Behind the scenes… of a photoshoot by Tantilly

fo·to·shoot (de; m; meervoud: fotoshoots)

periode waarin een fotoreportage wordt gemaakt, bv. op het gebied van mode

Tijdens mijn laatste bezoek aan de shop van Tantilly in Deventer werd ik door Chantal, de eigenaresse, gevraagd of ik mee wilde doen aan de nieuwe fotoshoot van Tantilly. Nou, daar had ik wel oren naar, dat begrijp je. Dus woensdagochtend voor hemelvaart reed ik naar de locatie met een tas vol spullen (schoenen, jeans, shirtjes, leggings etc etc).

De shoot werd gehouden in Heerde op een mooie camping met prachtige locaties. Het weer was onverwacht mooi en zo kwam het dat wij heerlijk in het zonnetje de visagie ingingen. Chantal werkt hier samen met make-up artist Naomi Roepers. Zij kan toveren met make-up en haar. Dat alleen al was een verwenmomentje. Onder haar vakkundige handen veranderden Amber, Clasien en ikke in wel heul mooie zwaantjes. Eerlijk is eerlijk: Clasien is kapster geweest en doet zelf ook haar make-up. De re-touch van haar kapsel deed Naomi dan wel weer. Les 1 leerde ik hier gelijk al: alle eigen sierraden moeten af, tot en met de trouwring aan toe. Wist ik niet, anders had ik dat thuis al gedaan. Als je erover nadenkt, logisch: ik heb nog nooit een model gezien met een trouwring hahaha.

Toen ik arriveerde stond Clasien al voor de lens en werd de laatste hand gelegd op Ambers kapsel. Best slim want zo hoefden we niet op elkaar te wachten. Nadat ook ik in de maquillage zat, gingen we gedrieën op de foto. In een hoog tempo wissel je van pose, positie en locatie. Armpje hoog, kin omlaag, bovenlichaam naar de lens draaien, voet voor, nee toch naar achter, hand op de scooter, hand in je zij… nee iets hoger, kijk even naar Amber, nu naar Clasien, ja, dat is ‘m! Dit hoor je zo’n beetje de hele dag door. En terwijl jij je best doen zo voordelig mogelijk het jurkje te laten zien (buikspieren maken overuren) kijk je continu lachend in de ogen van je mede-modellen (best grappig) en zie je Chantal in de meest bijzondere houdingen om je heen staan, zitten, kruipen en bukken.

Omkleden doe je gewoon lekker op de locatie van je shoot. Mooi om te zien denk ik. Gelukkig was het die woensdag voor hemelvaart nog niet vol op de camping. De meeste gasten kwamen pas rond het avondeten dus stonden we niet voor de hele goe-gemeente in ons onderkostuum. We liepen met tassen vol mooie kleding rond, op zoek naar nog mooiere plekjes.

En ja, dan heb je ook wel eens mazzel! Een complete DAF’jes club streek dit weekend neer op de camping met hun oldtimers. En dat zijn toch echt geweldig leuke wagens om te gebruiken als prop bij de shoot. De kleding van Tantilly heeft nou eenmaal een heerlijke retro seventies feel.

De leden van de club vonden het fantastisch dat wij zo graag met hun wagens op de foto wilden en ze waren meer dan bereid om de wagens precies daar te zetten waar de fotografe dit wilde: in de schaduw omdat je anders geen geschikte foto’s kan maken. We weten niet zo goed wie daar meer foto’s hebben gemaakt: Chantal of de DAF’jes club: werkelijk alle leden cirkelden om ons heen en maakten foto’s. Zo gezellig!

En, terwijl je poseert heb je soms wel een heel grappig uitzicht. Gelukkig is de sfeer zo relaxed en ontspannen dat er wel een geintje gemaakt kan worden. Dus toen ik een te grappig beeld voor mij had en mijn camera binnen handbereik lag, heb ik Chantal en de meiden ‘gesommeerd’ te bevriezen in hun houding en maakte ik een foto van hun… hilarisch!

Natuurlijk wer er ook gezorgd voor een heerlijke lunch. Chantals partner is een geweldige kok en heeft een super buffet voor ons neergezet. En daar ben je wel aan toe. Veel foto’s in een hoog tempo. Omkleden en poseren, mooi lachen en luisteren naar de aanwijzingen. Het valt niet mee hoor. En op elke foto wil je fris en fruitig zijn, ook die allerlaatste. En vlak de rol van de fotografe ook niet uit: wat zij allemaal moet doen voor het juiste plaatje… Op de knieën, op de hurken, dan weer staan, dan weer in de stekelbosjes kruipen, dan weer in een halve spagaat, dan weer opspringen om een boordje/kraagje/plooitje goed te leggen… gewoon topsport hoor!

En dan, terwijl de zon besluit zich lekker te gaan verstoppen achter de bomen, komt er een eind aan een zeer leuke, leerzame maar ook vermoeiende dag. Model zijn is topsport. Het is hard werken en goed luisteren. Weinig glamour ook. Die zie je op de foto pas. De volgende dag had ik dan ook behoorlijk wat spierpijn (waar trouwens een pittige sessie flowyoga ook wel wat mee te maken heeft gehad hoor). Maar, het smaakt naar meer wat mij betreft. Ik heb ervan genoten. Het was een geweldige gezellige club meiden bij elkaar. En de eerste foto’s staan ook al op de website en zijn al verschenen op de Facebookpagina van Tantilly.

26 reacties

 1. Leuke blog geworden, heel interessant.
  Ja, klinkt ook echt als topsport, maar ook wel echt leuk. Geniet van de mooie herinneringen 😘. Liefs Rebecca

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat leuk dat je ons meeneemt achter de schermen! Gaaf om te zien! En wat zijn de foto’s mooi geworden.
  Ik snap die mensen van de Dafjesclub wel hoor! Zulke mooie modellen er in heb je niet iedere dag!
  Volgens mij was het echt genieten voor jou!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat en top foto,s ziet er erg professional uit.meiden jullie deden het heel erg goed .leuk dat jullie zo fijne dag hebben gehad.en wat fijn om te zien dat jullie het allemaal leuk vinden.

  Groetjes jantien jongste💞😍💞😘😘hou van jullie allemaal

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een leuk blog en ik kan me voorstellen dat je een superdag hebt gehad. Wat een ervaring!
  Die prachtige foto’s zullen de spierpijn snel doen vergeten. Dit is een blijvende herinnering .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.