Help! De maatregelen wijzigen sneller dan het licht…

Eergisteren schreef ik mijn blog terwijl ik op dat moment nog platgeslagen was door de plotselinge gedwongen sluiting van ons eerste bedrijf. We wisten niet wat er zou gaan gebeuren. 

kleurrijk in een leeg klimcentrum…

Nu, 48 uur later zijn we als werkgevers alweer twee regelingen verder en sta ik voor mijn vaste werknemers met een blanco speech… Ik had een verhaal voorbereid met bijpassend stappenplan. Hiermee kon ik inzichtelijk maken welke stappen, gevolgen en consequenties er zouden zijn voor onze werknemers.

Van de nood een deugd: wel tijd om de bar te schuren en te lakken…

Met het gisteravond gepresenteerde pakket maatregelen staat alles er weer anders voor. Weer geen idee hoe het verder gaat, maar sowieso zijn de perspectieven beter dan 24 uur geleden! Vanmorgen waren uiteraard alle telefoonlijnen bezet en het corona-loket van de KvK nog niet bijgewerkt. Als werkgever zullen we maar gewoon wachten op info die tot ons komt. Gelukkig was er al wel een mail vanuit de rijksoverheid met iets meer duidelijkheid. Kon ik toch nog iets vertellen.

De teams van beide bedrijven zijn in 2 groepjes apart van elkaar bijeengeroepen: safety first. En wat een helden zijn het toch! Ondanks de vele onzekerheden en het feit dat ook zij wat in moeten schikken, is er alleen maar medewerking, begrip en saamhorigheid. Wat ben ik trots op mijn collega’s. Best raar om zo’n klein cluppie te hebben en dan iedereen apart te laten zitten. Normaal zitten we dan aan de gezellige stamtafel of in ons kantoortje. Maar dat is nu dus echt niet verstandig.

Door de aard van de gesprekken besloot ik nu toch weer meer ingetogen te kleden ondanks mijn voornemen nu juist vrolijk gekleurd te kleden. Tijdens de Fandag van Tantilly in Deventer op 1 maart jl., kocht ik de antraciet grijze Sporty Dress en ik nam ook een schitterende zijden kimono mee. Was ik toch een beetje feestelijk in het nieuw. Beiden zijn trouwens via een mailtje (kimono) of via de webshop te bestellen (klik hier). De kimono’s zijn ‘one of a kind’ dus je kan even overleggen welke kleuren/uitvoeringen je zou willen (mits voorradig). 

De boots maken het weer een lekker gedurfd outfitje. De klomplaarsjes zijn van Clumpy’s en kocht ik in de sale bij Cwears. De bootcuffs/beenwarmers heb ik ook van Cwears (klik hier)! Ideaal voor de smallere enkels onder de ons: ze vullen de schacht op zodat je geen luciferstokjes uit je laars hebt steken hahaha. Ook beschermen ze jouw panty’s tegen onnodig pillen door het langsschuren van de schacht.

Nu zit ik weer thuis en volg ik het nieuws en informatie-stromen om zo snel mogelijk in actie te kunnen komen zodra ik iets kan doen om de loonprocessen op te starten. Laten we hopen dat de nieuwe regeling snel is opgetuigd en in werking kan treden. 

Stay strong en help elkaar!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.