De wijnbox van de Tasteclub getest!

Weten jullie het nog? In maart ontdekte ik de wijnboxen van www.tasteclub.nl en heb ik een proefbox laten komen die op basis van mijn smaak werd samengesteld. De smaaktest bestaat uit een korte serie ja/nee vragen waaruit de Tasteclub een selectie kan maken van wijnen die bij jouw smaak passen. De uitslag krijg je gemaild en daarna kan je, via de gestuurde link, kiezen voor jouw box.

Je kan ook na de smaaktest gelijk kiezen voor een wijnabonnement. Hierbij krijg je maandelijks een box toegestuurd welke je kan pauzeren wanneer je wilt of weer stopzetten. De boxen zijn voor 3 of voor 6 wijnen en je kan kiezen uit helemaal rood of deels wit/deels rood. Je maakt dan jouw account aan en kan hier alle gegevens en info altijd terugkijken en aanpassen.

Na ontvangst van mijn box begon uiteraard het grote proeven. Geen van de wijnen kende ik en dat is logisch: de wijnen komen rechtstreeks van de kleine wijnboer en worden zonder tussenhandel aan jou geleverd. Eerlijke en ambachtelijke wijnen en voor een goede prijs! Bij elke wijn zat een kaart met informatie over de wijn, de boer en waar de wijn uitstekend bij past. Ook kan je jouw bevindingen op de kaart schrijven en deze later toevoegen aan jouw account. Hiermee kan de Tasteclub dan weer de volgende box aanpassen aan jouw smaak.

Toen wij begonnen met proeven was het nog een flink stuk kouder. Een stoofschotel was een prima keus: We zaten in de eerste twee weken van de corona crisis en ik had door het sluiten van onze beide bedrijven veel meer tijd om lekker te koken.

Ik besloot mijn gerechten eens aan te passen aan de wijnen en kookte als eerste Bœuf bourguignon. Nog nooit eerder gemaakt maar man man man wat was het lekker! De prachtige rode wijn El Bohemio paste er perfect bij! Zowel in het gerecht als ook ernaast in het glas was het een feestje. 

Later maakten we een fijne lasagne en vonden we de Don Baffo er heel fijn bij. Stevig van smaak maar ook vol en zacht. Dat ervoer ik pas na de tweede slok. Ik moest er even aan wennen terwijl manlief meteen 5 sterren gaf!

Bij een fijne pasta dish dronken wij de Ju de Vie. Een sprankelende witte wijn, zacht en lichtvoetig. Heerlijk gekoeld gedronken, maar doen wij altijd met witte wijn.

En zo hebben we alle wijnen enthousiast geproefd. Alle wijnen waren heerlijk en het feit dat je weet waar ze vandaag komen, wie de makers zijn etc, maakt het extra leuk. En je hoeft natuurlijk niet bij zo’n wijnbox uitgebreid te koken hè?! Je kan er ook zomaar van genieten, met een kaasplankje, een borrelnootje, met vrienden of op een feestje… 

Nu onze bedrijven in een flinke crisis zitten waar wij het einde nog niet van kunnen overzien, heb ik besloten nu nog geen wijnabonnement te nemen. Duur is het zeker niet maar we moeten echt op de centjes letten nu (en met ons vele andere ondernemers in het MKB). Maar, als wij zonder al te veel kleerscheuren uit deze crisis gaan komen, zullen wij zeker ons abonnement op gaan starten. Ik vond het een ultiem verwen-moment!

KORTING – KORTING – KORTING

Houd jij van wijn en wil jij jezelf wel een maandelijks cadeau doen? Ik mag jullie een kortingscode geven die je recht geeft op 20% korting op de eerste wijnbox van jouw abonnement! De code is WIJNPROEVER (let op, deze korting geldt niet voor de proefbox!).

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.