Passessie Tante Betsy: Ruffle Wrap Dress Disco Leopard Purple…🐆

Toen het lookbook-filmpje van Tante Betsy in de zomer werd vrijgegeven en wij een deel van de nieuwe wintercollectie konden bekijken, sprong er echt één jurk voor mij met kop en schouders boven de rest van de collectie uit: een paarse panterdress, een wrapdress weliswaar maar ooooohhhhh… die prachtige borduursels op de rug en de mouw… oooh lalalaaaa!! Die moest en zou ik hebben.

Maar wat was het lang wachten zeg. Ik zag de Dress in geen enkele winkel verschijnen. Niet in de stenen winkels in mijn regio en niet in de webwinkels die ik regelmatig bezocht. En Tante Betsy vulde dit keer wel heel erg laat haar eigen webshop. Geduld is dus een schone zaak maar mijn geduld werd ruimschoots beloond gelukkig.

Want plots waren er de geruchten dat Tante haar shop aan het vullen was en na enkele keren verversen verscheen daar de zo lang gewenste dress in beeld! Ik twijfelde heel erg tussen de maten L en XL: de over de top wrappdress van afgelopen zomer viel ruim. Hier viel ik voor mijn gevoel precies tussen de twee maten in. Ik vermoedde dat dit met de winter wrappdresses ook zo zou zijn en wilde graag beide maten bestellen om te vergelijken. Helaas is de afterpay mogelijkheid geschrapt bij Tante Betsy dus zou ik 2x € 94,95 moeten betalen en dat vond ik wat te gortig dus besloot ik de veilige weg te kiezen en bestelde de XL.

De bezorging was snel, zoals ik dat van Tante en Packs gewend ben, echter deze keer besloot de bezorger (die eerder kwam dan ik verwachtte) het pakje tegen de voordeur aan te leggen. Ik hoor van jurkenzusjes vaker hierover en besloot dit toch even te melden bij de klantenservice van Packs. Ik vind het uiteraard super dat de bezorgen vertraging in ontvangst wilde voorkomen, maar er waren ook alternatieven zoals een fietstas of zelfs in het fietsenschuurtje leggen (brievenbus had ook gepast). Ik was echt niet boos hoor. En ik had een fijn gesprekje met de dame van Packs dus ik verwacht dat dit in de toekomst ook niet nog een keertje gaat gebeuren, zo’n verrassing.

En nu: de Dress! De kleur is fantastisch. Een mooie felle maar warme paars die door de luipaardprint weer rustiger wordt. De jurk is gemaakt van viscose met 7% elasthaan. Het is wel een dikkere viscose met een fijne katoen-feel… De naden en stofranden van de ruffles zijn afgewerkt met een stiksel, dus geen zoom. Hierdoor vallen de ruffles echt heel mooi.

De striklinten zijn behoorlijk lang. Je kan de jurk hierdoor op verschillende manieren strikken. Hij kon bij mij makkelijk 2x om het middel heen en dan nog een ruime strik kunnen maken! Leuk voor de afwisseling. De positie van de strik kan de look van de jurk echt beïnvloeden. Let maar eens op de foto’s; de dress heb ik op 3 manieren gestrikt😃

Zoals gezegd, koos ik de XL. Ik ben ook een echte XL wat betreft de jurkjes van Tante Betsy. Ik ben 1.74 m lang en mijn taille meet 94 cm. Overslagjurkjes koop ik meestal wat ruim. Dit komt omdat ik voldoende overslag wil hebben. Zodat je niet bij een windvlaag gelijk in vol ornaat voor de goegemeente komt te staan, zeg maar😁. Ik vind dat dus niks… ook niet met een spiekbroekje of onderjurk. Nou mag een wrapdress ook wel wat oversized zijn. De rug heeft bij mij dan ook wel wat stof over. Als je de foto’s van Tante’s modellen bekijkt, zie je dit ook dus denk ik dat zij het ook zo bedoeld heeft.

De mouwen van de winterdress zijn wat langer dan die van de zomervariant. Bij mij valt ie mooi op de pols en de mouwtjes zitten wat losser. Het zijn trompet mouwtjes. Ik houd ervan maar veel vrouwen noemen het ook wel ‘soepmouwen’ (de naam laat zich raden😉). Gelukkig trek je heel eenvoudig de mouwtjes op en blijven ze zitten zodat je er niet mee door je eten smeert. 

De jurk valt op, zelfs over de knie, zeker niet te kort dus. Ik vind de verhoudingen heel erg mooi gemaakt. De wrapp dress is best wel veel dress en als dan het jurkje (te) kort valt, blijf ik mij eraan storen dat de verhouding in mijn ogen niet klopt. 

En dan het unique sellingpoint van deze jurk: de rug- en mouwpatch💜💜💜 Wat is t ie gaaf! Geborduurd met een roomwit draad, met een klein glansje. Het lijkt op een prachtige folklore tattoo!!! Ik vind het een echte VAVAVOOM detail aan de jurk. 

Ik heb de jurk nu 1x gewassen op de gebruikelijke korte 30 graden stand. Binnenstebuiten uiteraard, met een extra kort programma en met vloeibaar fijnwasmiddel (Seepje). Ik heb de jurk echt streng gecontroleerd maar vond alleen onder de oksel een enkel pilletje… niets alarmerend. 

Al met al ben ik heel erg blij met dit jurkje! Deze zal vaak de kast uitkomen schat ik zo in. Zeker ook omdat je hem met zoveel leggings en shoes kan combineren😍. 

8 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.