Zelf je lederen armband maken…

Kennen jullie Greta van Beek al? Een zeer creatieve duizendpoot met een passie voor werken met leer en aanverwante materialen. Zij maakt de prachtigste tassen met veel liefde en ruimte voor eigen inbreng. Elke tas is een juweel op zich en geheel naar wens van de blije draagster.

b2-nice.nl

Maar Greta maakt niet alleen tassen hoor, ze maakt ook prachtige armbanden, hondenriemen, leren schorten etc etc. En wat echt helemaal leuk is: ze organiseert workshops zodat je zelf je eigen armband van leer kan maken. Hoe cool is dat?! Dus, nadat een gezellige groep jurkenzusjes in augustus er zo enthousiast over vertelden op facebook, besloten mijn vriendin Peggy en ik, ons op te geven voor de eerstvolgende workshop. En dat was gisteren!

Klaar om te gaan, in mijn mooie Lalamour waar ik een bijpassende armband voor wilde…

We werden ontvangen op de boerderij van Greta in Hall (Gelderland). Een soort Dynasty entree, met een automatisch sluitend hek en oprijlaan met bomen en heg, bracht ons bij Greta en de lieve honden: Sjaak en Piebe. Na de koffie met lekkere zelfgebakken cupcakes van Esther (echt wat kan zij geweldig mooie taarten en cakes bakken/maken) togen we naar de werkplaats om aan de slag te gaan.

Vooraf had Greta ons al getipt om alvast inspiratie op te doen via internet om zo alvast een beeld te krijgen van wat je zou willen maken. En dat scheelde best, want oooohhhh de keuze is reuze! Wat enorm veel mogelijkheden qua leer en materialen, qua vormen en sluitingen en kleur, teveel om op te noemen!

Weet je hoe je een groepje vrouwen stil kan krijgen? Zet ze lekker eten voor of laat ze iets leuks knutselen hahaha! We gingen na de uitleg van ‘Juf Greta’ lekker aan het werk en de doggies sliepen heerlijk op hun plekjes in de werkplaats. Op het snurken van Sjaak na, hoorde je een poosje lang bijna niets. Greta legt heel helder de dingen uit. Helpt je waar nodig en geeft welkome tips.

Echt moeilijk is het niet om een armband te maken. Er zijn voldoende technieken die ook voor leken zoals wij redelijk snel, met wat uitleg, onder de knie te krijgen zijn. Er zijn uiteraard nog veel meer technieken maar die zijn voor deze workshop niet geschikt. En voor je het weet heb je een pracht van een armband klaar en heb je fijne verhalen gedeeld.

Na de workshop hebben we in de grote leefkeuken een heerlijke lunch genuttigd. Zelfgemaakte mosterdsoep: echt… alleen hierom al moet je de workshop boeken. Super lekker. Het was gewoon te gezellig! We liepen ook echt wel flink uit in de tijd (sorry Greta) en nadat we samen alles hadden opgeruimd en iedereen een afscheidknuffel hadden gegeven (jahaa, ook de doggies), vertrokken we weer allen huiswaarts, uitgezwaaid door Greta en de honden.

De workshop duurt 3 uur, inclusief ontvangst en lunch en dat is in principe genoeg tijd. Je werkt met hoogwaardig materiaal en gereedschap. De echt moeilijke machines opereert Greta zelf uiteraard maar eigenlijk doe je alles helemaal zelfstandig. De kosten waren € 25,00 pp en zijn het helemaal waard! Wil je niet zelf iets maken maar heb je wel hele goede ideeën? Greta werkt ook in opdracht. Ik ga bij haar bijvoorbeeld een mooie hondenhalsband bestellen voor Loki. En als die klaar is, zullen wij hem zeker aan jullie showen.

Bezoek Greta’s facebookpagina om leuke ideeën op te doen, een mooie tas te kopen of om een workshop te boeken: https://www.facebook.com/tassenvangreet/

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.