Have you been ‘Pollewopt”?

Op Facebook zijn diverse groepen te vinden voor en door vrouwen waarin zij elkaar mooie jurkjes showen (Outfit Of ToDay) ter inspiratie en vermaak. Sommige groepen zijn puur op 1 merk gericht, andere groepen kiezen voor een kledingstijl i.p.v. een kledingmerk. Wat ze meestal wel gemeen hebben is liefde voor mooie kleurrijke jurkjes. Menig vrouw vindt er een luisterend oor, een nieuw stukje zelfvertrouwen, herkenning en ook vrolijkheid. Je snapt dat ik mij daar als een vis in het water voel!

Al een poosje showt een jurkenzusje (Kristel) in één van deze groepen enthousiast een heerlijk retro-feel jurkje dat prachtig kleedt, mooi in kleur is en lekker eigenwijs & vrouwelijk is. Het is een Pollewop Jurkje. Een heel jong en klein Hollands label maakt deze kekke jurkjes op bestelling. Je kiest zelf de stof, de kleuren en het model en het jurkje wordt op jouw maten gemaakt. Je hebt dus echt een uniek en passend kledingstuk.

Nou is het lastig om van een foto te bepalen of een jurkje jou mooi staat. Dat weet Suzanne natuurlijk ook. Daarom organiseert zij passessies voor kleine groepjes vrouwen om te kijken welk model jou wel of niet staat, welke maten geschikt zijn, of het jurkje langer of korter zou moeten, of de stof je bevalt etc etc. Samen met jurkenzusje Petra (jawel, die prachtige roodharige dame die mij mee uitnodigde naar een eerder beschreven Talulabelle-uitje) togen wij dus naar Delft.

Zoveel om over te kletsen… bijna de tijd vergeten!

Hier was de eerste passessie gepland in een te gekke setting: Brasserie Huszár aan de Hooikade. Een waanzinnig mooie plek: stoer, industrieel en met een flinke vleug nostalgie en art-deco. Samen met de andere dames hebben we werkelijk de mooiste foto’s kunnen maken! Niet alleen is het reuze gezellig zo’n middag, er is ook een wisselwerking. Suzanne wil graag feedback van haar klanten. Wat kan beter, wat is fijn? Zo worden de jurkjes alleen maar beter en mooier.

Maar, wie is dan deze leuke creatieve vrouw achter het merk? Suzanne Stevense Boeters is de bedenker van Pollewop. Suzanne ging al langer bewuster om met mode, duurzamer om met fashion. Haar passie en liefde voor vintage en kringloop maakten dat zij vorig jaar al haar webwinkel opende met gevonden en gecombineerde vintage kleding. Je koopt bij haar niet alleen een mooi jurkje of tasje of schoenen, je koopt eigenlijk gelijk persoonlijk advies. Daarnaast werkt zij als styliste voor o.a. Het Goed… een landelijke kringloopketen. Suzanne haar passie is het vertalen van vintage naar deze tijd. En dat kan zij prachtig. Ondertussen experimenteerde zij al met deze zelfontworpen jurkjes. In maart van dit jaar is ze echt officieel van start gegaan met het label Pollewop. 

Suzanne bleek zelf geen naaister: Jaren keek zij op naar mensen die zelf hun kleding maakten. Na haar 33e verjaardag trok ze de stoute schoenen aan en nam naailes. Na een aantal lessen wist zij dat dit niet haar kracht was dus boorde zij het talent aan wat zij wel ruimschoots bezit naast haar creatieve geest. Zij verzamelt en verbindt mensen en kwaliteiten om zich heen die haar ideeën kunnen vertalen en uitvoeren: Linda Boer, een getalenteerde leuke vrouw met een modevakschool in Vlaardingen digitaliseert Suzannes ontwerpen in perfecte patronen en Bandar, een Syrische (oud)vluchteling is in Olst zijn eigen naaiatelier begonnen en hij maakt met geweldig vakmanschap de bestelde jurkjes. 

Het resultaat: 2 prachtige duurzame classy jurkjes zijn nu gelanceerd onder het label Pollewop. Het model met het pankraagje heet Rosie en het jurkje met de reverskraag en de vintage knoopjes heet Jools. Je stelt zelf je jurkje samen: je kiest de kleur en bij de Rosie kies je ook de kleur van het pan-kraagje. Je geeft je maten door en beslist de lengte van je jurkje. De jurkjes hebben een A-lijn en complimenteren praktisch elke vrouw. De stof is vrij stevig (hoera, onze rolletjes zijn onzichtbaar) en van 65% viscose, 30% PA en 5% elastan.  De kleuren zijn iets gedekter, maar zeker niet saai. Omdat je bij de Rosie kan spelen met 2 kleuren, wordt dit jurkje direct speelser en vrolijker. Ik merkte dat de pasvorm vrij ruim is dus kan ik prima een maat 42 aan (terwijl ik dacht een 44 te moeten kiezen). De mouwtjes hebben een hele fijne pof. Ik houd ervan: het geeft het jurkje net even dat ‘edgie’ accentje.

Ja, na het bestellen is het vol verwachting wachten op je mooie eigen jurkje! Suzanne probeert bij al haar klanten wat ‘in-between’ foto’s tussentijds te sturen . Een soort ‘making-of’ van je jurkje. En dan, na wat geduld, krijg je jouw unieke, zelf samengestelde jurkje thuisgestuurd. Dat is het wachten meer dan waard toch?

En dan komt nog het leukste: het afstylen. Omdat het jurkje relatief rustig is kan je er veel kanten mee op. Op haar website laat Suzanne al een aantal mogelijkheden zien: sneakers, retro-pumps, killer-heels. Ik wilde vooral weten of westerboots ook mooi zouden staan onder deze jurken en jawel…: de jurkjes zijn zich als een kameleon gaan vormen naar de boots en er ontstond meteen weer een nieuwe look! Ook “de touwtjes van Kristel” worden binnenkort een vast styling element bij deze jurkjes en zijn straks te koop op de website. De bloemen die je ziet kan je o.a. weer kopen bij Urban Hippies, waarover ik hier ook al eens schreef.

Omdat ik niet kon kiezen welk jurkje ik het mooiste vond, heb ik besloten mijn lief de keuze te laten maken. Hij mag beslissen en zodra het kan, bestel ik dan mijn allereerste Pollewop. En als mijn Pollewopje dan klaar is zal ik jullie verklappen welk jurkje het is geworden. Hebben jullie, na het zien van deze mooie foto’s ook een voorkeur? Ik ben reuze benieuwd uiteraard. Laat je het mij weten? 

Als laatste verklap ik nog een leuke verrassing: Suzanne is voor Pollewop druk bezig een nieuw model te ontwerpen. De eerste schetsen mochten wij vanmiddag al bekijken en dat belooft alweer een juweeltje te worden!! So stay tuned want het wordt vervolgd…

12 reacties

 1. Hoi Caro,
  Wat een leuke blog weer, je vroeg welk model we mooi vonden nou mijn voorkeur heeft het model met rever-kraag, deze vind ik wat meer bij jou passen die ander is wat braafjes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, ik heb je hier ook gevonden. Wat een leuk verhaal , zo leuk om “achter de schermen” te weten hoe en wat. Het jurkje staat inderdaad super met je westernboots maar ook je dr.martens staat er super bij. Zo kun je alle stijlen maken. Ik wil zeker ook eens gaan passen , als er nog eens een mogelijkheid komt. Lieve groetjes
  Hennie

  Geliked door 1 persoon

 3. Jaaaa nu ben ik overtuigd! Ik wil ook een Pollewop. Vooral na het zien hoe jij het zo mooi hebt gecombineerd met een mooie legging met print. Anders vind ik het een te veel effen geheel.

  En waar ik ook heeeeeeel blij van werd, dat de jurkjes gemaakt worden door een vluchteling uit Syrië. Inmiddels al helemaal zijn draai gevonden in Nederland. Ik word zo blij van dit verhaal, de tranen schoten mij in de ogen. Ik zie vluchtelingen in het begin van hun aankomst in Nederland, terwijl ze in het AZC verblijven. Wat daarna volgt, horen we af en toe eens. Dit vind ik echt een succesverhaal.

  Prachtige blog Caro! Jij beschrijft alles zo uitgebreid, gedetailleerd met veel achtergrondinformatie. Heeft mij net het zetje gegeven dat ik nu dus ook een Pollewop wil.

  Welke Pollewop raad jij mij aan?

  Geliked door 1 persoon

  • Ooh wauw! Wat een prachtige reactie! Ja nou inderdaad! Als iemand weet hoe zwaar de struggle is voor deze Syriërs (en andere vluchtelingen for that matter) dan ben jij het wel! Mooi hè, dat Suzanne zo maatschappelijk bewogen is!! Lees maar eens op haar site over de Tote bags!! Ook zo prachtig😍. Als ik aan jou denk, denk ik echt wel aan de Rosie… sweet met een rock&roll edge. De maten staan goed op de site. Meet wel even goed na met een mooi passend jurkje van jezelf. En je weet het: bij twijfel kan je ook naar een pasdag toe hè?!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.