Visje Visje in het water…

Tante Betsy loves colours and pattern, mix and match, from folklore to retro, from loving to headstrong, feminine and naturally out of pleasure.

Een heerlijke quote van Tante zelf en so true! Kijk maar naar haar collecties. Ook deze spring/summer ’19 collectie is weer vol…, wat zeg ik… boordevol kleur, patronen, retro en folklore prints, eigenwijs en lief… kortom: Tante is en blijft Tante en ze blijft verrassen! Deze nieuwe collectie is ook nog eens van biokatoen en viscose. Hierdoor wordt de wereld ook duurzaam een stukje mooier!

De vissen zijn weg… Loki is erin geplonst

De laatste collectie is ongelofelijk groot! Er is zoveel keus, geen enkele winkel heeft alles van Tante Betsy kunnen inkopen. Hierdoor zijn er enkele prachtige jurkjes niet echt tot hun recht gekomen. Ze verdienen een spotlichtje. 

De Dress Zoe Fish Gold is zo’n jurkje. Het nieuwe model is in de autumn/winter ’19 collectie geïntroduceerd met het Retro printje. Toen had het nog een overslag maar omdat deze bij veel vrouwen bleek open de vallen, heeft Tante Betsy er een “faux-overslag” van gemaakt. Nu is het eigenlijk een diepe v-hals geworden. Je kan de jurk zelfs zonder hemdje eronder dragen.

Kijk naar mij, ik ben veel mooier dan het vissenjurkje… “woef”…

Op de productiefoto van de Dress Zoe Fish Gold, op de site van Tante Betsy, zie je nog de demoversie. Hier heeft de jurk een overslag maar op mijn foto’s kun je zien dat ie prachtig vastgezet is. Daarnaast heeft de demoversie geen blauwe manchetten terwijl dat de jurk nou juist extra leuk maakt. Fijne aanpassing dus.

De Zoe Fish Gold dress valt een maat groter dan wat je misschien gewend bent. Ik draag hier een L i.p.v. een XL. De stof is zeker dun. Veel kleding dit zomerseizoen heeft Tante laten maken met het dunne biokatoen of viscose. Deze jurk is van viscose. De roze variant voelt wat dikker aan (ook gemaakt van viscose) maar dat kan ook aan het verfbad liggen: alleen van deze print hoor ik namelijk vrouwen zeggen dat ze hem eerst een keer moeten wassen om de geur eruit te krijgen. De Fish Gold en Green hebben hier geen last van.

Waar is die malle hond nou weer naar toe gezwommen?

De dunne stof heeft uiteraard als voordeel dat het een perfecte zomerjurk is. Nadeel is, dat het niets kan verhullen. Nou is dit heel goed op te lossen met fijn passende onderkleding (evt. corrigerend) en met een onderjurkje. Zo draag ik de Zoe Fish Gold in ieder geval wel. De kleur is voor Tante’s begrippen wat rustig gebleven, maar laat je niet foppen: het contrast tussen de lichtblauwe achtergrond met de okerkleurige visjes en de donkerblauwe bies, de puntkraag en de manchetten maakt de jurk toch weer spannend. 

De pasvorm is perfect. De jurk volgt al je curves en al gezegd, de halslijn valt niet meer open. Het kraagje blijft keurig in model en ligt mooi plat in de nek. De langere mouwen kleden heel mooi af en maakt de jurk ook geschikt voor bijvoorbeeld het werk. Omdat de stof mooi zomerdun is, voelt ie zeker niet warm aan ook al is de mouwlengte gekleder. Zoals je kan zien op de foto’s valt de jurk in L bij mij precies op de knie (ik ben 1.74 m.) en de mouwen half over de ellebogen. De OTO is 48 cm.

Hier komt de werkelijke kleur het meest mee overeen…

En ja, wat een te gekke visjes toch ook! Zoals je ze tekende toen je als kind een zee vol vissen tekende! Ik houd ervan. Combineren met een spijkerjasje en gele laarsjes of met sneakers en een leren jackje. Draag er een sportief blazertje op en het is een zakelijke look. Veelzijdig is deze leukerd! Ik ben fan🐠🐠🐠

De Dress Zoe Fish Gold is te bestellen in de webshop www.tantebetsy.com voor € 89,95. Hier is t ie ook in het groen te bestellen. Daarnaast is deze print in het rood te koop in diverse web & stenen winkels. Voor het vinden van een winkel bij jou in de buurt klik je hier.

Dit jurkje kreeg ik van Tante Betsy voor mijn blog❤️

14 reacties

  1. Wat is deze kleurencombinatie verrassend leuk! Is deze ook van viscose gemaakt net als de roze variant, of van biokatoen? En wat staat ze je geweldig, you look gooooooood! Zo gaaf gecombineerd!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.