Zwieren en Zwaaien met Lien & Giel

Mijn droomjurk: “Dress Sitges Wildflower Red”. Ik paste hem al aan op de feestelijke opening van de Pop-Up Store van Amsterdam Selection afgelopen maart, weet je nog? Toen was de zomer nog zo ver weg dus koos ik toen voor de Lalamour Icons Cross Dress. Maar wat was ik verliefd op die prachtige Lien & Giel Dress!! En nu is t ie er!😍

Stoer met Dr. Marten Boots

Deze fantastische Maxi-Jurk is gemaakt van 95% organisch katoen en 5% elastaan. Hierdoor zit de jurk heerlijk en vormt zich mooi naar het lichaam. En wat is het toch een fabelachtig mooie print… Prachtig rood met een keur aan mooie veldbloemetjes in de mooiste kleuren. I love it!

De halslijn is de Sweetheart Neckline… (dank u ‘say yes to the dress’ voor het introduceren van deze leuke term). Het is een een echte ‘Oooh La Laa’ decolleté zonder overigens ordinair of TE spannend te worden. Ik heb het al in een eerdere blog gezegd en Amsterdam Selection beschrijft dit ook op hun site: ‘deze jurk valt iets kleiner bij de buste’, maar mijn meisjes (maatje C/D) passen er zeker wel in. 

Bohemian met La Pintura Boots

Met mijn lengte van 1.74 m. valt deze maxi-dress perfect op lengte: zowel met slippers als met mijn hakjes valt deze jurk heel mooi op lengte. Op slippers blijft de zoom net boven de grond hangen, evenals op blote voeten. En bij hakjes tot ca. 5 cm valt de jurk halfweg de hakhoogte. Ik heb deze jurk in maat XL dus let er wel op dat een kleinere maat ook wat korter zal zijn. De OTO is 48 cm en de lengte van schouder tot zoom is 149 cm.

Lien & Geel noemt dit model een A-lijn maar ik vind de omschrijving van Amsterdam Selection beter de lading dekken: een twirl rok! En dat is precies wat je ermee gaat doen: rondjes draaien! Het decolleté heeft middenvoor plooitjes en de jurk heeft brede schouderbanden. Hierdoor is de jurk eerder en langer draagbaar bij wat frissere lentedagen & zomeravonden. 

Eerst dacht ik nog dat de jurk misschien wat te warm zou zijn op warme zomerdagen, immers veel stof om de benen, maar dat viel mij reuze mee. Jazeker, er is veel stof in de rok maar het katoen is minder dik dan de winterjurken en toch stevig genoeg om heel mooi te vallen. Ook is de rok dusdanig wijd dat er genoeg bries en beweging is in de stof, wat weer lekker verkoelend kan werken. 

‘Kan je er mee fietsen?’, vroeg ik mij af. Nou…, tuurlijk ook getest en ja hoor, dat gaat prima. Nou heeft mijn fiets geen jasbeschermers meer (welke fiets tegenwoordig nog wel?) dus ik vond het wel een beetje spannend of er geen rokpand tussen de spaken verdween maar dat gebeurde gelukkig niet. 

Zelfs stofzuigen op hakken lukt prima!

Deze dress draag je sjiek, sportief, bohemien, alledaags… ja je voelt je bij bijna elke gelegenheid supermooi in deze jurk. Of je nou met je karretje door de Appie loopt, met je hond door de bossen sjouwt, je op kantoor je werk afmaakt… elke keer wanneer jij je realiseert wat je aanhebt, maakt je hart een sprongetje!

Deze maxi-jurk is in 3 varianten verkrijgbaar bij http://www.amsterdamselection.nl en kosten € 119,95. En weet je wat een leuk nieuwtje is? Amsterdam Selection is overgestapt naar PostNL. De verzending is hiermee aanzienlijk verbeterd: niet alleen komt je nieuwe bestelling eerder binnen, er zijn geen retourkosten meer!!!! Hoe cool is dat?!

Deze jurk heb ik gekregen van Amsterdam Selection voor mijn blog.

11 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.