Heel Holland… op de Clumpy’s

Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen. De meisjes op de klompen…

Al jaren loop ik met veel plezier op klompen. Niet de klassieke Hollandse klompen uiteraard, maar kekke klomplaarsjes en sandaaltjes. Sanita’s waren mijn eerste laarzen, daarna volgden sandaaltjes van Lotta’s Sweden. Stuk voor stuk te gek en erg lief voor mijn vaak pijnlijke voeten maar ja, klompen hè?! Geen afwikkelen, redelijk zwaar aan de voeten en dus klossen… de buren wisten precies waar ik mij in huis bevond.

Clumpy’s is een merk die ik ook al jaren ken omdat ze vaak verkocht worden in de stenen winkels waar ook mijn favoriete jurkjes hangen. Ze spraken me altijd al aan maar tot koop kwam het niet. Ze zijn echt wezenlijk anders dan andere klompjes. Ten eerste heeft Clumpy’s een flexibel stukje in de zool waardoor je de voet kan afwikkelen terwijl je wel het fantastische voetbed van een klomp behoudt en ten tweede: Clumpy’s gebruikt populierenhout! Erg licht van gewicht, waardoor je niet meer klossend door het huis loopt.

Clumpy’s Silke

Mijn allereerste Clumpy’s kocht ik vorig jaar: de rode Clumpy 99-Silke! Past praktisch overal bij en loopt heerlijk! Maar voor de warme zomerdagen toch wel warm.

Wel erg vroeg op pad, maar reuze veel goede zin. Nederland is prachtig op een zonnige zomerochtend!

Uiteraard volg ik Caroline Wetenkamp van Cwears op Facebook; een geweldig boegbeeld voor deze klompjes. Stoer en feminine. Altijd gaaf gekleed en perfect afgestyled met te gekke Clumpy’s. Ze heeft een toffe website: http://www.cwears.nl, waar je alle soorten en kleuren klompjes kunt bekijken en bestellen. Ook heeft ze een showroom die op afspraak geopend is voor passen & verkoop. Heel handig als je meerdere soorten wilt proberen, net als ik!

leuke artikelen die geen zout nodig hebben, dat is een uitspraak van mijn moeder voor spullen die langer meegaan dan een seizoen… (aldus Caroline)

Met een milde zweem voor retroliefde, keek ik al langer hebberig naar de ‘echte’ klompjes van dit merk. De Emma (met zijn kleine hakje) had ik al eens gepast bij Hemelse Hebbedingen in Deventer, maar ik wilde graag de Anna (met dezelfde onderkant als de Silke laars) en de Sara (een toffe sleehak) er ook bij aanpassen om het verschil te zien/voelen en zo een goede keuze te maken. Daarom reed ik op een mooie zomerochtend naar Scharnegoutum in Friesland waar de showroom is. Verwacht geen fancy, gelikte locatie. Het is een klein bedrijfspand op een wat ouder industrieterrein maar wel lekker stoer en nuchter, net als Caroline. De koffie staat al klaar en zij ontvangt je super hartelijk. 

Voorop gesteld: alle Clumpy’s zitten heerlijk, maar ik twijfelde of de klompjes met lagere hak niet lekkerder zouden dragen. En inderdaad; op zich is de sleehak van de Sara echt fijn maar het is een wat breder model. Ik paste de tricolor. Het is een model die ik in tweede instantie wellicht alsnog zou kiezen maar voor nu toch niet. De Sara valt mooi op maat. Ik paste maat 40.

Het verschil tussen draagcomfort van de Emma en de Anna viel bijna niet op. Omdat ik het hakje van de Emma eleganter vind, ben ik toch voor deze klomp gegaan. Wat is t ie fijn!! En hij gaat steeds beter zitten omdat het leer zich gaat voegen naar je voet. De Emma valt een maat groter uit. Ik heb dus de 39 gekozen, de 40 was echt te groot. Het model Anna is wel weer op maat, ik probeerde maat 40 en die zat prima.

Al passend zag ik tussen de sale klompjes ook nog de gouden Eva’s! Op de site al gespot maar je weet het nooit hè?! Ondanks dat de maat niet verraadde dat ie mij zou passen trok ik ‘m toch even aan en guess what?! Ze pasten!!! Clumpy’s gaf aan maat 38, Caroline gaf ‘m al maat 39 mee, maar ik met mijn kleine maat 40, kwam er prima mee weg, WHIEEEHOOOO🎉. En voor 50% korting floepten deze golden beauties zo mee mijn tasje in! 

Deze schatjes gaan met mij mee!

SNEAK PREVIEW!!!!

Caroline heeft een deel van de nieuwe collectie voor het najaar/winter al binnen. Op een facebookpost van de modefabriek had ik ‘m al gespot: de Lynn boots!!! Wat een geweldige laars! Ik vind de Roos laars met zijn hoge hak zoooo prachtig maar daar kan ik echt niet pijnvrij op lopen. De Silke laars is absoluut geweldig maar niet direct elegant. En dan is er nu HET ‘tussenmodel’! De Lynn laars heeft een beetje een westernlook door de gebogen bovenkant. Op beide zijden van de enkel zit een ritsje…. zo onwijs leuk!! Ik mocht ze even passen en OMG, wat zitten ze fijn!!! Zodra deze in de verkoop gaat medio september/oktober, sta ik vooraan! De Lynn valt goed op maat. Ik paste prima in een maat 40! De schacht is net als de Silke iets ruimer dus kan deze laars ook met beenwarmers of over een broek gedragen worden. Ze worden geleverd in meerdere verschillende kleuren. Deze Clumpy’s gaan zeker weten in mijn collectie komen. 

De bekende Roos met de nieuwste Lynn boots! Verkrijgbaar vanaf september/oktober
Oohhh… was het maar zover!!!!

23 reacties

  1. Waar is een geldboom voor mij???? O te gek deze clumpys en die laarzen o die past bij de Tante Betsy jurken die ik wil o keuzestress hihihi. Je gouden clumpy’s zijn ook te gek en kunnen overal bij!

    Geliked door 1 persoon

    • Het is dat ik een koopstop heb gehad van een half jaar hoor. Hierdoor kon ik geld sparen en nu (met mijn verjaardagsgeld erbij) twee klompjes kopen! Die gouden zijn echt zo onwijs leuk! En ja, Clumpy’s en Tante Betsy zijn inderdaad een geweldige match… zie je ook in hun fotoshoots…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.