Riceteria in Odense…

RICETERIA is all about the funkiness of rice combined with simple, honest and colorful food!

Een campervakantie door Denemarken… daar had ik wel zin in! Sowieso is Denemarken een lief en leuk land, lekker compact en erg mooi! Toen ik in de jaren ‘90 voor het eerst naar dit leuke land kwam (Roskilde Festival) zei ik gelijk tegen mijn reisgenote dat als ik dan toch zou moeten emigreren, dan maar Denemarken. En dat is na al die jaren en twee vakanties verder, nog steeds zo.

Maar, liefhebbers van het kleurrijke houseware merk Rice.dk, zullen al wel weten dat er één stipje is op de kaart, waar je als echte fan een keer geweest moet zijn…: Odense op het mooie eiland Funen. Tuurlijk is het de stad van Hans Christiaan Andersen, tuurlijk heeft het prachtige kerken, romantische straatjes, eeuwenoude restaurants en geweldige musea maar…. Odense is ook de plaats waar de eerste Riceteria verscheen in 2014!! Een winkel/lunchroom met alles van Rice te koop en heerlijk & eerlijk eten en drinken. Uiteraard geserveerd op en in Rice.dk tableware. 

Wie zit er nou toch achter het merk? Dat zijn oprichtster Charlotte Gueniau en haar echtgenoot Philippe. In 1998 startten zij met het produceren van kleurrijk en duurzaam geproduceerde house- en kitchenware. 

In de bakermat van Riceteria, hier in Odense, keek ik mijn ogen uit! Ik voelde mij als een kind in een snoepwinkel. Ik bleef maar nieuwe dingen ontdekken en spulletjes in mijn mandje laden. Maar… Riceteria is ook echt een snoepwinkeltje: je kunt er heerlijke eerlijke kleurrijke lunches kopen en genieten, zittend op hun te gekke meubeltjes die ervoor staan. Uiteraard zijn deze meubels ook weer te koop!

Man en hond zaten braaf buiten te wachten want Loki mocht niet mee naar binnen… Toen ik ook nog eens de te gekke actie ontdekte 6 halen 5 betalen op zowel melamine als op acryl… nou toen werd het pas echt fun. Ook moeilijk kiezen hoor, het was zoveel!!! 

Rice.dk verkoopt ondertussen al in meer dan 45 landen. Tuurlijk ook in Nederland en hoe onwijs gaaf: ook hier is dit jaar de allereerste Nederlandse Riceteria geopend, in Uden! Greetje van Halsovekop verkocht al Rice.dk in haar shop en website en toen zij haar pandje kon uitbreiden twijfelde zij niet en mocht zij de eerste Riceteria hier starten (klik hier).

Blogster Natasja, van Beautyspots, heeft hier al een te gekke blog over geschreven (klik hier). Dus meiden… om een Riceteria te bezoeken, kan dat ook heerlijk in Nederland + scoor je er en passant ook nog een leuk halsoverkopje🤩

En, vraag je je af… heeft ze nog wat gescoord? Nou en of!!! Ik moest me echt inhouden want de keuze was super reuze!!! Alle nieuwe dessins waren er en meer… Ik heb me vooral gefocust op borden, bekers en bestek want dat wil ik verder uitbreiden, ook in de camper. 

Eerlijk is eerlijk: ik wilde ook graag 2 aardewerken potten voor de pollepels etc thuis op het aanrecht en die zag ik alleen in gebruik staan in de winkel. Die heb ik tijdens de lunch alsnog via de webshop van rice besteld en die worden binnenkort geleverd aan huis🤗

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.