“Limited Edition”: de Kris Dress Pollewop…

Tijdens de fotoshoot van Pollewop vorige maand (zie mijn blog), was deze jurk al een grote favoriet: de Kris Dress. Vernoemd naar een onwijs leuke vrouw; één van de eerste trouwe fans van de Pollewop jurkjes! Kristel heeft de jurkjes geïntroduceerd op de facebookgroep ‘She Wears Retro’ en ik heb haar persoonlijk leren kennen tijdens onze passessie bij Talulabelle (waar wij beiden ook al jaren fan van zijn). De Kris Dress doet de tijden van Twiggy een beetje herleven. Kort maar niet te kort, speels en vrolijk met een kleine egde.

Het was wel duidelijk: de Kris Dress moest in mijn kast komen maar… rood? Een kleur waar je mij maar zelden in zult betrappen. Gelukkig is Pollewop een echte ‘fashion on demand’ label: je hebt eigen inbreng want jouw jurkje wordt pas gemaakt zodra de bestelling is geplaatst. Je kan dus kleur kiezen en zelfs de knoopjes en de contraststofjes kunnen anders worden als jij dat wilt. Mijn groene Jools dress bijvoorbeeld, heb ik laten maken met leopard print knoopjes🐆.

Ik besloot mijn Kris Dress in het zwart te laten maken maar wel met dezelfde retro accentjes als de rode dress. Hierdoor heb je wel je funky dress zonder ‘saai’ te worden en kan je het toch matchen met te gekke beenmode en sieraden. Houd je van effen? Geen probleem: maakt Suzanne de dress met effen stofjes, of zelfs van dezelfde stof als de dress!

Vanuit de winkel: “Want oude liefde roest niet”, is het label Pollewop ontstaan. Vrolijke en vrouwelijke jurken met een knipoog naar de jaren 50 en 60. Een Fairtrade label; jurkjes gemaakt in Nederland. Voor de jurken gebruikt Suzanne Punta di Roma stof, ook wel heavy jersey genoemd. Punta is een dikkere soort jersey die stevig en makkelijk in gebruik is. De stof is een dubbelbreisel, te herkennen aan het feit dat beide zijden van de stof er hetzelfde uitzien. En, niet onbelangrijk, punta kreukt niet😃. De accentstofjes zijn gemaakt van scuba stof. Ook dubbelgebreid, meestal gemaakt van polyester en elasthaan. Scuba wordt ook gebruikt voor wetsuites maar die zijn natuurlijk van een veel dikker scuba. Deze stof rekt weinig en valt stevig.

Het Model van de Kris Dress lijkt in eerste opzicht erg op de Jools en de Rosie, die we inmiddels allemaal kennen van mijn eerste Pollewop blog (klik hier). Maar let op: er zijn wel een aantal verschillen. De Kris heeft een korter lijfje, een iets korter rokgedeelte en smaller gesneden mouwtjes dan de Jools (welke pofmouwtjes heeft) en de Rosie. Door de twee coupenaadjes op de rug, is de Kris ook wat slanker. Let dus goed op het maattabel als je al een Jools of Rosie hebt. Stuur bij twijfel vooraf even een berichtje naar Suzanne. Dan kan ze je adviseren😃.

Ik heb de Kris dress op diverse manieren gecombineerd. Daarmee probeer ik jullie de veelzijdigheid van het jurkje te laten zien. Dit jurkje ga ik met zoveel plezier dragen deze winter!

Wil je zelf ook zo’n te gek jurkje bestellen? Dat kan via www.wantoudiefderoestniet.nl!

Wil je graag eens de jurkjes live bekijken, aanraken en zelfs passen? Ook dat kan🤩. Op zondag 6 oktober a.s. organiseert Suzanne een modeshow met aansluitend een pasmoment. Het evenement is in Delft, in de Huzár (geweldige locatie) van 13.00 tot 15.00 uur: https://www.facebook.com/events/595642667508917/?ti=icl

De ontwerpster van alle jurkjes: Suzanne Stevens Boeters

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.