Fashion bloggen in Corona tijden…

Wat een bijzondere tijden maken we nu mee. We weten geen van allen waar het naar toe gaat en waar het eindigt. Eén ding weten we wel: we moeten het samen met elkaar rooien. Prioriteiten moeten opnieuw gekozen worden en knopen worden doorgehakt.

Ook ik sta voor de keuze. Ga ik door met mijn fashionblog alsof er niets aan de hand is? Wat verleidelijk zou zijn omdat je zo even verstrooiing kan bieden, even net kan doen alsof er niet iets bijzonders aan de hand is. Of zal ik mijn blog pauzeren, even pas op de plaats maken en proberen deze tijd in rust en stilte door te komen? Of, zal ik jullie deelgenoot maken van mijn leven nu, met deze corona crisis die als een tsunami over ons heen dendert… En daarbij ook aandacht blijven houden voor leuke kleding, de ondernemers en de labels waar wij zo van houden?

Ik heb besloten voor het laatste te kiezen. Voor veel mensen die mij volgen is het bekend dat ik naast mijn liefhebberij van het bloggen, samen met mijn partner 2 mooie bedrijven heb. Het Klim & Outdoorcentrum Yosemite en Zweedse Tenten.nl. Beide bedrijven zijn behoorlijk getroffen door de verstandige maatregelen die onze overheid heeft moeten nemen om het virus te vertragen. Onze werkzaamheden en inkomsten zijn met 1 klap tot nul gereduceerd.

En ik realiseer mij absoluut dat dit niet in verhouding staat tot het verdriet, de angst en de ellende die het corona-virus aanricht bij mensen en familieleden/vrienden die nu vechten tegen dit virus of die zijn overleden aan de gevolgen. Ook realiseer ik mij dat er mensen zijn die werken in situaties waarbij zij zich dagelijks blootstellen aan besmettingsgevaar en niet thuis kunnen werken. Denk aan supermarkt medewerkers, aan mensen in de zorg etc.

Al het bovenstaande maakt het dragen, het aanprijzen van leuke kleding, een beetje oppervlakkig. Ook ik worstel daar mee sinds de gevolgen steeds duidelijker worden. Vorige week zag mijn wereld en die van jullie er zo anders uit. Ik merk het aan mijn manier van kleden. Een vrolijk jurkje lukt mij nu niet. Praktisch en gedekte kleuren bepalen nu de keuzes qua kleding. Gaat dat bij jullie net zo? Of gaan jullie nu all-out om wat vrolijkheid te verspreiden? Wellicht ik morgen ook wel weer. Nu voel ik mij goed in mijn flared pants van Talulabelle en een eenvoudig zwart colletje.

Vanmorgen hebben we op ons bedrijf met een klein team de stappen besproken die wij zakelijk moeten maken. Naast dat onze opdrachtgevers en bezoekers uiteraard ingelicht moeten worden, is het vooral zaak dat onze medewerkers geïnformeerd worden. Zij hebben ook onzekerheden en daar gaan wij antwoorden voor zoeken. Inderdaad, zoeken. Ook wij weten niet wat er gebeurd. Welke regelingen er zijn. Hoe e.e.a. aangevraagd moeten worden. Hoe het dan verloopt… Waar we aan moeten denken. Welke formulieren er zijn.

Nu zit ik thuis. De zaak staat er verlaten bij. Raar hoor. De zon schijnt en de tuin bloeit voorzichtig op. Ik ga zo maar eens de tuin van zijn wintertroep ontdoen… Wat moet ik anders? Is ook wel fijn. Even aarden heet dat dan. En hopelijk mijn pubers aansteken hun schouders eronder te zetten. Dat de scholen dicht zitten is natuurlijk stom maar dat je niet naar je vrienden mag… nou ja zeg: wat overdreven… Als moeder moet je nu wel sterk in je schoenen staan. Gelukkig heb ik hiervoor mijn goede stappers aan hahaha: mijn panterboots van MAG Footwear zijn dikke prima voor deze klus.

Stay safe lieve mensen. Pas goed op elkaar.

25 reacties

 1. Wow Caro mooie blog. Hoe onwerkelijk en heftig allemaal.. Ook ik zit met handen in t haar qua blogs maar voel ook dat ik fashion ondernemers wellicht nog extra in het zonnetje zou moeten zetten. Een beetje van beide misschien? Wil ook optimistisch proberen te blijven. Maar, ik heb dan ook geen bedrijf dat direct door corona getroffen wordt, ik kan thuiswerken. Laten we ervoor elkaar proberen te zijn idd. ♥️🍀

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heftige tijd, las het van de week ook al eens hoe je schreef hoe het ervoor staat met jullie bedrijven. En het hebben van pubers die het niet fijn vinden niet weg te mogen is hier herkenbaar. Op de gezinsapp heeft Michiel van het weekend maar een duidelijk filmpje van you tube geplaatst voor de kinderen, om onze gesprekken en woorden kracht bij te zetten. Ik wens jou en je gezin veel sterkte met alles en dat jullie maar gezond mogen blijven!😘

  Geliked door 1 persoon

 3. Dank je wel voor je duidelijke en openhartige verhaal! En dat het even geen jurkjes worden snap ik helemaal!
  Ik hoop voor jullie dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over het de financiële afhandeling. En deze broek staat je ook fantastisch!

  Geliked door 1 persoon

 4. Sterkte met jullie bedrijven Caro. Wat een rare tijd nu hè?! Ik snap het hinken op twee gedachten over je blog. Doe wat goed voelt, er is nl voor alles wat te zeggen. Hou het bij waar jij achter kunt staan. Knuffel!

  Geliked door 1 persoon

 5. Het is bizar allemaal, ik wens jullie zoveel succes en alle goeds toe ❤️ wat het aankleden betreft herken ik het tot zoverre dat ik nu, omdat ik niet fit ben, niet lekker in mijn vel zit. Dus dan vooral makkelijk zeg maar, vandaag besloten maar eens ff een toffe outfit aan te doen, mijn kleding zit eigenlijk allemaal wel lekker dus daar ligt ’t niet aan 🤗
  Zet em op meis💪😘

  Geliked door 1 persoon

 6. Sterkte lieve Caro, wat heftig is dit toch allemaal. Blog lekker verder, want we kunnen allemaal wel wat afleiding gebruiken in deze tijden. Soms is het juist heel fijn om even niet met de Corona bezig te hoeven zijn al het maar een paar minuten. Dikke knuffel xxx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.