Een ‘Live Passessie’ bij Tantilly en 4 kekke jurkjes in mijn blog!

En dan krijg jij een vraag of je nog een keertje wil meedoen aan een live passessie in de winkel van Tantilly. Bijna 2 maanden geleden deed ik voor de eerste keer mee (klik). Onwijs leuk maar bij het terugkijken zag ik aardig wat verbeterpuntjes…. Tjonge, wat stond ik te stuiteren zeg. Dat kon beter. Dus ja, graag! Count me in😁.

Afgelopen zondag was het zover: Samen met vriendin Peggy, die ook meedeed, reden we naar Deventer. Chantal was al druk bezig de setjes voor ons klaar te hangen. Mooie Clasien was het derde model deze passessie. Voor 11.00 uur hebben we ons vermaakt met het doorpassen, perfectioneren en veel lachen.

Vanaf 11.00 uur gingen we live op Facebook. Een uur lang draaiden we onze rondjes voor Chantal’s camera en konden de meekijkende volgers meteen reageren, vragen stellen, verzoekjes doen en jawel ook direct kopen! Deze live passessies zijn een geweldige kans om eens de kleding in beweging en op verschillende soorten modellen te kunnen bekijken vanuit je luie stoel. 

Wil je zelf de live passessie nog eens bekijken (of terugkijken)? Dat kan. Klik op deze link: 👉LIVE PASSESSIE TANTILLY👈. Deze live sessies worden regelmatig ingepland op zondagen om 11.00 uur. Op de Facebookpagina van Tantilly worden ze tijdig aangekondigd en uitgezonden. 

Na de passessie koos ik samen met Chantal 4 jurken uit die we extra in het zonnetje willen zetten via mijn blog. Nou en dat zijn weer pareltjes hoor! 

Flamenco Micro Wrapdress Black Exotic Flowers: XL – € 64,99

In mijn april-blog beschreef ik al de Wrappdress Dress Camel Spring Feeling. Net als toen is deze wikkeljurk lekker sexy en wat korter dan je gewend bent van Tantilly. Ik besloot daarom nu dit jurkje te laten zien in een zomerse 3/4 legging. Voor de dames korter dan 1.70 m. zal dit in de zomer beslist overbodig zijn, maar voor mij met mijn 1.74 m. voelt het jurkje wel heel spannend.

Het jurkje is gemaakt van een katoen/polyester/elastan mix. Het is een soort travelstof: glad en dicht geweven. Het kreukt niet en draagt erg comfortabel. In deze stof, micro, zijn twee prints in de shop, maar het model zelf komt in 4 prints 👉(klik)👈

Ik zou prima passen in een L, maar omdat ik graag een ‘veilige’ overslag wil, koos ik de XL. Een wikkeljurkje kan je immers behoorlijk strak strikken zodat hij al snel goed past. De OTO is 51 cm., de taille is 48 cm. en de lengte is 91 cm. (Let op: het voorpand loopt in het midden nog iets hoger op). 

Flamenco Wrapdress Dark Blue Hawaiian Summer: XXL – € 59,99

Een waanzinnig mooi zomerjurkje!! Werkelijk een ware hoog-zomer jurkje. Gemaakt van zeer luchtig Rayon: zonder rek in de stof dus lekker wapperend. Met elk briesje beweegt de jurk lekker mee zodat je optimaal de koeling kan pakken. De mouwtjes zijn wel bedekkend (iets langer dan de korte Flamenco wikkeljurken) maar open aan de onderkant. Dus zeker niet warm.

De print is een prachtige bloem in felle kleuren. Dat knalt er extra goed uit omdat de achtergrond een diep donkerblauw is. De lange flamenco dress komt in 4 verschillende prints 👉(klik)👈.

Deze jurk is aanzienlijk langer en de roezel langs de randen van de overslag begint wat lager zodat deze mooi valt. Een bias bandje in een contrasterend kleurtje geeft de overslag wat stevigheid en waait daardoor niet meteen open. Het jurkje valt van onderen mooi wijd en kleed superslank af.  Ik heb een grotere maat gekozen ivm de overslag. 

De jurk is plat opgemeten maar zoals ik wel vaker zeg: bij wikkeljurkjes is het geen vaststaand gegeven: de OTO en de taille zijn zeer lastig te meten en kunnen bij het omwikkelen strakker of losser gestrikt worden. De OTO is 53 cm., de taille 46 cm. en de lengte is 106 cm.! 

Dress Lot – Red Retro: XL – € 64,99

Een heerlijk vrouwelijk jurkje vind ik de Lot. Een succesvol terugkerend model in de collecties van Tantilly. Deze zomer verkrijgbaar in 5 prints/kleuren 👉(klik)👈. Ik heb de nieuwe Red Retro meegenomen. Gemaakt van een dunne viscose is het prettig draagbaar in de zomer maar omdat het makkelijker tekent, heb ik wel een maatje ruimer gekozen.

Dress Lot heeft een asymmetrische brede striklint die zowel voor als achter gestrikt kan worden. Verder zitten er mooie plooitjes vanuit de taille. De print is subtiel en daardoor verrassend mooi. De waterval hals staat volgens mij iedereen mooi, ongeacht de maat van je buste. 

Ik heb hem gecombineerd met het zalmroze ikatvestje. Die vestjes zijn een one-site-fits-all en dat klopt ook echt. De vestjes zijn gemaakt van een acryl/polyamide mix. Zijn zijn bijzonder rekbaar en na een poosje dragen gaan ze wat losser zitten.

Je kan het vestje op verschillende manieren dragen. Ik heb zelf 3 favorieten. De vestjes kosten € 24.99 per stuk 👉(klik)👈. Ook heeft Tantilly een 3 pack voor € 64,99 waarbij je zelf de kleuren kan kiezen (uit 14 kleuren!) 👉(klik)👈. 

Plat opgemeten zijn de maten van de Lot Dress: OTO – 46 cm., taille – 43 cm. en de lengte 106 cm.

Dress Sofia Spring Trumpet Blue Surprise: L – € 69,99

Na het grote succes van vorig jaar moest dit model uiteraard deze zomer weer terugkeren! In April showde ik in mijn blog al de rode print, nu wil ik jullie ook graag de blauwe variant laten zien. In principe dezelfde print, maar met een andere basiskleur. En wat een heerlijk frisse kleur is dat! De Sofia Dress komt deze zomer in 2 kleuren 👉(klik)👈.

De stof is een mooie, iets grover geweven katoenmix. Wel is de stof dikker dan vorig jaar dus valt hij nog mooier en tekent hij nagenoeg niet. Houden wij van, toch?! De fijne wijde mouwen zijn lang genoeg om onze ‘meezwaaiers’ een beetje uit beeld te houden, maar tegelijkertijd niet warm. De jurk is vanaf de buste uitlopend en komt mij (1.74 m.) tot net boven de knie. Prima lengte voor de zomer.

De afmetingen zijn: OTO 47 cm., taille 45 cm. en de lengte is 101 cm.

Tantilly heeft een collectie die altijd in beweging is. Het kan dus zomaar zijn dat wanneer jij deze blog leest, er alweer nieuwe varianten in de stenen winkel en/of de webshop te vinden zijn. Bezoek daarom regelmatig de webshop, winkel of hun Facebookpagina want de voorraden zijn niet groot en sommige hardlopers zijn al uitverkocht voordat ze hem in de webshop hebben kunnen plaatsen. 

Gedragen schoenen bij de outfits (eigen collectie)

 • Flamenco Dress kort: New Balance, model 574
 • Flamenco Dress lang: Clumpy’s, model Eva
 • Lot Dress: Lotta’s from Sweden
 • Sofia Trumpet Dress: Art Shoes, model Tate

14 reacties

 1. Prachtig ben je!
  Ik heb 3 van de 4 jurkjes ook 🌸😁
  De flamenco vind ik ook te kort om zonder legging te dragen met m’n 1m75 dus die laat ik maar hangen 😉
  De Sofia heb ik in t rood maar mss (waarschijnlijk) komt de blauwe ook nog 😁💙

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een heerlijke blog weer! Ik heb helemaal aan het begin van deze collectie zo’n Flamenco besteld. Op zich vond ik hem niet echt te kort, maar de beide panden kwamen enorm in conflict met m’n kniebraces. Na twee-drie passen (binnenshuis loop ik nog een soort van) kroop de hele voorkant omhoog, om bovenop m’n braces te blijven hangen. Gevolg was een soort van eh… kijkdoos?
  Die zomervariant lonkt dus wel naar mij vanwege andere stof en iets meer lengte. Maar verwacht jij dat het jurkje ruim genoeg is voor iemand (ik dus, haha) met maat XXL? Ik vrees een beetje dat ik dan maar een heel bescheiden overslagje heb, dus ik krijg visioenen à la kijkdoos 2.0. Wat verwacht jij?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.