Klaproosjes plukken in Haarlem…

Lange zomerdagen, logerend bij mijn ‘oma Almelo’. Zwembadjes achter het huis, oma met buurvrouw Bakker in het gangetje tussen de huizen, buurman Pesie in zijn rolstoel genietend van de reuring in het achterstraatje. En natuurlijk oma en buurvrouw Bakker in hun schorten. Die heerlijke knoopschorten met bloemmotief. Twee stevige Twentse dames met van die zachte armen… En precies daar voert de print van de Kyra Poppy Dress van Tante Betsy, zeker de groene, mij naar terug: mijn jeugd!

Maar daar houdt dan ook gelijk de vergelijking met de jasschorten mee op hoor. Die waren toch vooral vormeloos en nuttig. Ken je ze nog? Foto’s van mijn oma in zulke schorten bestaan er uiteraard niet want nee… je ging toch echt niet met je schort op de foto hahaha.

Deze jurk, de Dress Kyra Poppy Green van Tante Betsy doet zijn naam wel eer aan hoor. Prachtige klaprozen in de print, gebundeld in een mooi bosje bloemen en wat groene takjes. Samen met de geweldige ruit erachter doet het geheel mooi retro aan. De look wordt versterkt door de witte grote knopen en de toffe kraag. Ik ben er dol op.

De borstpartij heeft de bekende plooitjes om de look van het jurkje nog vrouwelijker te maken. Het is een bekend en terugkerend detail in sommige knoopjurkjes van Tante Betsy. 

De jurk is in tegenstelling tot voorgaande jaren (gelukkig) veel langer gemaakt. Vielen de vorige jurkjes (ik had de Birds blossom black van 2018) nog boven de knie, deze dress valt echt op, bijna over de knie. Voor mij echt een dikke plus hoor! 

Wat wel opvalt (en de die-hard Tante Betsy fans weten dit natuurlijk al): de jurk valt behoorlijk groot uit!! Zou ik normaal een XL moeten kiezen van dit merk, deze dress heb ik gekocht in een M!!!!!! Een dikke vette hoera natuurlijk. Ik heb de jurk zelf na aankoop nagemeten en schrok nog best van de afwijking die ik zie met de opgegeven centimeters op de site van Tante Betsy zelf…

Mijn gemeten maten waren: OTO: 52 cm, Taille 46 cm en de lengte 107 cm. Ikzelf ben 1.74 m. lang en heb draagmaat 42/44. 

De jurk zit zoals je gewend bent van dit label: heerlijk comfortabel. Ik draag hem graag form-fitted, hiermee komt mijn taille het beste uit en tja… dat buikje zit er toch wel dus kan je er maar beter een leuk jurkje overheen gooien toch? Door het accent op de taille te brengen, valt je buik minder op. De jurk is gemaakt van biokatoen en is iets dunner dan de winterstof, maar niet zo dun als de vorige zomercollectie. Goed nieuws natuurlijk want hierdoor staan niet meteen al je oneffenheden in de etalage.

Bij het lekker eigenwijze winkeltje Polkadot in Haarlem kocht ik deze leukerd. Ik kon hem domweg niet laten hangen. Dit winkeltje is rock en roll en retro tegelijk dus volkomen terecht dat Tante Betsy hier ook haar plekje in de rekken heeft. Ga er eens langs als je in de buurt bent! Krijg je geen spijt van.

Het prachtige zwarte zomervest van Tante Betsy kocht ik online bij Donna Donna in Venlo. Een te gekke winkel voor iedereen die van kleurrijke en eigenwijze fashion houdt! Helaas ben ik hier nog niet in de stenen winkel geweest maar dat gaat zeker nog eens gebeuren. Gina is de eigenaresse en zeer actief op Facebook. Hier post ze regelmatig hele mooie aanbiedingen en kan je mooi je slag slaan. Zo ook dit vest. Die scoorde ik er voor een mooie prijs. Super blij mee! Gina reageert altijd snel op je mails en de deal is in mijn ervaringen snel rond. 

De Cardigan Lolly Long Black is gemaakt van 100% biokatoen en draagt geweldig over bijna alle jurkjes. Zeker niet te warm of te dik. En door het mooie striklint op de buste valt dit vest mooi open en blijf je de mooie jurkjes goed zien. Er zit een fijn patroon in en ik ben geen expert maar het lijkt eerder geweven dan gebreid. Je hoeft niet snel bang te zijn voor die vervelende haaltjes. Ik heb het vest in L gekocht en eerlijk, dat zit heerlijk. 

Als laatste noem ik nog even de Lynnboots van Cwears. Ik ben zo enorm fan van deze laars!! Hij zit echt geweldig (kies een maatje kleiner als je ze koopt) en ze zijn heel vrouwelijk. Daarnaast zijn ze bijna western en stoer. Caroline, de eigenaresse van het label, verkocht haar eigen bruine Lynns en hééé… Lucky me: ik heb dezelfde maat en zag 11 minuten nadat zij de laarzen aanbood, de post op Facebook dus was ik de eerste die ze kon kopen voor wel een heeeeeeeeeel klein prijsje. Ik ben niet verslaafd hoor maar ik heb nu al wel minimaal 7 paar verschillende Clumpy’s op de plank staan. 

Nou mensen: een snelle blog. Vraag je jezelf nou af “wat deed die Zwolse griet nou eigenlijk in Haarlem”? Dat ga ik jullie uitgebreid vertellen in mijn volgende twee blogs. En die zijn absoluut leuk want wat heb ik een plezier gehad! Mijn ogen uitgekeken, vreselijk gelachen en schandalig verwend. Tipje van de sluier?

12 reacties

 1. Toffe blog Cootje!
  Vol vuur, plezier en snel geschreven!
  En leuk was het inderdaad; vandaag zijn Maria en ik gaan passen in de Anegang: Maria is alvast goed geslaagd 😎;
  Ik kijk uit nog de volgende blogs 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een dierbare herinneringen ❤️ wat ontzettend leuk dat je in Haarlem was, wat een toffe stad he! En polkadot is zoooooo gaaf!! Leuk vooruitzicht van je blogs Caro, ik zie ernaar uit!! Oh ja en het staat je prachtig 😍

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuke foto’s, zo herkenbaar! Spelen onder de drogende was aan de lijn ( oma’s charmante ondergoed!) , de jasschorten, de zachte armen (heb ik geërfd van oma, blij mee..😯)
  Het jurkje, vest en de laarzen staan je prachtig! En Polkadot staat wel op mijn lijstje om weer eens heen te gaan. Haarlem is sowieso geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie foto’s en geweldig herkenbaar die oma schorten.( bracht mijn kindertijd door in Duitsland waar dat ook zo was op die boerderijen.en terug in Nederland had ik ook zo’n zachte oma. Geweldige blog om te lezen bij mijn late ontbijt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik lees jouw blogs altijd met plezier Caro.
  Deze Kyra staat je weer fantastisch!
  Oh, en mocht je een keer naar Donna Donna gaan, dan ga ik gezellig mee😇

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.