Een tof klein Hollands Label: Japonneke van Lonneke.

Via een jurkjes-vriendin werd ik onlangs gewezen op een heel leuk klein Hollands jurkjeslabel: Japonneke van Lonneke. Zij hebben een eigen site en die dook ik meteen op. Wat ik daar las, ontroerde mij. Ik kon mij er zo in herkennen:

Ilona, de eigenaresse van het label + de winkel; Room 5 in Brummen, schrijft op haar homepage een recht uit het hart brief. Hierin legt zij eerlijk uit hoe moeilijk de tijden nu zijn en hoe hard zij moet knokken niet alles te verliezen. Ongelofelijk eerlijk en zo ontzettend waar voor zo verschrikkelijk veel ondernemers.

Ilona heeft besloten nu al haar zomercollectie Japonneke van Lonneke met 50% af te prijzen. En bij een aanschaf van € 39,95 krijg je er ook nog eens een waardebon van € 5,00 bij, te besteden aan de volgende collectie. Dat is nog eens pijnlijk doorpakken! Respect voor haar moed.

Haar hele collectie bestaat uit kwalitatief hoogstaande jurkjes. Speels, vrolijk, met een perfecte pasvorm en, niet onbelangrijk, gemaakt in kleine Nederlandse ateliers dus geen mens-onterende labour in lage loonlanden. Haar maten gaan van S t/m XXL. Daarnaast heeft ze 2 plusmaten: 46/48 en 50/52! Japonneke van Lonneke maakt naast jurkjes ook leggings en verkoopt zij tassen, omslagdoeken en vestjes.

Het label Japonneke van Lonneke groeit gestaag en kent al een fijne vaste schare fans. Sinds februari vorig jaar heeft Ilona ook nog een pandje gekocht in Brummen waar zijn haar eigen atelier en winkel in is gestart: Room 5! Hier kan je de jurkjes passen, vergelijken, reparaties laten uitvoeren en de maker van het label ontmoeten. Ook hangen er uiteraard andere labels. Nu, tijdens de corona crisis is de winkel op afspraak open. Naast Room 5, hangt dit label ook in de rekken van Goodies en Moodies in Doetinchem.

Na veel gesnuffel koos ik voor een lekker zomerse jurkje: Mouwloos, groen met grote bloem. Ik vind de print te gek retro en het mintgroen zou ook zo door mogen gaan voor vergrijsd lichtblauw. Ik vind hem fantastisch. De lengte is tof, de pasvorm prachtig en perfect op maat: XL. Ik heb voor jullie de jurk even plat opgemeten: De OTO is 50 cm, de taille is 46 cm en de lengte is 107 cm.

Het jurkje is op frisse dagen ook goed te dragen met een panty/legging en een jackje of denim jasje. Ook een fijn shirt eroverheen is tof: het jurkje heeft geen poespas dus stoort het niet onder een shirt en lijkt het wel een rokje. En uiteraard is de jurk zalig op de zomerdag met blote beentjes.

Ik ben fan van dit label geworden. Niet in de laatste plaats omdat Ilona, die ik telefonisch al heb leren kennen, een onderneemster is naar mijn hart: niet lullen maar poetsen: schouders eronder en gaan! Ik wilde zo graag het jurkje van haar kopen maar het lukte mij niet: zij stond erop dat ik het van haar zou aannemen als dankjewel voor deze blog.

Ik ga zeker meer jurkjes van haar kopen, ook als straks bij de nieuwe collectie de prijzen weer normaal zijn (en ook dan is zij zeer zeer redelijk met haar prijzen). Komen jullie eens langs op haar website en in haar webshop? Hieronder volgen de links naar de genoemde bedrijven in deze blog.

Links:

11 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.