Fashion on Demand! Ik houd ervan…

Hey there! So nice to meet you! My name is Liesbeth Soeterbroek but translated in English it is Elizabeth Sweetwater. Sounds a lot more posh right?

Zo opent de Etsy shop van deze creatieve duizendpoot. “Hè gezellig”, is het eerste wat je denkt! Elisabeth Sweetwater is de merknaam van Liesbeth Soeterbroek. Een Haagse mode ontwerpster die ‘vintage inspired fashion’ maakt. Het is wederom ‘on demand fashion’ waar ik echt heel blij van word😃.

Liesbeth begon 10 jaar geleden haar eigen Etsy shop met kinderkleding (upcycled clothing) en stapte later over op wat ze nu maakt: dameskleding dat meer met stijl te maken heeft dan met mode. Naast het ontwerpen van te gekke shirtjes, skirts en jasjes, maakt ze ook prachtige zeefdrukken op haar kledingstukken zodat deze een extra “oempf” krijgen. Haar stijl kenmerkt zich door de knipogen naar de jaren ’50, ’60 en ’70.

Het mooie van fashion on demand is niet alleen dat de je kledingstuk uniek is, maar ook dat het helemaal op maat gemaakt kan worden! En je kan samen met Liesbeth de stoffen & kleuren uitkiezen. Ook beslis je mee over de zeefdrukken die er al dan niet op komen! Je denkt langer na voordat je een kledingstuk koopt en door je eigen input stijgt ook de houdbaarheid van deze kleding; je wil het niet meer kwijt, want het is zo ‘jij!’

Als allereerste kledingstuk van dit label beslot ik het nieuwste colorblock vestje te bestellen. Toen ik hem zag op de facebookpagina was ik op slag verliefd❤️. Ik koos de groene combinatie inclusief de gouden zeefdruk, een panter, op de rug. Alle zeefdrukken zijn ontworpen door de tattoo-artieste Heidi Jansen. Op het voorpand zit ook een zeefdruk: een mooie ‘old school’ inspired roosje in het groen.

De tricots die gebruikt zijn, zijn stevig genoeg om mooi in vorm te blijven en dun genoeg om binnenshuis over een jurkje te dragen. Je kan ervoor kiezen om de voorpas uit te laten voeren in een echte vintage trevia stof. Op de FB en Etsy pagina van Liesbeth kan je kiezen uit de mogelijkheden. 

De manchetten zijn een beetje langer waardoor de mouwen een heel mooi effect krijgen. Het vestje valt erg mooi in de taille zodat deze ook echt tof staat op jurkjes! Bij iets langere vestjes heb je vaak dat de je taille wat verdwijnt en je dan wat ‘vierkant’ oogt. Niet iedereen heeft daar ‘last’ van, mijn lichaamsbouw (omgekeerde driehoek en zandloper) echter wel.

De kleuren zijn echt prachtig. Een warm donkergroene basiskleur met okergele accenten en boord. De piping en binnenkant van de kraag zijn oud-roze. Hierdoor matcht dit jasje weer te gek met erg veel kledingstukken, zoals de foto’s laten zien. Je kan er veel stijlen van maken! Nou houd ik van een edgy kantje aan mijn kleding dus de panter is voor mij DA BOMB! Maar als je liever een mooie roos o.i.d. wilt, dan kan dat natuurlijk ook.

De samenwerking met Liesbeth was heel erg prettig. Ze reageert snel, stelt goede vragen en denkt graag met je mee. Er is meer mogelijk dan dat zij in eerste instantie op de pagina’s laat zien. Dit is ook een beetje om je niet bij voorbaat af te laten schrikken door teveel keuzes. 

Ben je nou zelf super handig met naald en draad? In de Elisabeth Sweetwater shop vind je ook patronen om zelf ‘vintage inspired’ kleding te maken! Ook kinderpatronen zijn beschikbaar. Voor iedereen die van deze stijl houdt, is het dus zeker de moeite van het bezoeken waard.

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/elizabethsoeterbroek/

Instagram: https://www.instagram.com/elizabethsweetwater/

Etsy: https://www.etsy.com/nl/shop/ElizabethSweetwater?ref=shop_sugg

Heidi Jansen: insra: https://www.instagram.com/heidi_jansen_tattoos/

Heidi Jansen Facebook: https://www.facebook.com/heidijansentattoos1/

7 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.