Handmade by Vanvanzessen…

Ik denk dat ik al wel twee jaar Barbara van Zessen volg. Zij is de maakster van deze schitterende retro dress❤️ Als afgestudeerd kunstenares is zij, naast haar baan als docent tekenen, enkele jaren geleden begonnen met het ontwerpen en maken van handgemaakte kleding (jurken, tops, rokken etc) & riemen. Zij heeft haar eigen, unieke ontwerpen. Barbara maakt op bestelling en verkoopt ook op festivals en handgemaakt-markten. 

Al een paar keer zag ik haar kleurrijke kraam in Groningen en ik volg haar op Instagram (te gek leuke feed met ook foto’s van gezin en doggies🐾) en facebook. Hier laat ze regelmatig haar nieuwe ontwerpen en stoffen zien. Zo zag ik, terwijl wij nog door Denemarken reisden, dit knetterleuke jurkje voorbij komen. Een instant crush en terwijl ik altijd aarzelde om iets te gaan bestellen, was nu plots alle twijfel weg en stuurde ik een mailtje.

Het leuke aan Barbara is: ze reageert supersnel! Ik wist niet hoe het allemaal in zijn werk ging maar daar had zij zo duidelijkheid in geschapen en ging de bestelling supervlot! Ik koos ervoor om de jurk op mijn eigen maten te laten maken. Dat is een tientje ‘duurder’ maar dan past ie wel erg mooi! 

Het jurkje aldus de website:

Handgemaakte klassieke jurk met ingezoomde keyhole in groen en retro bloemen. Met insteekzakken en gemaakt van biologisch katoen

En als je wilt weten of de jurk past, meet je dan even op aan de hand van deze link:

http://vanvanzessen.nl/hoe-meet-ik-mijzelf-op/

Dan kan Barbara de jurk even voor je passen op haar verstelbare paspop.

Zoals je ziet op de detailfoto: de jurk heeft twee schuine naden die van de hals naar de taille uitlopen. De keyhole vind ik ook te gek! De jurk heeft een verlaagde taille. Mijn jurk is iets langer dan het origineel omdat ik dat mooi vond. Ook dat kan dus!

Nou ben ik helaas gezegend met een behoorlijk holle rug. Toen de jurk kwam, had ik een fikse plooi in de rugholte overdwars… Barbara vroeg bij mijn berichtje hierover meteen of ik een holle rug had en dat bleek dus het euvel. Op haar aangeven hebben we de rug afgespeld en het jurkje terug gestuurd. Binnen twee werkdagen had ze het verder kosteloos gefixt en zie hier het resultaat!!!

Ik heb een zeer uniek jurkje. Binnen een week na het eerste contact was hij klaar en het contact was enorm prettig. Ik ben erg blij met deze ervaring en ga vast meer jurkjes van Vanzessen in mijn kast laten wonen😍.

De jurk heb ik ook nog even afgestyled met andere schoenen en vestjes. Dit jurkje is hartstikke veelzijdig kan echt het hele jaar door gedragen worden😃

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Vanvanzessen, bezoek dan eens de website van Barbara. Daar zie je ook haar prachtige zelfontworpen, handgemaakte riemen. In het verleden maakte zij ook nog tassen en de laatste beauty’s zijn nog te koop op haar website! Een creatieve duizendpoot, dat is ze zeker weten!!

11 reacties

  1. Ben ook een fan van Barbara, heb al veel jurkjes en rokken bij haar gekocht. Altijd leuk om haar een bezoekje te brengen, we wonen beide in Groningen. Jurk staat je prachtig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.