Een ontmoeting en rondleiding bij Boeties!

Na mijn eerste blog voor Boeties (klik hier) beloofde ik al een bezoek aan dit leuke bedrijf met een ‘Meet & Greet’ met Carlijn Guns, de mede-eigenaresse van deze webwinkel. Bijna zou het bezoek niet doorgegaan zijn door o.a. de Corona ontwikkelingen en een onfortuinlijke buiteling die één van mijn zoons vanmorgen maakte, waarbij hij behoorlijk hard op het asfalt smakte. Maar gelukkig viel bij nader inzien beiden best mee en toog ik toch opgelucht naar de Fittingroom in Son en Breugel.

Hoe Carlijn haar onderneming begon is een mooi verhaal. In 2011 werkte zij als marketingmedewerker voor het grote muziekevenement, Extrema. Dit evenement viel dat jaar door extreme regenval behoorlijk in het water (origineel… ik weet het) en verloor zij haar baan i.v.m. de te grote verliezen. Zij zat bepaald niet bij de pakken neer en maakte het hele gebeuren tot de start van haar eerste eigen onderneming: de verkoop van regenlaarzen!! En dan geen suffe saaie boots, nee… leuke festival-waardige regenboots moesten het worden. In die tijd bestond dat zo goed als niet. Haar vriend maakte de website/winkel en ze startte… www.fashionbootz.nl. En dat liep in ons natte kikkerlandje met onze liefde voor festivals als een trein! Inmiddels verkoopt zij alles om het hele gezin goed beschermd de regen in te laten duiken!

In 2013 kwam Boeties.nl op haar pad. De vorige eigenaar wilde zijn (toen nog) kleine onderneming (een soort garagebox met boots) graag aan haar overdoen. Tja, regenlaarzen is 1 ding, maar leren laarzen, da’s toch wel een andere tak van sport. Maar deze levenslustige onderneemster besloot samen met haar partner de sprong te wagen: vriendlief bouwde ook voor Boeties een prachtige webwinkel en na wat pittige onverwachte hobbels, begon ook dit bedrijf goed te lopen. Ook heeft deze ondernemende duizendpoot de webshop www.fashionglovez.nl opgebouwd. Voor elke gelegenheid een passende handschoen. Al gauw moesten er door de groei van haar bedrijven, nieuwe locaties gevonden worden en nu, na 2 verhuizingen lijkt Carlijn in een goed passend pand te zitten.

Verwacht geen shiny glossy pand en Fittingroom: deze slimme dame onderneemt goed, sober en gestaag. Ze investeert liever in een goedlopend en goed geoliede logistiek achter de websites dan in mooie panden en luxe. Na een ontvangst aan de gezellige stamtafel met koffie, lopen we het magazijn in. Nu in februari is het er nog behoorlijk fris en een warme jas/broek is slim. Vooral als je er, net als Claudia die met Carlijn samenwerkt, orders aan het pikken bent.

De logistiek is indrukwekkend doeltreffend. Met extra ingebouwde checks zodat je niet per ongeluk de verkeerde boots toegezonden krijgt. Wat ik het meest frappant vond: je verwacht hele stellingen vol met dezelfde merk/kleur/type boots in alle maten. Dat is het dus niet: elke doos heeft zijn eigen unieke plek in de stellingen en dmv van codes en nummers (adressering) weet de computer precies waar de doos staat en wat de realtime voorraad is. Je krijgt hierdoor prachtig gekleurde stellingen met een diversiteit aan dozen en een actuele voorraad in de webshop! 

Ook de voorraad van Fashionbootz vind je hier…

In het magazijn bevindt zich ook de fotostudio waar Carlijn alle laarzen (laat) fotograferen voor de website. Boeties zelf levert de prachtigste merken: De in Portugal geproduceerde La Pintura’s en DWRS Boots kennen wij uiteraard. Stuk voor stuk hoogwaardige kwalitatieve boots. Nou is mijn interesse voornamelijk westerboots, maar Boeties verkoopt ook vele andere soorten laarzen. Zelf wilde ik vandaag een aantal merken passen:  Sendra Boots, Corral Boots, Junk Gypsy en Lane Boots. De laatste 3 boots komen uit Amerika, Sendra’s uit Spanje.

Alle merken boots paste ik prima in maat 40. Mijn stellige voornemen was om witte laarzen te kopen. Ik koos daarom voor de Sendra Boots Raspado Marfil (met een geborduurde cowboygirl op de zijkant van de laars, een blauwe rand + sterren), de Corral Boots Off White met Bloemen (geborduurd over de hele laars + strass steentjes en pareltjes, dus blingbling), de Lane Boots Saratoga en de Junk Gypsy Hard to Handle Beige. De witte boots zijn über-gaaf maar ze maakten van mij een soort braaf meisje… en tja, je kan veel van mij zeggen maar een braaf meisje? Nee, dat past er niet bij. De keuze moest gemaakt worden tussen de andere twee Amerikaanse boots. 

De rode Lane Boots vond ik schitterend met werkelijk kei-stoere details! Mooie witte stiksels en een gaaf merkje aan de hak. Het kaartje hangt met een stalen sleutelhanger aan de aantrek-lus. De laars zat heerlijk, lekker breed, wat zwaar en vrij op de wreef.

De pasvorm van de Corral was op de wreef voor mij het strakst: dit komt omdat er extra “kussentjes” onder de voet zitten. Dit voel je want alleen deze laars bood mij heerlijk zachte steun onder de middenvoet. Ook paste de hiel heel mooi in de laars.

Sendra zit mij als vertrouwd. Niet te smal en lekker stevig. De wreef heeft de ruimte, evenals de voorvoet. Boeties geeft per laars veel informatie over pasvorm en afmetingen schacht etc. Mocht je toch nog vragen hebben, mail Carlijn of Claudia rustig: zij reageren snel en helpen graag!

Maar uiteindelijk koos ik de cactusboots van Junk Gypsy. laars kwam toch nog een beetje in de buurt van mijn eerste intentie: een witte laars. Daarnaast vond ik de hoge schacht wel erg tof en ja, die cactus hè?! Die zie je niet zo gauw ergens. Deze laars moet ik wel meer inlopen. Het leer is stevig en zal wat meer tijd nodig hebben soepel naar de voet te gaan voegen. Hierdoor blijft hij wel mooier in model verwacht ik.

Als een blij ei vertrok ik, na een gezellige voetkus met Carlijn (ja Corona), weer huiswaarts met mijn gekochte, prachtige boots. Ik denk dat jullie mijn nieuwe aanwinst zeer regelmatig terug zullen zien in mijn outfitfoto’s op Instagram en Facebook, maar ook in mijn blogs.

Wil jij ook naar Boeties om zelf de boots te passen? Kijk op de website voor de openingstijden. Let er op: ivm de corona crisis is volgende week de Fittingroom tijdelijk niet te bezoeken.

8 reacties

  1. Wat een leuke blog over boeties en Carlijn. Ik kom er ook regelmatig en vind het altijd leuk om er te zijn. Lekker passen, kijken hoe het staat. En ook fijn als je het gelijk kunt meenemen als het op voorraad is. Je bent fantastisch geslaagd, erg mooie laarzen. Liefs Hennie

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat zijn ze gaaf Caro.
    Daar wil ik ook nog wel een keer laarsjes passen. Via webshop altijd goed geholpen. Goede beschrijving van het merk en Snelle levering.
    Eerst even sparen nu

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.