Summer in the city…

Hot town, summer in the city

Back of my neck getting dirty and gritty

Been down, isn’t it a pitty

Doesn’t seem to be a shadow in the city

(The loving Spoonfull)

Marrakesh: 2015. Een heerlijke hete zomerweek in oktober: Samen met mijn vriendin en reismaatje Peggy ontdekten wij in 41 graden de stad en de woestijn. Een heerlijke week vol geuren, kleuren, temperaturen en geluiden. Een onvergetelijke reis die zeker nog navolging zal krijgen want Marokko is werkelijk een prachtig en gastvrij land.

Dit waanzinnig leuke jurkje van Lien en Giel heet dus ook Marrakesh. En ik snap die naam volkomen! Wat een heerlijk dragend jurkje is dit! Het is een losvallend, niet al te lange jurk die in deze wonderlijke stad werkelijk niet zou misstaan.

Het wijde model maakt dat het jurkje lekker om je heen zwiert. In de warme zomers (en ja, zelfs Nederland heeft ze tegenwoordig ook) is textiel op je huid vaak al te veel. Normaal draag ik zomers dus ook geen katoenen tricot. Tricot jurkjes zijn vaak getailleerd en/of form-fitted. Dit is dan behoorlijk zweterig en warm. Deze tricot darling (gemaakt van biokatoen) zal ik zeker wel dragen deze zomer: heerlijk koel, lekker luchtig en niet plakkend. Afgelopen hemelvaartsdag was een prima testcase!

Eline (ja, DE Lien van Giel) legde mij uit hoe zij de inspiratie vond voor dit jurkje: in de hete Turkse zomers werkt zij uiteraard veel buiten op hun terras. Dan wil je lekker luchtig gekleed zijn, maar in het steeds strenger islamitisch wordend Turkije moet je ook echt wel degelijk gekleed zijn voor ‘vreemden’. Dit jurkje doet dat, zeker ook vanwege het iets hogere boordje.

De jurk is dus prima geschikt voor de hete zomerdag, maar het heeft nog een heel fijn voordeel: na zo’n lekkere zomerdag is uit eten gaan (wat straks weer mag, hoera!) best wel heel fijn. En we kennen het allemaal: na een heerlijke maaltijd, neigt ons jurkje vaak iets strakker te gaan zitten dan we willen. Nou, daar heb je bij de Marrakesh Dress van Lien en Giel dus echt geen problemen mee hahaha. De buikspieren kunnen lekker ontspannen blijven.

En, heb je nu een Ibiza Avondfeestje? Kom, doe eens gek: doe je kekke dansboots aan en vier feest. In dit jurkje sla je geen modderfiguur. Hij swingt gewoon de pan uit. De fijne A-lijn geeft voldoende mooie vrouwelijke vormen dus voel je vrij!

En dan heb ik het jurkje ook nog eens getest op de fiets, want ja, wij Nederlanders zonder fiets is onvoorstelbaar toch? Nou, je fietst er zo mee weg. Ik draag wegens schurende dijen altijd een spiekbroekje maar ook zonder spiekbroekje kun je ontspannen rondtrappen en sta je niet gauw in je hemd.

De Marrakesh heeft hetzelfde mooie borduurwerk als op de Funchal van mijn vorige blog (klik hier). Dit borduurwerk, de pioenroos, komt terug op verschillende items van Lien en Giel. Gemiddeld maakt dit het jurkje wel een tientje duurder maar het heeft dan wel een extra luxe uitstraling.

Eline heeft een heel duidelijke eigen stijl in haar ontwerpen van de stoffen. Ook nu herken je haar hand. De print doet echt denken aan het mozaïk waar het midden-oosten zo bekend om staat. De kleuren zijn prachtig fris en helder. Door de vele kleuren kan het jurkje met heel veel schoenen en accessoires gestyled worden.

De jurk valt heel mooi op maat. Ik draag meestal XL bij Lien en Giel en ook dit jurkje is een XL. De jurk heb ik uiteraard plat gemeten. De OTO is 51 cm, de taille is 54 cm en de lengte is 96 cm. Ik ben zelf 1.74 m. lang en het jurkje valt mij boven de knie. Omdat het achterpand ietsje langer is, valt ie toch echt heel mooi en niet bloot.

De Dress Marrakesh is verkrijgbaar in 4 uitvoeringen: In deze blog zie je de Embr. F.B. Turquoise. Daarnaast is de dress verkrijgbaar in de print Birds Black, Paisley Cobalt en Zebra Turquoise. De laatste 3 zijn zonder borduursel en kosten € 99,95. Mijn jurkje kost € 109,95. Wil je graag zelf eerst live het jurkje passen? De 4 Lien en Giel winkels hebben sowieso de jurkjes op voorraad. Is dit voor jou lastig te bereiken, stuur dan een berichtje naar hun om te vragen of zij een winkel in de buurt weten die de Marrakesh heeft ingekocht.

Ik zeg: laat die lange hete lome zomer maar komen: ik ben er helemaal klaar voor!

Links:

De Dress Marrakesh ontving ik van Lien en Giel voor deze blog.

11 reacties

  1. Wat staat dat jurkje weer prachtig! Die witte laarzen daarbij vind ik er ook heel pittig bij staan! Het is maar goed dat ik weet dat dit model echter bij mij heel ongelukkig staat met die wereldcup van mij. Maar er zijn nog zóveel mooie andere modellen, dat ik zomaar het vermoeden heb dat ik nog wel ga vallen voor een L&G jurkje. Ik vind m.n. hun lange jurken ook echt geweldig!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.