Passessie Lalamour A/W 2019 – The Roaring Twenties!

Zijn jullie ook zo blij verrast om de nieuwe collectie van Lalamour? Wat en lef en creativiteit heeft Margit Pronk toch en wat heeft ze weer een mooie collectie neergezet. Ze heeft zichzelf echt weer opnieuw uitgevonden. Maar… daarbij verlaat ze niet haar inspiratiebron: de wereld van Dorothy Lamour. Ik houd er zo van. Als vaste blogger van de webshop Amsterdam Selection had ik stiekem al voorproefjes mogen zien en ik kon niet wachten op de release! 

Lalamour heeft voor dit seizoen gekozen om de hele collectie te produceren in dezelfde stof: een dikkere viscose (95% VI en 5% EA), jersey kwaliteit. Viscose bestaat net als katoen voor 90% uit cellulose (meestal afkomstig van loof- en naaldbomen). De vezels zijn ademend en vochtopnemend. Deze dikkere jersey (220 gr/m2) verdoezeld en valt mooi. Ik vind de stoffen prettig aanvoelen: Een klein beetje “korrelig” aan de buitenkant en glad aan de binnenkant.

De Prints:

Zowel de Pearly, de Rose als ook de Lace prints zijn weer te vinden in deze collectie. De Pearly werd afgelopen zomerseizoen geïntroduceerd en de Lace zagen we afgelopen winter voor het eerst. En uiteraard blijven prachtige rozen ook terug komen in deze collectie.

Nieuw is de Dance Palace print: Een ode aan de zwierige dansen in de jaren ’20: De Tango, de Foxtrot en de Charleston. Een eerbetoon aan de ‘Flappers’: vrouwen als actrice Louise Brooks; vrijgevochten, rebelse dames die bobline kapsels droegen, zware make-up op hadden, rookten, auto reden en luisterden naar Jazz!

Een andere verrassing is de Oriënt. Margits tweede grote inspiratiebron, het oude Egypte, vind je hier prachtig terug. Ook in de roaring twenties vond je deze fascinatie, dankzij het Ballets Russe: de exotische wereld van Cleopatra en Schérérazade.

De laatste kenmerkende print van deze collectie is de Twenty, geïnspireerd op het werk van de flamboyante couturier en vader van de Art-Deco: Paul Poiret.

Van Amsterdam Selection mocht ik een aantal stukken uit hun collectie laten zien voor deze blog. Niet alles heb ik geprobeerd. Ik wilde nu eerst de nieuwe, wat meer edgy prints proberen. Alle modellen van Lalamour draag ik in de maat XL. De opgegeven afmetingen in deze blog zijn dan ook allen van de XL. Als referentie: ik ben 1,73 m.

Lalamour Twenty High Neck Dress green/red

Het eerste wat mij enorm verraste bij het uitpakken, was de kleur: wat een onwijs mooie combinatie van een hele felle rood en pink, met een geel, bijna gouden lijntje. Komt de jurk als geheel rustig over, kijk je goed naar de details, dan knalt ie er echt uit! De high neck is een bekend model van dit label. Mooi aangesloten bij de taille en iets uitlopend onderaan de rok (A-lijn), heel vrouwelijk en een tikkeltje langer dan gemiddeld. Dit is een geweldige jurk voor veel gelegenheden. Ik heb er afgelopen jaren meerderen van gekocht en draag ze met veel plezier. De afmetingen zijn: OTO: 49 cm en de lengte (schouder-zoom): 105 cm.

Lalamour Dance Palace Wrapdress Gradient red & green

Deze print is een echte take it or leave it denk ik: of je houdt ervan of je vindt het niets. Nou, ik houd ervan! Hij is echt gedurfd. Door het zwart best wel stoer maar de print op zich is weer lief en vol verrassende details.

Let hier op de strategische plooitjes maar ook op de print op de mouw!

De overslag van de wrapdress bestaat uit het gehele voorpand (welke dus dubbellaags is). In de taille zitten dan weer strategische plooitjes en deze twee elementen maken dat deze jurk veel onzekerheden prachtig camoufleren. De kleur is net als de Garland maxidress werkelijk schitterend: het loopt van licht naar donker en weer terug.

Bij navraag bleek het wel toeval maar de twee verschillende jurken die ik heb gekozen hadden de prints op nagenoeg exact dezelfde plekken zitten. Ook de mouwen waren identiek. Door het drukprocédé (rotatiedruk) kan dat eigenlijk niet maar door de patronen met zorg en toewijding te plaatsen op de stof merk je dat geen enkele print op een rare plek terecht is gekomen. De V-hals zit heel mooi en kan zonder hemdje gedragen worden. De mouwen zijn 3/4 en de roklengte is net als de high neck dress, bij mij net onder de knie. De afmetingen zijn: OTO: 51 cm en de lengte is 105 cm.

Twee verschillende jurken maar kijk eens hoe goed de patronen overlopen in elkaar!!

Lalamour Oriënt Tunic Dress black/ochre

Naar dit jurkje was ik heel nieuwsgierig. Ik zag al op de modellenfoto’s dat het zeker geen lange jurk was. Maar hoe kort zou die nu werkelijk vallen? Nou, dat viel eigenlijk reuze mee! Draag er een fijne winterlegging onder en style hem af met sneakers, boots of stoere stappers en je bent klaar voor alle situaties.

Het model is redelijk wijd. Er zit een dun koordje bij, geregen door lusjes van dezelfde stof. Hiermee kan je de jurk voor en/of achter strikken. Het tuniekje heeft mooie lange mouwen. Het is een lekker speels ondeugend model. Ik werd er echt heel blij van. En voor de korteren dames onder ons: eindelijk een jurk die je niet hoeft te vermaken: past gelijk!!! De afmetingen zijn: OTO: 55 cm en de lengte is 93 cm.

Lalamour Oriënt Pants black/ochre

Tja… broeken: ik houd ervan. Ze zijn makkelijk op de fiets, op actieve dagen, lekker lui zitten/hangen op de bank, als je bezig bent met de hond, noem maar op. De nieuwe broek van Lalamour is Da Bomb!! Niet alleen zit ie fijn en biedt ie alles wat je van een broek verlangt: hij is ook rete-cool!!!! Het model deed mij, zeker nadat ik hem afstylde met de gele La Pintura Boots, echt denken aan de jaren ’80! Toen weliswaar helemaal in het zwart maar toch…. Nostalgie alom! De Oriënt print vind ik helemaal te gek, ook in de andere kleuren, maar geel blijft nog een poosje mijn favoriete kleur merk ik.

Naast geel/oker heeft deze print ook taupe, groen en bruin in zich. Er kan dus veel gecombineerd worden! De lengte is super. Ik heb echt niet de kortste beentjes maar zelfs ik heb nog een beetje ruimte over dus ook sneakers staan fantastisch onder deze broek. En je kan er van alles op dragen. Klinkt gek hè, met zo’n drukke print, maar het kan heus. Op de foto’s koos ik het high neck shirt uit de Twenty serie, maar een effen zwart shirt kan ook prachtig. Ook een shirt met dezelfde print maakt het plaatje compleet: dan draag je het als een jumpsuit. De broek heeft een fijne brede elastische boord en hele diepe zakken. De afmetingen zijn: de taille: 44 cm, de lengte: 106 cm.

Lalamour Twenty High Neck T-shirt black/taupe

Dit shirt wilde ik heel graag in combinatie zien met de paints. Op de modellenfoto zag je de broek gecombineerd worden met het effen zwarte high neck t-shirt. Dat zag er al goed uit, maar ik houd wel van print op print dus probeerde ik het uit. Ik koos wel bewust voor het t-shirt omdat het een mooi aansluitend model is. Als je strakke jeans o.i.d. kiest, dan is het nieuwe shirt van Lalamour, de longsleeve, een perfectie optie. Dit nieuwe model valt wat wijder! De Twenty High Neck heeft lange mouwen en de print is zo mooi van kleur. Het is mij echt niet gelukt de kleuren helemaal goed te vangen. Ik heb de foto geplaatst die wel behoorlijk dicht in de buurt kwam. De afmetingen zijn: OTO: 48 cm en de lengte is 64 cm.

Al met al een bijzonder fijne collectie. De prints zijn verrassend en supergaaf. De gekozen stof is warm, maar niet zweterig, kleurrijk en met voldoende rek. Let er wel op je de stof niet teveel uit rekt omdat je dan een witte waas ziet: dat komt door de ‘ribbels’ in de stof: de zijkantjes van de ribbels zijn uiteraard niet geprint dus nog wit. Dit zie je alleen als je de stof echt uitrekt. Kies dus de maat o.b.v. je afmetingen, niet vanaf de maat in het label van de dress. Amsterdam Selection heeft hele fijne en heldere maattabellen en bij twijfel is een mailtje zo gedaan. Een pb via Facebook wordt ook supersnel beantwoord.

En dan nu de hamvraag: wat heeft zij gekozen?? Volgens mij helemaal geen verrassing toch? Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik graag ga voor het stoere randje dus ik heb voor deze blog de Lalamour pants gekregen. Omdat ik de Dress Dance Palace Gradiant Green ook echt te gek vind, heb ik die er zelf nog bijgekocht. 

Lalamour is in een hele brede collectie verkrijgbaar in de webshop http://www.amsterdamselection.nl. Verzending is altijd gratis en retourzendingen zijn ook weer gratis (sale-aankopen uitgezonderd). Dat is wel een hele fijne service, toch?

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.