Als uit eten niet meer kan: be creative!

Net als zovelen houden wij ook van heerlijk uit eten gaan. Niets is fijner dan om lekker in de watten gelegd te worden, niet te hoeven koken en een fijne wijn uit te (laten) zoeken die past bij wat je hebt gekozen van de menukaart. Ik vind het een ultieme verwennerij en geniet er enorm van. 

Helaas kan dit voorlopig niet meer omdat het coronavirus ons terecht in huis houdt. Maar we hebben het al gemerkt: we worden steeds creatiever in het vinden van oplossingen en leuke ideeën. Als uit eten niet meer kan, zou het toch tof zijn als je een dergelijke verwennerij thuis kan organiseren? Ik heb iets gevonden op internet wat ik te leuk vind om niet te delen:

De Taste Club!! Dit is een website waar je een maandelijks abonnement kan nemen op een wijnbox! Een soort ‘Hallo Fresh’ maar dan voor wijn! Hoe werkt het? Jij doet de smaaktest op de website en de Taste Club maakt op basis daarvan een smaakprofiel. Je ontvangt dan een email met jouw smaakprofiel en een voorstel voor een gevulde box van 3 of 6 wijnen. 

De wijnen zijn allen rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd en niet zomaar in elke supermarkt verkrijgbaar. Je hebt echt eerlijke wijnen, hand geproduceerd (dus geen fabriekswijn) en waar mogelijk biologisch. Door de tussenhandel er tussenuit te houden krijg je een goede prijs, evenals de wijnboeren zelf. Mocht er een wijn bij zitten die je superlekker vindt, dan kan je als je een abonnement hebt, altijd een doosje nabestellen via de Taste Club.

De site ziet er hartstikke goed uit en ik was nieuwsgierig genoeg dus besloot ons, in deze lastige tijden, te verwennen met een wijnbox. Ik koos voor de combinatie rood en wit. Je kan ook éénmalig een box proberen. Daarna kan je besluiten om alsnog een abonnement te nemen. Heb je eenmaal een abonnement, dan kan je die altijd kosteloos pauzeren of stoppen.

De box kwam 2 dagen na bestellen al aan via PostNL. De boxen worden altijd gratis bezorgd! Een mooie, stevige doos die netjes voor mij op de stoep werd gezet (corona hè). Superspannend om deze te openen zeg… 

Allereerst zie je een fijne brief en een enveloppe met kaarten. Elke wijn heeft een eigen kaart waarop staat van welk bedrijf, welk land en welke druif deze wijn gemaakt is. Ook krijg je adviezen waar de wijn goed bij gaat. Op www.grapedistrict.nl vind je blogs waar hele mooie recepten op staan. Neem ook daar eens een kijkje: het zijn geen moeilijke recepten, wel bijzonder!

Ik ben nu echt super benieuwd of de smaaktest klopte. De omschrijving in ieder geval wel. In jouw account kan je zelf bijhouden wat je van de wijnen vindt. Zo kan je altijd terug zien welke nou zo lekker was. Maar mocht er toch een wijn bij zitten waarvan je denk “mwôh…”, geen probleem. In jouw account geef je dat door en de Taste Club schaaft jouw smaakprofiel weer een beetje bij. 

Cadeautje!!!!

En als extra leuke verrassing: Ik mag van de Taste Club een kortingscode geven die je 20% korting geeft op jouw eerste box! De code is geldig op een abonnement op een 3box of een 6box. De code is: WIJNPROEVER. (Let op: niet geldig op een proefbox).

Nou! Ik ga de komende weken lekker proeven. Genoeg tijd om te koken en om een lekker etentje voor ons gezin te organiseren, toch?! Binnenkort laat ik je weten hoe de wijnen mij bevielen!

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.