Happy Days in Uden… en het was nog lang onrustig!

Alsof wij een huisfeest organiseren en jij op visite komt…

Zo openden Femke, Greetje en Sabine hun uitnodiging voor een heel fijn en gezellig feestje in Uden. Nou, en dat werd het dus ook: een feestje in de ‘huiskamer’ van Greetje: de combinatiewinkel Halsoverkop & Riceteria Uden. Wat is dat toch een fijne winkel. Collega blogster Natasja heeft er al eens een blog over gemaakt (lees hier). Deze stenen winkel met horeca is sowieso een feestje, maar nu Talulabelle haar prachtige collectie ook in de winkel had staan en Urban Hippies een hele fijne voorraad vrolijke accessoires meenam, kwamen we echt ogen en oren te kort!

Allereerst moest er natuurlijk geknuffeld worden met de 3 dames: Sabine ken ik al zeker 11 jaar, sinds onze eerste live ontmoeting op de flavorites beurs in Amsterdam (die helaas gestopt is). Ik mocht daar met mijn eerste Talulabelle setje op de foto en er zijn er nog velen gevolgd (ja ja ja, zowel Talulabelle setjes als ook foto’s hahaha).

Femke zit met Urban Hippies ook al veel jaren in mijn vizier en vorig jaar, bij een shopdagje met jurkenzusjes in Eindhoven (Kunst van het kleden, voorheen Pantalone) ontmoette ik ook voor het eerst de vrouw achter het label. Een onwijs lieve Brabantse!

En dan Greetje: niet alleen de eigenaresse van de de winkel ‘Halsoverkop / Riceteria by Rice Uden’ maar ook de designer van het label Halsoverkop. Ook Greetje heb ik via een Flavorites Beurs voor het eerst ontmoet. Zo ontzettend gaaf vind ik dat: dat de vrouwen achter deze webshops/labels gewoon graag hun klanten opzoeken en dat ze ontzettend leuk en lief blijken te zijn!!!

Tja, en dan ben je met een grote club ‘jurkenzusjes’ en is het meteen het hek van de dam: er moest flink gepast worden. Dat er twee kleedkamers waren was geen punt: omkleden kan ook gewoon achter een rekje in de winkel (en die stonden er met Talulabelle’s rekken erbij, meer dan genoeg)!

Het nieuwe krijtstreepjurkje van Talulabelle was veruit favoriet. Hij was al geteast op de facebookpagina van Talulabelle en vlak voor zondag al gereleased dus iedereen wilde dit nieuwe model uitproberen… Nou, we werden niet teleurgesteld! Wat is het een prachtig model en de groepsfoto bewijst het: een jurk die elke vrouw laat stralen!!!

Maar natuurlijk werden ook de Halsoverkopjurkjes driftig gepast en ook de prachtige winterjassen zag ik meermaals om schouders verschijnen. In de stenen winkel van Halsoverkop/Riceteria vind je naast de complete collectie van HOK, ook Blutsgeschwister, King Louie en nog meer toffe merken. Daarnaast is er een mooie kindercollectie te koop. En, volkomen overbodig om te noemen uiteraard: een hele ruime collectie Rice.dk spulletjes. 

Er waren lekkere gezonde hapjes die rondgingen tijdens het passen en babbelen en als je even rustig wilde uitpuffen: dat kan altijd in de riceteria van de winkel. Heerlijke zitjes en lekkere koffie/thee en zelfgebakken taarten, da’s toch pure luxe?!

Tijdens deze feestelijke dag had Talubabelle een mooie primeur: ‘een one time only’ oversized, very very PINK hoody met het Talulabelle patch erop… Die wil je toch hebben??? Ikke wel dus heb ik op streng (hihihi) advies van Sabine (“zo heb ik ze bedoeld Caro…”) een lekkere XL gekocht, een echte ‘hier wil ik in wonen’ hoody. Ik, die nooit in roze wilde, zie met argusogen het roze toch flink groeien in mijn kledingkast hahaha… Maar hij matcht erg gaaf met de flaired pants van Talulabelle!

En ja, de krijtstreep Powerdress mocht ook mee naar huis. Gemaakt van een Punta di Roma stof: het voelt een beetje alsof het een stevige polyester is, maar het is grotendeels viscose. Wel voorzichtig wassen dus, maar dat doe ik met al mijn jurkjes.

Om dit jurkje echt helemaal af te maken, heb ik mijzelf de nieuwste bloemenspeld van Urban Hippies cadeau gedaan. Wat een pareltje is dat toch! En bedenk je dan goed: het is allemaal handwerk van Femke hè!! Als je haar op Facebook volgt, zie je regelmatig ‘de making of…’ Zo ook van deze mooie haarspeld/broche. 

Toen alle jurkenzusjes uitgepast waren… nee, dat zeg ik niet goed: Toen alle jurkenzusjes bijna omvielen van de honger (want de lunch was overgeslagen) togen we met z’n negenen naar de overkant, naar de Eetkaamer (geen typfout) voor een hele fijne late lunch.

Het was even een kleine schrik voor het team van dit gezellige restaurant, dat een groep van 9 kakelende vrouwen komt binnenvallen, maar gelukkig was men flexibel en vrolijk en dus konden we na wat georganiseer lekker aanschuiven en genoten we van een heerlijke late lunch!

Er werd ook heel wat afgekletst zeg! Ik geniet enorm van dit soort uitjes: leuke meiden, mooie kleding passen, fijne gesprekken en met een voldaan ‘happines gevoel’ weer naar huis rijden. Ik was samen met mijn vriendin Peggy dus ook de reis terug was er weer eentje van gezellig kletsen. En gezien de foto’s die ik later kreeg van jurkenzusje Petra, was het in de andere auto’s ook een dolle boel! 

Er staan nog een paar hele fijne uitjes op stapel: een Tante Betsy Fandag komt er aan in november en in december is er het éénjarig feestje van de facebookgroep ‘She Wears Retro’. Laat Talulabelle hier nou ook bij zijn, dus wordt het weer helemaal super! En ik weet bijna zeker dat er nog een paar ritjes Brabant zullen gaan volgen. Er zitten zulke leuke winkels en meiden in deze fijne provincie, ik kom er graag voor het land door crossen. 

De bende die Uden onveilig kwam maken: Maria, Karin, Peggy, Judith, Peet, Hennie, Saskia, Petra en Caro

8 reacties

  1. Oooooh hier word je toch blij van!! Echt super😍 die prachtige jurk, die staat jullie gewoon allemaal, ongelooflijk! Ik had de trui al gespot bij je en zucht…. Ik dubberdedub. Mijn moeder ziet me aankomen, want ik had vroeger alles in het roze😂
    Bedankt voor het meegenieten 🤗

    Geliked door 1 persoon

  2. Het was supergezellig.
    Wat een heerlijke winkel heeft Greetje toch met prachtige spullen en nu dan ook nog eens aangevuld met Talulabelle en Urban Hippies.
    Ik bedacht me thuis pas dat Ik van alledrie een item heb gekocht en ben er super blij mee.
    Ik heb echt genoten van de gezelligheid met jullie allemaal meiden. Thanks💋

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat een heerlijk verslag van een geweldige dag! Ik vond het zo jammer dat ik niet naar Uden kon komen, maar ik had helaas familieverplichtingen van mijn andere familie dan mijn jurkenzusjes 😉 Ik had er graag bij geweest, maar gelukkig kunnen we door de foto’s heerlijk meegenieten. Prachtige aankopen heb je gedaan!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.