Lien en Giel in Haarlem… vlieg er maar in!

Na mijn blog in februari over de Lien en Giel Funchal Embroided Blossom Jade Dress (klik hier), mocht ik nog een fijne blog voor jullie schrijven. Wat een feestje!! Ik wilde heel graag zelf naar één van de 4 winkels gaan om de collectie uitgebreid te bekijken, te passen en er een keuze uit te maken. Ik ben dus afgelopen woensdag naar Haarlem gegaan om daar samen met Ans en Eline zelf (jawel de ‘Lien’ van Giel) heerlijk de collectie door te lopen. 

En als een vroegere stewardess zat het in Eline’s dna om mij heerlijk in de watten te leggen met koek, koffie, thee en sapjes… En heel veel verhalen en avonturen, want geloof mij, Eline heeft de wereld meermalen rondgevlogen en avontuur stroomt in haar bloed. Maar Eline is vooral een creatieve vrouw die weet wat ze wil. En terwijl wij al babbelend de winkel doorgingen, werd het ene na het andere jurkje/setje voor mij klaar gelegd om aan te passen. 

Eline is degene die alle dessins van de stoffen zelf tekent en ontwerpt. Dit gaat echt nog analoog, met pen, potloden, stift en aquarelverf. Dit ontwerp gaat dan verder in ontwikkeling via digitale processen om zo tot het werkbare patroon te komen. Pas nadat de patronen ook in de proeffase op teststoffen zijn goedgekeurd, kunnen ze in productie worden genomen. Dat dit niet binnen enkele weken klaar is, snap ik best wel.

Inspiratie haalt Eline uit haar dagelijkse omgeving. Zoals het geveltje van hun winkel aan de prinsengracht: die zit in de Amsterdam-serie verwerkt. Ook de modellen ontspruiten uit haar eigen dagelijkse ervaringen met kleding en de draagbehoefte die ze zelf ervaart. Een model als de Palermo of de Marrakech: lekker wijd, zwierend en zonder enig knellend stukje: heerlijk in die hete zomerdagen wanneer kleding je al snel in de weg zit. Of de Napels… Met de elastieken boord kan de jurk in de zon, in je tuintje snel shoulderless gedragen worden en staat de pakjesbezorger aan de deur… heb je in 1 snelle beweging de jurk weer netjes aan en ben je op tijd bij de deur hahaha.

Eline woont een groot gedeelte van het jaar met Giel in Istanboel. In Turkije worden de kleding en de stoffen geproduceerd. Nu Eline door de corona crisis even niet terugkan, werkt ze tijdelijk weer in de 4 winkels en heeft zo  veel contact met de klanten. Hierdoor krijgt ze zoveel nieuwe input dat we er gerust op kunnen zijn dat er veel nieuwe ontwikkelingen zullen komen in toekomstige ontwerpen. Ik verheug mij er nu al op.

Wat mij het meest verraste toen ik al die mooie kleding aantrok: wat zijn ze ongelofelijk veel mooier in real life dan op de foto’s in de webshop!!! Ik werd er zo onwijs blij van. Het is absoluut een reisje waard naar een Lien en Giel Store om jezelf eens in deze mooie kleding te zien. Je zult jezelf verrassen hoe ontzettend slim en knap de ontwerpen eigenlijk zijn: Ze brengen absoluut jouw pluspunten naar voren. Ze lijken gemaakt voor de Nederlandse vrouw: ze omhullen jouw curves, accentueren jouw taille, omvatten je heupen op een manier wat je zelf niet eens wist dat dit kon. De diversiteit in modellen en kleuren maakt dat iedereen wel iets vindt wat bij haar past.

Maar vooral meiden: trek eens kleding uit de rekken die je zelf niet zou hebben uitgekozen! Je zult onwijs verrast worden. De foto’s van de passessie in de winkel zijn grotendeels van kleding en kleuren die ik zeker niet zou hebben geprobeerd. Maar na de passessie is mijn wenslijst onwaarschijnlijk veel groter geworden… (oei). 

Lien en Giel heeft 4 eigen winkels: Haarlem, Amsterdam, Groningen en Den Haag. Uiteraard is er ook nog de eigen webshop. Daarnaast wordt deze zomercollectie nog verkocht in veel andere (web)winkels. Op de site vind je een handige zoekmachine om een verkooppunt in de buurt te vinden. 

Aankomende collecties zullen grotendeels uitsluitend verkocht worden in de eigen winkels en de webshop van Lien en Giel. Dat klinkt aan de ene kant niet zo leuk maar er zijn absoluut ook grote voordelen. Door de lijnen met de klanten veel korter te maken, kan Lien en Giel veel sneller en directer inspringen op de wensen van hun klanten. En in de eigen winkels vind je ook daadwerkelijk de hele collectie. De verkoopsters kennen de modellen door en door dus kunnen zij je ook echt verrassend goed adviseren. 

Uiteraard mocht ik een mooie dress meenemen om uitgebreid over te bloggen. Die blog ga ik later deze week schrijven en fotograferen. Ik verklap nog even niet welke dress er mee naar huis is gegaan. Wel kan ik verklappen dat het er eentje is die deze zomer zeer vaak uit de kast zal komen… En eigenlijk wilde ik alle hier geshowde sets/dresses wel meenemen maar dat kan bruintje echt niet trekken. Ik heb een topper van een outfit zelf gekocht en mee naar Zwolle genomen. Kan je raden welke?? Ik ben benieuwd.

Wist je dat Lien en Giel ook hele mooie bij je outfit passende mondkapjes aan het produceren zijn?? Ik heb er 2 meegenomen om te laten zien. Er zijn 2 soorten: met bandjes achter de oren of met striklinten achter het hoofd. Ze zijn dubbellaags en sluiten goed om neus en kin. Er kan geen filter in maar voor het verplichte dragen vanaf 1 juni zijn ze zeker uitstekend geschikt. En ze zijn geweldig nice geprijsd: € 6,95 per kapje. Koop je er 5: € 30,00 en koop je er 10: € 50,00 (leuk om samen met je vriendinnen of collega’s de bestellen!). Zodra ze leverbaar zijn, kunnen ze gekocht worden in de 4 Lien en Giel winkels of besteld worden via de webshop!

Links:

Alle leuke foto’s in deze blog zijn gemaakt door The One And Only: Lien van Giel…

29 reacties

 1. Wauw Caro wat een heerlijke dag! Wat heb je een moois gepast, ben benieuwd welke mee naar huis zijn gegaan. Ik vind zelf die eerste 2 wijdere modellen en fantastisch verrassend! Maar jij rockt alle Lien en Giel items vind ik 😍

  Geliked door 1 persoon

 2. Je gaat uiteraard voor de jumpsuitlook😆. Dat zou mijn keus zijn geweest in ieder geval. De wijdere modellen spreken mij niet zo erg aan. Maar ze staan jou goed👍

  Geliked door 1 persoon

  • Hihihi, je mag niet meer raden👍🏻. Zo gaaf! En hij zit te gek🤩. De wijdere modellen zijn echt fantastisch in de zomer! Elk plakkend stukje textiel is dan teveel en dan zijn deze schatjes juist èn fleurig èn wapperig koel🥰

   Like

 3. Wat staan die uitgesproken kleuren jou toch mooi Caro! Wat een heerlijke winkels hè? Ik kan er in verdwalen. Vind dat er altijd ZO veel
  moois tussen hangt. Mijn jurkjes liefde is begonnen met Lien en Giel en met een mooie ontmoeting met De Lien! Ben haar nog steeds dankbaar en voor altijd fan.

  Geliked door 1 persoon

  • Aahww dankjewel 😊! L&G werkt echt met zulke mooie prints en kleuren❤️. En biokatoen! Ook fijn. De winkels zijn echt prachtig en inderdaad; ondanks dat ik er wel 5 uur heb rondgehuppeld (soms zelfs letterlijk😁), heb ik nog echt alles niet gezien🤩

   Like

 4. O, Caro wat heb jij een super dag gehad. Wauw wat een kleuren! De jurkjes staan je stuk voor stuk prachtig! Die met de roezels springt er wel uit! En ja, dan die jumpsuit, die is gewoon voor jou gemaakt! 💞

  Geliked door 1 persoon

 5. Wow, prachtige collectie van Lien en Giel, ontzettend leuk om zo de kleding te zien , zo geshowd. Super blog. Moet echt naar een winkel toe, hier op Texel nu kleine collectie

  Geliked door 1 persoon

 6. Zo te lezen heb je een heerlijke dag gehad 💞. De foto’s zijn fantastisch en alles staat je werkelijk schitterend 🤩. Kan me niet voorstellen dat je überhaupt een keuze kon maken 🙈, maar begrijp ook wel dat je niet alles mee kan nemen. Ben benieuwd naar je volgende blog 🤗

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een dag met alleen maar genieten, wat een mooie items en wat een heerlijke kleuren. Wie weet kan ik t ook eens in t echies gaan zien. En wat jij hebt uitgekozen? Lastig. wacht de volgende blog af

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een heerlijke collectie weer, echt heel mooi! Ik heb de maxi dress zwart met bloemen en dat is wel echt mijn favoriete jurk, zo mooi en zwierig. En nu zie ik jou in de broek met top: die wil ik ooooooook! Super mooi weer!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.