Back to the Sixties with Tantilly skirts

If you’re going to San Francisco.

Be sure to wear some flowers in your hair.

If you’re going to San Francisco.

You’re gonna meet some gentle people there.

(Scott McKenzie)
Boots: Clumpy’s, Tantilly wrapshirt, legging & skirt

Toen ik laatst weer in Deventer bij Tantilly op bezoek was, vertelde Chantal (eigenaresse en ontwerpster van al die mooie Tantilly kleedjes) over de mooie rokjes (klik) en de wrapshirts (klik) die zij heeft ontworpen en laten maken in India.

Boots: La Pintura, Tantilly Lilou shirt, legging & skirt

Fijne corduroy (katoen), met vrolijke prints, grote zakken en een A-lijn. Dat kenmerkt deze rokjes. Ik mocht twee rokjes meenemen om te fotograferen, uit te proberen etc. Omdat de wrapshirts net die dag waren binnen gekomen, mocht ik daar ook twee van uitproberen.

Boots: MAG creativ footware, Tantilly velours wrapshirt, legging & skirt

Chantal heeft met haar rokjes nauw samengewerkt in het Indiaas atelier met diens eigenaar en medewerkers. De eigenaar betaalt de medewerkers een eerlijk loon, zorgt dat hun kinderen naar school kunnen en regelt, indien nodig, de schooluniformen. Ook eten de mensen daar 3x per dag een maaltijd, door deze eigenaar betaald. Als er te hoge kosten zijn in het gezin van een medewerker, kunnen ze bij hun werkgever aankloppen voor hulp. Hun ideeën en input wordt gewoon naar waarde geschat en gewaardeerd.

Boots: Tony Mora, Vest: Miss Etam, Tantilly wrapshirt, legging & skirt

De wrapshirts zijn gemaakt in een ander atelier en ook hier heeft Chantal nauw samengewerkt met de twee broers die de eigenaar zijn. Ze heeft de productie zelf kunnen bekijken om er zeker van te zijn dat de Tantilly kleding veilig en mensvriendelijk wordt gemaakt. Een fijne gedachte, toch?!

Boots: La Pintura, Tantilly wrapshirt, legging & skirt

Maar nu de rokjes: ik werd meteen blij van de retro-feel die ze geven. Een lekkere sixties-print met een zweem van Twiggy in het model. De corduroy geeft het rokje wat body. De zakken zijn lekker groot en de rits aan de zijkant is nauwelijks zichtbaar. Let erop: de stof heeft geen rek! 

Boots: Tony Mora, Tantilly wrapshirt, legging & skirt

De maat is vertrouwd aan de Tantilly maatvoering: ik kon de L prima aan. In deze maat is de taille is 44 cm en de roklengte 60 cm. Ik houd ervan mijn rokjes ‘high waist’ te dragen. Hierdoor ligt het accent op de taille (mijn sterkste punt😁) en valt het rokje op de knie. 

Boots: MAG, Vest: Tante Betsy, Shirt: Zeeman, Tantilly legging & skirt

De rokjes zijn niet gevoerd. Hierdoor hebben ze wel de neiging om tijdens het lopen omhoog te kruipen. Door er een onderrokje of onderjurkje onder te dragen los je dit eenvoudig op. Ik heb ze niet gewassen maar ik vermoed dat de rokjes na het wassen iets soepeler worden en dan ook minder gaan opkruipen. 

Boots: Megamok 4012 Panther (MAG), Vest: Tante Betsy, Tantilly legging & skirt

De rokjes combineren waanzinnig goed met de leggings van Tantilly. Ik heb er meerdere kleurige combi’s van gemaakt om je een idee te geven. Ik draag de leggings in L/XL. Ook heb ik diverse boots erbij gekozen om de diverse stijlen te kunnen laten zien. 

Boots: Silke van Clumpy’s, Tantilly wrapshirt, legging & skirt

De nieuwe wrapshirts van Tantilly dragen helemaal super op de rokjes. Ik koos de olive en de purple shirt en ik had zelf al de black velvet. De katoenen wrapshirts vallen mooi op maat en kunnen erin en erover gedragen worden. De velvet zou ik er alleen overheen dragen, ook omdat ie ook wat korter is dan de katoenen shirts.

Boots: Lynn van Clumpy’s, Tantilly: wrapshirt, legging & skirt

De velvet wrapshirt is nagenoeg uitverkocht. Ik koos hem destijds in maat M want hij viel best groot. De katoenen shirts vallen ietsje ruimer maar ik draag van Tantilly meestal L en deze shirts koos ik ook L. Ze zijn mooi form-fitted. De mouwlengte is fijn lang en ook het shirt zelf is langer waardoor je kan kiezen om of meer plooitjes te maken, of om het shirt meer op de heup te dragen (wat in mijn geval fijn is op jeans).

Boots: La Pintura, Vest: Elizabeth Sweetwater, Tantilly legging & skirt

Om meer variaties te laten zien met de rokjes koos ik nog wat eigen vesten die niet van Tantilly zijn. In de tags zie je welke merken ik hier nog meer draag😉

De rokjes zijn verkrijgbaar in 9 verschillende prints en hebben een maatbereik van S t/m 2XL. De rokjes kosten €59,99.

De katoenen wrapshirts zijn in 4 kleuren beschikbaar (ook petrol en bordeaux) en zijn van maat S t/m XL. Ze kosten €44,99.

Links naar de websites:

5 reacties

  1. Oooh wauw wat zijn ze gaaaaaf!!! De shirts maar wow die rokjes, wat een toffe prints en kleuren. Deze wil ik zeker eens passen. Nadeel vind ik dat ze geen rek hebben, dus daarom niet weet hoe het bij mij gaat vallen, maar ik word echt super blij van deze mooierds 👌😍
    En jij rockt alle combi’s trouwens!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.