My one-day-job @ Tantilly

Mister Humphries…, are you free?

Tijdens de fotoshoot vorige maand voor Tantilly (klik hier) hadden Chantal en ik het over onze bedrijven en hoe wij ons team probeerden compleet te krijgen en te houden. Voor beiden een flinke uitdaging (voor vrijwel elke ondernemer tegenwoordig). Al pratende rees het idee om eens in te vliegen in de stenen winkel als het nodig mocht zijn. Nou, dat was dus al best snel en vanmorgen was het zover: na bijna 25 jaar ging ik weer werken in een winkel!

Niet zomaar een winkel uiteraard, maar misschien wel de leukste van Deventer. Tantilly doe mee aan de verkiezing ‘winkelier van het jaar’ en er kan nog tot 2 juli gestemd worden. Het is een nek-aan-nek race dus vind jij Tantilly ook de leukste: klik hier!

Ik heb 4 jaar gewerkt in een speelgoedzaak in Raalte en deed dit met veel plezier. Daarna nam mijn leven een andere wending en ben ik ander werk gaan doen om uiteindelijk samen met mijn partner nu 2 prachtige bedrijven te runnen. Dus, nu weer terug in de winkel voelde als een uitje en dat was het ook! Natuurlijk is kleding verkopen iets heel anders dan speelgoed. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. Gelukkig is het kassasysteem van Tantilly nog niet zo geavanceerd. Ik kon hierdoor al heel snel zelfstandig de klanten helpen. Dat zou met een digitaal systeem met geïntegreerd voorraadbeheer etc wel wat lastiger zijn geweest.

Samen met Karin (ook bekend als model van Tantilly en het vertrouwde gezicht van de winkel) hebben we vandaag bergen verzet. Als kleine verrassing kwamen er vanmorgen 4 grote pakken met de eerste inkopen van Chantal uit India. Zo leuk om de pakken te openen en te kijken wat er allemaal in zou zitten!!! Heeeeel veel tassen, prachtige rokken, mooie opbergkistjes en… en… en… teveel om op te noemen. We hebben alvast een mooi plekje gemaakt voor de eerste batch tassen… best blij mee.

Terwijl Karin erg druk was met alle webshop bestellingen, heb ik mij bezig gehouden met alle leuke klanten vandaag. Wat waren het er weer veel! Onwijs leuk om vrouwen en jonge meiden zo blij de winkel te zien verlaten met een geweldig toffe shawl, jurkje, maxirok etc etc… Echt gaaf hoe je echt kan helpen een outfitje nog mooier te laten zijn en de beauty van een vrouw te omlijsten en te complimenteren met een mooi Tantilly item! Als je bij het afsluiten dan ook nog eens hoort dat deze vrijdag beter heeft gelopen dan menig andere vrijdag, nou, dan ben je best een beetje blij hoor!

Veel tijd om zelf te passen was er niet maar deze nieuwe boho-hippie summerdress wilde ik wel gauw even aan zien…

De titel van deze blog heet “Job voor one Day” maar dat is niet helemaal waar. Zaterdag 6 juli a.s. is het feest in de stad: Deventer op Stelten! en dan is het super gezellig druk. Tantilly had hier ook nog wel een uitdaging in de bezetting en guess wie er dan te vinden is vanaf 12.00 uur? Jawel, dan ga ik weer een dagje meehelpen. Helemaal zin in! Tja… en als je dan de hele dag tussen die leuke spulletjes zit, kan het zomaar gebeuren dat twee items (waar je al verliefd op werd bij het zien van de foto’s van de fotoshoot) zomaar met je mee terug gaan in je tas naar huis.

Lekker met de trein naar huis. Heerlijk nagenieten en je even gauw omkleden in een nieuw outfitje…! Nu lekker eten, deze blog schrijven en dan met de voetjes omhoog… die hebben dat zeker verdiend.

12 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.