Met Lalamour de zomer in…🌞

Deze prutwinter heeft mij al lang genoeg geduurd. Met alle binnengekomen zomercollecties mag van mij nu wel de lente gaan beginnen. Kortom: tijd voor weer een nieuwe Lalamour Zomerblog!

Ook in deze blog laat ik jullie weer 3 hele mooie items zien uit de collectie die Amsterdam Selection heeft ingekocht. Heb je mijn vorige blog gelezen (klik hier)? Dan heb je al een sneakpeek gekregen van het rode zomervestje! Vandaag zie je nog veel meer van het vestje❤️

Margit Pronk, de designer van Lalamour, heeft een gedeelte van haar collectie ontworpen in katoenen tricot. Je herkent deze lijn door de print: de lotusbloem. Ik laat jullie in deze blog de Lotus Zipper Dress (turquoise/groen) en de Lotus Long Singlet Dress (geel) zien. 

Lalamour Cardigan Red Ajour Knit

Dit vest heeft een hele slimme pasvorm: door de extra brede boord valt het vestje heel mooi op de taille. Er zitten 3 knoopjes aan het vest, van V-hals tot aan de boord. Hierdoor valt het vestje aan de onderkant weer open wat een speels effect geeft. 

De mouwtjes hebben een (wat mij betreft) erg lang uitgevallen 3/4 lengte. Opgetrokken tot ellenboog maakt dat niet uit maar als je ze naar beneden trekt, vallen ze bij mij net boven de pols. De mouwen hebben net als het lijfje, lange boorden, die erg goed blijven zitten als ze opgetrokken zijn.

Het breipatroon is een ajourpatroon. Mooie golfjes met kleine opengewerkte stukjes in het midden van de golfjes. Het is een heel fijn, dicht gebreid patroon, heel elastisch en zacht. Dit komt door de mix viscose/polybutyleen. Ik vind de kleur behoorlijk helder warm rood.

Je kan het vest op drie manieren dragen: open, bovenste knoopje vast en alle knoopjes vast: telkens krijg je een andere look:

Ik heb het vestje (maat XL) plat opgemeten: OTO: 53 cm / Taille 44 cm / Lengte: 63 cm. De mouwen zijn vanuit de oksel gemeten: 40 cm.

Amsterdam Selection verkoopt deze vestjes in drie kleuren (klik hier)en kosten € 64,95.

Lalamour Lotus Zipper Dress Turquoise/Groen

Dit mooie zipper model deed vorig jaar zijn intrede in de Lalamour collectie. Net als 2019, is de Zipperdress weer gemaakt in katoen. Katoen valt net iets minder vloeiend (vind ik) dan viscose dus bij dit model een hele goede keuze. Het is een stoer model en wordt door de stofkeuze hierin ondersteund.

De Lotus Zipperdress valt bij mij mooi op maat, op de knie (ik ben 1.74 m). Hij heeft een kraagje, korte mouwtjes (maar lang genoeg om de ‘kipfiletjes’ te bedekken en een ritsje tot net onder de buste. Het is een vrij recht model wat onderaan een beetje wijder uitloopt. Ik noem het form-fitter. Hoe je het ritsje draagt, bepaald de uitstraling van de dress: een beetje open is lekker casual, helemaal dicht is een beetje camp.

Door de sportieve snit komt dit jurkje weg met veel schoeisel: sneakers, sandaaltjes, stoere boots? Alles kan gewoon. Hoe veelzijdig wil je zijn?!

Platgemeten zijn de afmetingen van de Zipperdress in XL: OTO 49 cm / Taille 46 cm / Lengte 105 cm.

De Zipperdress is alleen verkrijgbaar in de lotusprint en dus met katoen. Amsterdam Selection heeft 3 kleuren in haar collectie (klik hier). De prijs is € 84,95

Lalamour Lotus Long Singlet Dress Geel

De koningin van de zomerdresses bij Lalamour vind ik toch altijd weer de Long Singlet Dress… Wat is dit toch een prachtige vrouwelijke jurk die in alle zomerse omstandigheden heerlijk draagt, ondanks de lengte. 

Ik heb de dress gekozen in de Lotusprint omdat ik heel benieuwd was hoe deze dress zich gedraagt in katoen. Mijn andere maxidresses van Lalamour zijn namelijk in viscose of polyester.

Nou, in ben zeker niet teleurgesteld. De long Singlet Dress valt soepel, luchtig en vloeiend om de benen. Al eerder merkte ik al dat de kleur geel mij wel staat, zeker met een gebruinde huid. De jurk is niet overdreven warm maar dat komt uiteraard ook door het singlet model.

Het lijfje is mooi aansluitend, de V-hals door het overslagje beschaafd maar wel spannend zomers en geen wijde armsgaten zodat je bh zijkant niet zichtbaar is. Door de miniplooitjes onder de buste, is er voldoende ruimte voor ‘the girls’ zonder dat ze geplet worden en/of uit dreigen te breken.

De lengte is heel fijn, tot op de enkels, niet eroverheen zodat de zoom niet over de grond sleept. Draag hem sportief overdag en speels swingend bij een feestje. Of lekker boho-chique met klompjes en casual met een laarsje. Een vestje bij iets minder fraai zomerweer staat ook weer super! 

De jurk is platgemeten in de maat XL: OTO 46 cm / Taille 43 cm / Lengte 144 cm.

Amsterdam Selection heeft deze Long Singlet Dress in maar liefst 6 varianten in haar collectie (klik hier). De Lotusprint is uitgevoerd in katoen, alle andere prints in hoogkwaliteit viscose.

De jurken kosten € 84.95 in katoen (Lotusprint) en € 87,50 in viscose (Tropical print en de Tutti Frutti print).

De schoenen die ik draag in deze blog zijn gele La Pintura Boots. O.a. verkrijgbaar bij http://www.amsterdamselection.com en http://www.boeties.nl. De groene klompjes zijn van Clumpy’s en die kocht ik bij http://www.cwears.nl. De Adidas Superstar Sneakers en de Tony Mora Boots zijn al ver voor mijn blogcarrière aangeschaft.

De kleding die ik in deze blog mag laten zien zijn beschikbaar gesteld door Amsterdam Selection.

7 reacties

  1. Het staat je allemaal weer prachtig! Leuk ook om te zien hoe divers schoeisel onder de jurken staat. Enne..om die ‘ girls die uit dreigen te breken’ moest ik wel even lachen. Haha, goed bedacht. Fijne dag!

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een heerlijk zomers blog! Kom maar op met de 🌞
    De prints van deze jurken zijn prachtig en staan jou ook prachtig! Vooral de maxi dress. De foto’s komen heel mooi uit voor je nieuwe muur!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.