Tante Betsy Goes Boho!

Na een half jaar mijzelf een koopstop opgelegd te hebben, was het eindelijk zover: Vanaf 1 juli mocht ik weer leuke kleertjes kopen. Wat geweldig dat dit precies samen viel met de start van de sale bij veel stenen & internet winkels!! Een half jaar lang heb ik zeker wel de mooie collectie van Tante Betsy gevolgd, bekeken, zelfs gepast; maar niet gekocht. Hierdoor kon ik veel beter een keuze bepalen welke jurkjes ik nu echt geweldig zou vinden en waar ik dan ook echt blij van zou worden. Want daar zat ‘m nou de crux: alle gekochte jurkjes waren schitterend maar sommigen maakten mij maar heel eventjes blij. Zo ontzettend zonde!

Op de Facebookpagina maakte een jurkenzusje bekend dat Cocon in Utrecht wel heel enthousiast haar collectie Tante Betsy in de sale had gezet: 50% korting! Dat is echt heel erg veel korting, dus ik moest hier echt even gaan kijken. Gelukkig hebben ze een webwinkel en ja hoor: de jurk op mijn shortlist was er nog, in mijn maat en met 50% korting! Mijn eerste aankoop na de koopstop was een feit: de Tante Betsy Boho Dress Leopard Gold werd naar mij toe gestuurd. Hoeraaaahhh!!!

In een te gek leuke verzendzak kwam het jurkje bij mij aan. Samen met een fijn kaartje en een kortingsbon van € 10,00 (webshop only) kreeg ik mijn zending keurig via PostNL. Eerlijk is eerlijk: ik heb de jurk al eens tijdens een passessie geprobeerd bij Villa Mooi in Zwolle. Ik wist al dat de onderjurk mooi op maat zou zijn, maar de overjurk echt te groot was. Met name de borstpartij. Ik heb dus gekozen om een L i.p.v. de gebruikelijke XL te bestellen. Hier heb ik geen spijt van gekregen. De jurk past perfect, ook al is de onderjurk een tikkeltje te strak. Deze draag ik dan gewoon niet als losse jurk.

De Dress Boho Leopard Gold is een echte midi jurk. Midi is dit seizoen weer helemaal terug van weggeweest. In het begin moest ik er best aan wennen. Jullie ook? Maar nu vind ik het echt geweldig. Super vrouwelijk en mooi zwierend. De overjurk is transparant. Je kan hem (vind ik) niet echt zonder onderjurk dragen. De onderjurk is op knielengte dus je ziet bij wat tegenlicht je benen doorschemeren vanaf de knie. Ik vind dat een ‘spannend’ doorkijkje. De mouwen zijn tot net boven de elleboog maar hebben wel de neiging telkens omhoog te schuiven.

De OTO van het bovenjurkje is 51 cm. De OTO van het onderjurkje is 46 cm. De onderjurk is van 95% viscose en 5% elastane. De bovenjurk is gemaakt van 98% polyester en 2% elastane. Let er dus op dat hier veel minder rek in zit!

De lengte van de onderjurk vanaf de schouder gemeten is 98 cm, de bovenjurk 123 cm. Dit is gemeten bij een maat L. De lengtes kunnen verschillen bij andere maten. De bovenjurk valt bij mij halverwege de kuit en ik ben 1.74 cm lang.

Doordat het bovenjurkje gemaakt is van polyester zou je denken dat ie zweterig is, maar zoals je ook al kan zien op een eerdere foto: het is een mesh… een soort gaas. Hierdoor is de jurk verrassend luchtig. Ik gebruik zelf als deodorant het natuurproduct ‘Routine’ (lees hier).

Met echt hoge temperaturen kan zelfs dit topproduct het zweten niet voorkomen maar ik heb absoluut geen luchtjes meer! Wellicht een uitkomst voor degenen die hier nog wel last van hebben?

Beide jurkjes zijn aan de boordjes afgewerkt met een lief zwart kantje. De onderjurk heeft een rimpeltje middenvoor en de bovenjurk heeft een paar strategische plooitjes boven en onder de pas. De jurk valt hierdoor erg vrouwelijk en mooi. Heel anders dan de Dress Auntie Leopard, die ik ook heb gepast in de stenen winkel van Cocon. Die vond ik toen een beetje tegenvallen, terwijl ik wel een fan ben van het Auntie model van Tante Betsy.

De Dress Boho Leopard is verkrijgbaar in 3 kleuren: Grey, Green en Gold. Voor iedere smaak een kleurtje. Ik houd zelf toch het meest van de Gold. Het is een warme kleur die beter bij mijn zongebruinde huid past. En zoals het een echte Boho Dress betaamd; je kan kan hem echt perfect dragen met westerboots, met slippertjes, klompjes of sandalen, maar ook sneakers voor een sportievere look. Je kan er lekkere over de top Ibiza chique bijou’s bij dragen, grote ringen of veel zilver. Pas op voor goud, of je moet de ‘Nel Veerkamp’-look absoluut rocken. Of draag ‘m natural voor een meer Beach-look. Met of zonder hoed, deze dress kan alles hebben!

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.