Okee… Een panty van… visnetten?!

Zoals jullie lazen in mijn laatste blog, was ik vorige week zondag bij Diezijner in Groningen. Een warenhuisje waar je de leukste kledinglabels kan vinden die allen in meer of mindere mate hun steentje bijdragen aan duurzame fashion. 

Naast kleding verkoopt Diezijner ook accessoires, duurzaam geproduceerde huidverzorgingsproducten en sieraden, speelgoed, kaarten etc. Ik persoonlijk vind het mooi om te zien hoe onderneemster Nynke haar eigen idealen voor een betere wereld zo bereikbaar verenigt met de keuzes voor haar winkel. In de lezing van Karen Kammeraat (klik hier voor de blog hierover) hoorde ik haar zeggen: voor elk product is een duurzame variant.

En dat klopt! Nynke vroeg mij de duurzame panty van Kunert uit te proberen. Kunert is een alom bekend (nylon) kousen producent die een duurzame produktenlijn heeft opgezet samen met Lanius, een 100% GOTS gekeurd kledinglabel uit Duitsland: de Blue serie. Ik wilde dat uiteraard graag en koos de Sea Moss (donkergroene), 50D panty in maat 44/46.

Het eerste wat mij opviel was de verpakking. Deze bestond volledig uit gerecycled karton. Nergens een spoortje plastic. De panty’s zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon: Econyl. Het nylon wordt gevonden in zee: afgedankte visnetten en ander recyclebare nylon. En als deze panty weggegooid wordt, kan hij weer opnieuw gerecycled worden: de vezels blijven herbruikbaar! Afgedankte nylons kan je in de textielcontainers gooien. Dit alles klinkt uiteraard veel beter dan de panty’s gemaakt van aardolie, toch?

Dat is natuurlijk allemaal heel mooi maar ja… het oog wil ook wat, en zeker een panty moet gewoon lekker zitten! Dusss… open die verpakking en dragen die panty!

Als eerste viel mij op hoe zacht de panty aanvoelde. Er zit een mooi, bescheiden mat glansje op. De rek was behoorlijk groot: er zit ook wel 19% elasthaan in verwerkt. Ik schrok een beetje toen ik de boord zag: wat was t ie klein! Maar ook hier zat echt voldoende rek! 

Deze panty heeft een mooie brede boord. Daaronder zit nog een rand met een groot visnetpatroon. Best wel een gaaf detail❤️. Door de rek en de breedte van de boord, zit de panty mooi in de taille. Hij snijdt niet tot nauwelijks in dus tekent ie amper (mijn taille-omvang is 94 cm). En hij draagt vrij hoog. Ik heb voor het eerst een panty de hele dag gedragen zonder een pantybroekje eroverheen en ik heb niet één keer last gehad van een afzakkende panty. Echt, je voelt bijna niet dat je hem aan hebt.

Na een dag dragen met laarzen zag ik nergens pillen of andere ‘beschadigingen’. Vaak zie je dit wel ter hoogte van de bovenrand van de boots maar nu waren ze nog net zo mooi… De naden van deze panty zijn erg goed afgewerkt, helemaal plat. Je ziet en voelt ze niet. De panty’s hebben een prettig katoenen kruisje.

De kleur, Sea Moss, is een warme, diep donkergroen. Erg mooi maar lastig te fotograferen. Hij combineert geweldig met de modekleuren van dit seizoen. Deze panty is 50D. Je huid schijnt een heel klein beetje door. Ik houd daar wel van.

Na een scherpe controle na de wasbeurt, kan ik alleen maar zeggen: hij ziet er nog tip-top uit. Geen haaltjes, dezelfde opaque glans en weer helemaal mooi in vorm. Geen uitgelubberde hak of pillen op de wrijvingspunten. Of dit op de langere termijn ook zo blijft, vast niet. Ook deze panty zal last krijgen van wear & tear maar in ieder geval een stuk minder snel dan de goedkopere (en niet duurzame varianten).

Tja…, het zijn geen goedkope panty’s: € 19,95 vind ik wel aan de prijs maar: ten eerste wordt er € 0,50 per verkocht exemplaar gedoneerd aan bescherming van de wereldzeeën. Ten tweede zit deze panty waanzinnig lekker! Dat alleen is mij het geld wel waard. Diezijner verkoopt deze lijn in diverse kleuren en in 40 & 50 dernier. De maten gaan van 36/38 t/m 48/50.

Ik kreeg deze panty van http://www.diezijner.eu om te testen en te beschrijven in mijn blog.

8 reacties

    • Dank je wel! Ik snap dat best: ik heb jaaaaaarenlang panty’s GEHAAT!!! Totdat ik ontdekte dat ze ‘dragelijk’ werden met een pantybroekje er overheen hahaha. Maar echt, deze panty voel ik gewoon niet eens! Er gaan er zeker meer van komen😍

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.