Building me a fence…

Alles verandert als er een hond in je leven komt. Een waarheid als een koe. Toen wij onze tuin lieten aanleggen, een jaar voordat onze hond kwam, wilde ik persé romantiek, zicht op het water achter ons tuintje en een vrije kijk. Heerlijk was dat!

Lekker romantisch en veel groen…

Maar toen kwam de hond; Loki. Een mix tussen een flatcoated retriever en een labrador. Een prachtig en lief beest dat, toen ze ouder werd, een waaks dametje bleek te zijn. Ook zij hield van die vrije kijk, maar wel om heel andere redenen. De keren dat wij achter haar aan de tuin in moesten vliegen om haar al blaffend uit het schapenhek te halen zijn ontelbaar geworden.

Het eerste gedeelte is samen met manlief gebouwd.

Het hek werd door al die ‘volle-vaart-beuken’ van Loki krommer en zwakker en wij waren het blaffen behoorlijk moe. Dus besloten we zelf een schutting te maken. Manlief kocht het hout en sleepte het gereedschap het huis in. Na het eerste stukje schutting samen te hebben gedaan, besloot ik de rest wel zelf te doen. Manlief moest immers het hele paasweekend werken dus ‘girlpower’ it is!

Maar ja, klussen als een echt jurken-meisje gaat net even anders dan bij die stoere ‘Komme Naja Jippie Jippie Jee’ mannen dus werden er wel jurkjes gedragen. Tante Betsy en King Louie bleken uitstekende klusjurken te zijn. En werkschoenen heb ik ook al jaren geleden afgezworen. De teenslippers van Ipanema gingen lekker aan (het was ook het warmste paasweekend sinds 1981). De veiligheidsbril was mijn zonnebril en zo heb ik de klus geklaard.

Lekker in de zon, niet als een dolle doorgaand maar ondertussen genietend van de leuke dingen (zoals een paasbrunch met mijn zoons) is klussen echt tof hoor. Ik had nog nooit een afkortzaag bediend (mijn vader heeft ons altijd met een grote boog om alle elektrische gereedschappen laten lopen want GEVAARLIJK!!!) dus dat was wel eventjes spannend. De lijmtangen bleken zoek of kapot. Af en toe was een helpend handje van een zoon meer dan welkom. En zo vorderden deel 2 en 3 van de schutting alras.

En zie daar het resultaat! Stiekem… Welnee helemaal niet stiekem!… ben ik best trots op wat ik zomaar in het paasweekend heb geflikt! Van een paar plankies een prachtige Loki-Proof schutting gebouwd!!! Tuurlijk. Het uitzicht is nu weg maar lang leve de kunst van het omdenken: er kunnen nu wel een paar mooie lange plantenbakken aangehangen worden. Die zet ik mooi vol met fijne bloeiers, hoe cool is dat?!

Vrouwen en klussen… net eventjes anders

Tja Loki… die is wel wat teleurgesteld in haar vrouwtje… Het bespieden van het fietspad achterlangs is een stuk moeilijker nu en dus komen haar beschermende (lees blaffende) kwaliteiten beduidend minder goed uit de verf. Maar gelukkig houdt ze nog steeds evenveel van haar mensenroedel en worden we nog dagelijks getrakteerd op natte, roze stinklap-slobbers over ons gezicht! WOEF…

5 reacties

 1. Goed werk Caro in mooie jurkjes! Terecht trots!
  Loki zal niet minder blij met je zijn, maar je had wat haar betreft waarschijnlijk best de moeite mogen besparen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Super stoer Caro.
  Hier hebben we onze tuin ook beetje moeten verbouwen omdat we een nieuwe “tuinman” bleken te hebben met uitstekende graafkunsten. Elke dag moest hij even kijken wat er onder die laag kiezels lag.
  Maar ook wij hebben het graag aangepast.
  Je hebt het mooi gemaakt zo. Ziet er nog steeds gezellig uit

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.