Ondernemer plat op de mat… corona update

Al bijna een week worstelen Onno en ik met 2 gesloten bedrijven. We zijn zelf gelukkig gezond en ook onze teams zijn tot nu toe niet geveld door het coronavirus. Dat is wel heel goed nieuws. Het pakket maatregelen zal vast binnenkort loskomen en dan kunnen wij weer lonen gaan betalen, hoe fijn!

Al een aantal dagen circuleert een prachtig gedicht rond: “Maar de lente wist het niet…”. Heb je hem al gedeeld gekregen? Ik heb hem op mijn social media gezet. Prachtig om te lezen hoe de samenleving zich al langzaam begint te voegen naar de nieuwe werkelijkheid. Ik zie het ook om mij heen. Mooie oplossingen, het thuiswerken blijkt wel te kunnen, de natuur heeft een adempauze en knapt zienderogen op en nieuwe, betere normen en waarden verschijnen.

Ikzelf merk dat ik meer en meer behoefte krijg aan puur, aan biologisch, aan niet meer schuren aan de reserves van moeder aarde… Voorbeelden daarvan zijn het gebruik maken van biologische wasmiddelen zoals de wasschillen van Seepje, witte azijn ipv wasverzachter, mijn routine deodorant (die ik vorig jaar ontdekte bij Diezijner in Groningen) en nooit meer anders wil, klik hier voor mijn blog destijds), en ook forse mindering van vlees. En als je dan ook nog leest dat de fiets de veiligste manier is om je te verplaatsen en waar de kans op een corona besmetting nihil is, ik zou zeggen: alles op het fietsje! 

En ja, al die vrije tijd dan? Wat moeten we ermee? De sportbedrijven en verenigingen zijn toch dicht? Klopt, want ook ons klimcentrum (Yosemite) is gesloten en ook al ben ik minder vrij dan je zou denken (want het regelen gaat gewoon door), ik mis mijn sporten wel. En de ontspanning na de inspanning. Sinds kort heb ik dus besloten mij aan te melden bij www.yogaonline.nl Ik vind yoga heerlijk maar mis de routine en ervaring dit thuis goed te doen. En tot nu toe vond ik telkens wel ‘goede’ excuses om niet door te pakken om ook thuis de yoga oefeningen te doen. 

Omdat ook mijn lief merkte dat het weinige bewegen zijn tol begon te eisen en hij nog meer spanning opbouwde dan ik, besloten wij om vanaf nu elke avond een yoga les te gaan doen. Gewoon thuis, met de laptop voor ons waar we telkens een nieuwe les kunnen uitkiezen. Voordeel van yoga online is, is dat zij Nederlandstalige lessen hebben. Met mijn 3 jaar lange ervaring red ik mij wel met wat ik zie en ken ook de meeste engelstalige termen, maar voor Onno, die nog nooit yoga heeft gedaan werd dat te lastig.

Ik heb voor nu gekozen voor het twee weken gratis abonnement. Als het goed bevalt, ga ik hem omzetten naar een vast abonnement. Voor de kosten hoef je het niet te laten: Bij een jaarabonnement op alleen yoga-tv betaal je € 3,00 per maand! Prima toch?! 

En weet je: we vinden het te gek! Tuurlijk zou Onno gebaad zijn met meer begeleiding live, van een professional die zijn houding kan helpen en adviseren. Want ja, van mij neemt hij uiteraard niet zoveel aan. Ik ben nu vooral bezig hem uit te leggen dat hij echt niet mij of de yogini van het beeldscherm precies na hoeft te doen. Maar we genieten samen. En dat is geweldig. Onze hond Loki vindt onze inspanningen maar raar: evenzogoed staat ze enthousiast tussen ons in de ‘downward facing dog’ mee te doen (makkie vindt zij).

We blijven in shape, we hebben plezier, we doen iets samen, we krijgen energie, en we slapen lekker! Mooi wat zo’n sessie yoga voor ons doet. Ik kan het je aanraden hoor. Wellicht samen met je kids (alhoewel die van ons, de pubers, liever wegvluchten want pa en ma moeten weer raar doen). Ik bedoel… hebben we iets beters te doen?

Voor yoga hoef je niet veel in huis te hebben. Makkelijk zittende kleding en een matje! Dat kan ook het tapijt zijn met een handdoek. Geen probleem. Ikzelf draag graag een sportlegging (blutsgeschwister) of een loose fit broek (LaLamour) en een hemdje. Na de yogales is het fijn om een warme trui of vest aan te trekken zodat je ontspanning ook echt ontspannen is.

Tip: de Orient pants van LaLamour zijn nog in de aanbieding verkrijgbaar bij Amsterdam Selection (klik hier). 

Stay strong en pas op elkaar.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.