Spiekbroekjes Test!

Directoire: vrouwenonderbroek (met elastiek om het middel en aan de pijpen). Genoemd naar de periode van het Directoire die o.a. gekenmerkt was door een eigen mode.

Schurende dijbenen… veel vrouwen hebben hier last van. Behalve Doutzen Kroes uiteraard, maar velen van ons zullen niet gezegend zijn met de ‘thigh-gap’ dus zoeken wij al jaren naar oplossingen om dat pijnlijk schuren te voorkomen. En…, moesten wij het lang doen met saaie, onooglijke broekjes, tegenwoordig zijn er zulke prachtige broekjes te koop dat ze gewoon gezien mogen worden als het rokje eens opwaait.

Maar, hoe zitten ze nou eigenlijk? Welke verwachtingen mag ik ervan hebben? Ik besloot er 4 te kopen en ze ieder op hun eigen kwaliteiten te testen en jullie wat mogelijkheden te laten zien. Ieder broekje heeft zijn eigen kenmerken en geen enkele deed onder van de ander. Leuk zijn ze allemaal dus dat was voor mij al criteria 1: en allen geslaagd! Er zijn uiteraard nog meer labels met mooie spiekbroekjes maar ik kwam deze 4 het meest tegen op de facebookgroepen.

van links naar rechts: Limoentje, Upsa!, Tante Betsy, Sarah’s Sweeties

Ik kreeg de broekjes snel toegezonden, mooi verpakt en soms met een leuke attentie erbij. Omdat Limoentje op bestelling wordt gemaakt duurde deze levering iets langer, maar dat wordt ook aangegeven. Ik ga per onderdeel de 4 broekjes beschrijven zodat deze blog wat overzichtelijker blijft. Mijn maten zijn als volgt: ik ben een L/XL dame (42/44) en heb een beetje bol buikje tegenover slanke bovenbenen. Mijn lengte is 1.74 m. Alle broekjes zijn gedragen op een lekkere lentedag, niet te warm en zeker niet te koud. Ze hebben allen de “Loki-test” gehad: een mooie stevige wandeling met mijn hond van zeker een uur.

Materiaal:

Drie broekjes zijn gemaakt van 95% katoen en 5% elasthaan. Tante Betsy gebruikt uiteraard biokatoen. Sarah’s Sweeties heeft een steviger katoen. Hierdoor is dit broekje ondersteunend maar niet corrigerend. Upsa! gebruikt 95% modal en 5% elasthaan.

Modal (ook wel kunstzijde genoemd) is een stof, gemaakt van beukenhout. Middels een chemisch proces wordt houtpulp omgezet in superlichte en toch hele sterke vezels. De stof ademt goed en valt schitterend. Net als bv. viscose hoort Modal bij de natuurlijke kunstvezels.

Pasvorm:

Alle broekjes hebben een hele fijne pasvorm. De Upsa! was voor mij iets lastiger omdat ik precies tussen de twee maten viel (m/l & xl/xxl). Ik kon, door de tailleband hoger te dragen, perfect uit de voeten met de kleinere maat. De xl/xxl zat ook fijn, zeker op de buik, maar dan zijn de pijpjes iets losser (ook niet erg natuurlijk). De Upsa! en de Tante Betsy hebben hetzelfde boordje, een tunnel met elastiek. Het spiekbroekie van Limoentje heeft een hele mooie brede band van dezelfde stof die echt nergens knelt. De Sarah’s Sweeties heeft een elastisch kant boordje. Geen van de broekjes tekenen of zakten af. De boord van Limoentje kwam het hoogst boven de navel uit, zo’n 3 vingers erboven. De Upsa!, Sarah’s Sweeties en Tante Betsy kwamen bij mij mooi in de taille, iets boven de navel waarbij ik de kleine maat Upsa! dus wel hoog optrok om het tekenen te voorkomen.

Pijpjes:

De pijpjes zijn allen afgezet met een mooi elastisch kantje. Tante Betsy heeft een iets stugger kantje wat een beetje meer voelbaar bleef. Nou is mijn huid hier supergevoelig voor dus wellicht stoort dit de meeste vrouwen niet. Het kantje van de Upsa! voelde je zelfs helemaal niet. Sara’s Sweeties gebruikt het breedste kantje en is ook lekker zacht. Limoentje heeft een stoer kek randje die je een klein beetje blijft voelen maar zeker niet storend. De Tante Betsy en de Upsa! hebben iets kortere pijpjes (halverwege het dijbeen), wat wel weer fijn is als jouw jurk of rokje wat korter is. De pijpjes van Limoentje en Sarah’s Sweeties komen 3/4 over het dijbeen. Alle broekjes sluiten mooi om de benen en om de taille. Geen van de pijpjes kropen op, zelfs niet bij de Loki-test!

Draagcomfort:

Vooropgesteld: alle broekjes dragen lekker en het is aan de persoon wat je prettig vindt uiteraard. Verschillen zijn er zeker.

De knickers van Tante Betsy hebben een prima pasvorm op de buik en de pijpjes sluiten mooi aan op de benen. Ik draag hier maat XL. Ook glijdt het jurkje dat ik die dag droeg er mooi eroverheen zonder te blijven hangen op de stof van het broekje. Dat is super. De kortere pijpjes maken dat je er korte rokjes op kan dragen en de stoffen zijn creatief en kleurrijk. Het broekje heeft een dubbel kruisje maar ik zou hem zelf toch als korte legging dragen met een slipje eronder. De stof is zeker niet zweterig en warm. De verkoopprijs voor de Tante Betsy knickers is € 24,95.

De Upsa! heeft zonder meer de beste draagcomfort. De heerlijk zachte stof helpt daar zeker bij. Ik heb van de Upsa! de M/L getest. Ook is dit broekje het prettigst bij hele warme dagen. Het dubbele kruisje maakt deze broekjes geschikt voor het dragen als slipje. Ikzelf heb hier niet voor gekozen. De dunne stof maakt wel dat er niets verdoezeld kan worden. Door 3 zwangerschappen van ‘reuzenkinderen’ heb ik helaas een huidflap overgehouden op de buik. Hierdoor heb ik wel behoefte aan wat meer steun. Op echt warme dagen kan mij dat weinig meer schelen hoor en komt de Upsa! zeker weten onder mijn jurkjes. De Upsa! broekjes zijn € 27,95 en hebben ook nog eens bijpassende hemdjes.

De Sarah’s Sweeties (maat 42/44) zijn absoluut van perfecte kwaliteit. Ze zijn zeer goed draagbaar zonder slipje eronder en door de dubbele naad op de binnenkant van het dijbeen, schuurt er geen naad over elkaar heen. En dat merk je wel. De stof ondersteunt, zonder corrigerend te zijn. Ik houd hier enorm van. Wel vraag ik mij af of het broekje op de hele warme dagen nog wel prettig draagt. De stoffen zijn prachtig kleurrijk en je ziet dat ook hier niet op bezuinigd wordt. De broekjes worden geleverd in een eigen, bijpassend waszakje. Heel fijn en mooi. Sarah’s Sweeties zijn wel het hoogst geprijsd met € 36,50 maar ze maken het absoluut waar.

Het spiekbroekie van Limoentje heeft de perfecte buikband: hoog en zonder knellend randje. Daar houden wij curvie’s van! Hier heb ik voor maat XL gekozen. Het broekje heeft geen dubbel kruisje en draag je dus sowieso als korte legging. Het katoen is niet te dik of te dun, is fijn elastisch en draagt heel prettig. De langere pijpjes maken dat je misschien wat eerder het broekje te voorschijn ziet piepen onder je rok maar eerlijk… dat vind ik totaal niet erg: in dit broekje wil je wel gezien worden! De prijs van het spiekbroekie is € 19,95.

Waar te koop:

De broekjes voor deze blog heb ik zelf gekocht. Verkoopadressen vind je op de websites van:

Tante Betsy: https://www.tantebetsy.com/verkooppunten/

Sarahs Sweeties: https://www.sarahssweeties.nl/home.php (alleen webshop)

Upsa!: https://www.upsa.nl (alleen webshop)

Limoentje: https://www.limoentje.nl/ (alleen webshop)

19 reacties

 1. Wauw….Super leuk te lezen over de spiekbroekjes. Ik heb één van tante betsy maar kan er zeker meer gebruiken. Heb nog twee van anni rolfi maar die zijn snel te warm. Wel geeft deze meer steun. Ik ga eens neuzen op de sites. Bedankt voor je informatie. Welke heeft nu echt je voorkeur?
  Liefs Charline

  Geliked door 1 persoon

  • Thnx Charline😃. Dat is dus super lastig te zeggen… ik denk op dit moment of Sarah’s Sweeties of Limoentje. Maar als het echt warm is, Upsa! En de Tante Betsy als het rokje wat kort is… ooohhh, te lastig kiezen🤣

   Like

 2. Ik heb er 2 van Limoentje en door de leuke printjes vind ik ze helemaal leuk. Ik ga ook andere proberen. Vind het een super oplossing. Ik draag ze als legging
  Groetjes Alette

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuk ‘ vergelijkend warenonderzoek’ ! Ik ga het eens onthouden. Ik heb nu twee goedkope, dat vond ik al heel wat tijdens afgelopen warme zomer. Ik met blote benen! Maar voor aankomende zomer wil ik er nog één bij, ik ga jouw stukje zeker in mijn achterhoofd houden bij het zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat leuk om te lezen zeg!
  Ik moet (nou ja, moet…) ook maar eens een spiekbroekje aanschaffen… ik heb wel zoiets, van de Zeeman, maar die is niet zo mooi 😉
  De Upsa! is voor stevige bovenbenen ook goed geschikt begrijp ik uit jouw verhaal…
  Eerst maar eens één bestellen en dan proberen zelf te maken 🙂
  Dank voor je test !
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 5. Leuk onderzoek! Wat ik gedaan heb is met 2, Tb en zeeman spiekbroekje een uur, 60 min vol in de zon. Erg geschrokken. Die van Tb is vol mijn been ingebrand. Dus kijk uit als je ermee in de zon gaat! (Jurk omhoog om benen te bruinen)

  Geliked door 1 persoon

 6. Leuk Caro de test

  Ik gebruik al een paar jaar de sweeties en ben super tevreden, ook bij warm weer vind ik ’t prettig, zeker omdat je er verder niets onder hoeft

  Like

 7. Dank je wel voor de duidelijke info. Ik vind het niet mooi als ze onder m’n jurk vandaan komen, dus een kortere zou beter zijn. Al vind ik het wel weer een groot voordeel dat je die van Limoentje niet ziet in je taille, dat vind ik denk ik nog belangrijker. Opkruipende pijpjes en brandende broekjes vind ik helemaal niks, dus die van Tante zijn ook niet ideaal dan. Ik trek m’n rok nl ook nog wel eens op als ik in de tuin in het zonnetje zit. Ik twijfel ook nog over Bandelettes, heb jij die wel eens geprobeerd? Lijkt mij met heet weer ideaal, ik ga eind juni naar Egypte en wil dan in elk geval iets tegen schurende benen. Ik houd jouw info er in elk geval goed bij. Het zal ook een kwestie van proberen zijn. 😘

  Geliked door 1 persoon

  • Je moet niet te hard schrikken van een reactie: er kan altijd een reden voor zijn waarom iets tegen is gevallen. Hoeft niet noodzakelijkerwijs aan het product te liggen😘. Bij mij kroop Tante Betsy bijvoorbeeld niet op. Bandelettes heb ik geprobeerd maar ik vind ze niet zo fijn… blijf bang dat ze afzakken (ooh horror) en wat ik schrijf in mijn blog: door die huidflap op mijn buik, wil ik graag wat meer stevigheid😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.