra hebben we leren kennen via de facebookgroepen waar veel vrouwen met gelijkgestemde kledingstijlen elkaar ontmoeten en inspireren. Ook zij heeft Talulabelle met beide armen omarmd en in haar warme grote hart gesloten.

Ikzelf ken Talulabelle en Sabine ruim 9 jaar. Mijn eerste live-ontmoeting was ook tijdens de flavorites-beurs, in 2011 en sindsdien ontmoeten wij elkaar minstens 1x per jaar live. Ook volg ik deze creatieve en kleurrijke duizendpoot via diverse social media. En zoals haar stijl is qua kleding, zo is ook haar hele leven gestyled. Een warm en kleurrijk huis, waar de zigeunerin met de traan zich thuisvoelt en the American Diner zich een vanzelfsprekend plekje heeft toegeëigend in de (uiteraard uniek en kleurrijke) keuken.

Sabine is vanaf dat zij op kamers is gaan wonen al bezig met het verzamelen van dingen die een bepaalde sfeer in haar huis brachten. Ze heeft een tijd lang gewerkt bij de KRO. Daar leerde zij Manuela Kemp kennen (ook een heerlijk uitgesproken vrouw met een bonte, kleurrijke smaak). Hierna heeft Sabine haar inrichting nog bewuster verzameld en samengesteld. Met een fantastisch oog voor detail is het huis van deze ontwerpster één grote ontdekkingsreis. Je vindt er telkens weer nieuwe verrassingen. Bovenal is haar inrichting een afspiegeling van de persoonlijkheden die in dit huis wonen.

Something old, something new…

Sabine vindt in haar huis ook haar inspiratie voor haar collecties. Nog altijd gebruikt zij vintage stoffen, al dan niet gecombineerd met moderne stoffen. Talulabelle is alleen te koop via de webshop: http://www.talulabelle.nl. Dit doet Sabine bewust. Als het impulsieve en gevoelsmens dat zij is, komt er elke 6 weken iets nieuws op haar website. Zij houdt er niet van om ver vooruit te plannen, leeft graag in het nu. Zomerjurken moeten wel eerder in productie uiteraard maar ze blijft unica’s ontwerpen waarbij het credo “op = op” opgaat. Zelfs de start van het label Talulabelle was zoals Sabine is en leeft:

in 2003 ben ik maar gewoon begonnen met wat ik leuk vond en heb nooit gedacht dat ik zoveel jaren later dit mooie bedrijf zou hebben .

Samen met Kristel en Petra hebben wij genoten van een toffe passessie onder het kritische oog van Sabine. Ik heb foto’s genomen van deze kleurrijke meiden in de tuin en het atelier. Tevreden gingen wij, na de aanwinsten te hebben afgerekend, moe maar voldaan huiswaarts.

Zelden gaan de deuren van Sabine’s atelier open voor haar klanten. Wij hadden dus het geluk om voor deze keer een bezoek te mogen brengen. Maar de webshop is altijd open! Via social media en email kan je altijd vragen stellen en je krijgt snel een fijne reactie terug. Zodra er weer een leuke markt is waar Talulabelle naar toe kan, laat zij dat zeker weten op haar site en social media dus houd deze in de gaten! Deze toffe dame wil je gewoon leren kennen en de foto’s spreken voor zich: deze prachtige kleding wil je gewoon dragen!!

17 reacties

 1. Wauw Caro!
  Dat heb je geweldig verwoord! Prachtige foto’s gemaakt ook!
  Enorm leuk om te doen, een eer om daar te zijn en een heerlijke sfeer!
  Dikke 10! Heerlijk mensch! 😘😘😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuk verhaal, ik heb Talulabelle een keer gezien hier in Eindhoven op een markt. Mooie dingen. Maar toen droeg ik nog onopvallende kleding en durfde dat niet aan. Ook prachtige foto’s van de dames.
  Groetjes Hennie

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een superleuk verslag om te lezen, Caro 💗. Heb m’n oog al diverse malen laten vallen op Talulabelle, maar nog niet aan toegekomen om iets aan te schaffen. Dat gaat, zeker na het lezen van jouw heerlijke verhaal, absoluut een keer gebeuren 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig blog weer Caro, en ik ben al jaren verliefd op Talulabelle, zulke mooie jurken en rokjes en superleuk om live te passen, helaas kan dat veels te weinig, dus hopelijk staat Sabine snel weer op een leuke markt rondom Utrecht.

  Geliked door 1 persoon

 5. Goh Caro, ikzelf bezoek ook al sinds “mensenheugenis” de Flavourites-beurs in Amsterdam, én de, toen nog, vernieuwende Hip en Handgemaakt markten in Deventer en Zwolle! Ook Talulabelle elk jaar weer bewonderd! Wat leuk dat de wereld heel klein kan zijn! Ben je, waarschijnlijk onbewust, vaak tegengekomen bij die leuke evenementen! In Zwolle twee keer zelf meegedaan als standhouder. Zo geweldig om al die creativelingen te ontmoeten! Geweldig blog, geweldig merk…past wel bij mijn “zigeuner-roots”! Ik wordt spontaan enthousiast van je leuke verhaal!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.