It’s a Joka! Tantilly’s zomertopper…

Ik heb de zomer in mijn bol
Alle terrassen zijn weer vol
Het strand bezaait met mensen
Wat valt er nog te wensen
Voor mij begint nu echt de lol 

(André Hazes)

Terwijl ik dit schrijf zitten we alweer wat dagen te genieten van heerlijk zomerweer☀️. En ik weet dat er echt mensen zijn die dit te warm vinden (25 graden en meer) maar werkelijk: ik geniet me suf! Zeker omdat er zoveel leuke jurkjes zijn die perfect kleden op deze warme dagen!

Tantilly heeft al tijden zo’n topjurk in haar collectie: de Joka Dress. Echt een aanrader op deze dagen. De stof is dun en luchtig: viscose met 5% elastaan. Met deze dagen verkies ik regelmatig viscose boven katoen. Het zal een gevoel zijn hoor want beiden zijn stoffen gemaakt van natuurvezel dus daar ligt het niet aan. Ik denk dat viscose net even wat gladder en soepeler valt/aanvoelt.

De Joka komt ook dit jaar weer in vele dessins. Op dit moment tel ik op de website 7 verschillende uitvoeringen maar dat kan zomaar weer veranderen: Tantilly heeft bijna wekelijks wel een nieuwe verrassing erbij en deze jurk verlaat de shops razendsnel dus kan er ook zomaar weer eentje uitverkocht zijn. 

De Joka waar mijn keuze op viel is er eentje die een tweede blik verdiend: hij is subtieler van print waardoor hij wat op de achtergrond lijkt te staan. Onterecht. De print is werkelijk bijzonder kleurrijk en de naam doet de print eer aan: Magical World!

De achtergrond is een warme diepprijze tint waarop een regen van bloemetjes is gepoederd. Prachtige geeltinten, warme rode sterbloemetjes, licht mosgroen en een fijn grijsblauw takje maakt dat je deze print met zeer veel kleuren en huidtinten kan combineren.

De Joka  heeft een rokgedeelte in banen waardoor hij prachtig slank valt. De rok valt mij op de knie. De stof valt als een waterval om je heen. Heerlijk luchtig en lekker beweeglijk. Zowel de voor- als het rugpand heeft een diepere ronde belijning. Ook weer een pluspunt op warme dagen. De mouwtjes zijn kort en aansluitend maar niet te strak.

De Joka leent zich uitstekend om af te stylen met een ikatvestje. Deze duvels handige vestjes zijn zeer transparant geweven, enorm rekbaar en net een beetje warm maar niet te. Je neemt ze zo mee in je tasje en schiet hem even aan als het nodig is (denk aan een kerk of tempel bezoek of ’s avonds als het afkoelt).

In mijn vorige blog 👉(KLIK)👈 liet ik al zien dat het vestje op verschillende manieren te dragen is. Een echte alleskunner dus. Ik koos voor de mosgroene ikat omdat dit ook in het bloemetje zit. Hierdoor licht je het hele jurkje weer op. 

Het ikatvest is een one-size-fits-all en kost € 24.99 per stuk (3 voor € 64,99)en de Joka is plat gemeten in L:  OTO – 45 cm., Taille – 41 cm., en de lengte van schouder tot rokzoom: 101 cm. De Jokadress kost € 64,99. Onderaan de blog vind je de linkjes naar de webwinkel van Tantilly om daar te shoppen of kom eens langs in de stenen winkel, in de Kleine Overstraat in Deventer.

Links:

De westerboots in deze blog zijn van Sendra (oude collectie).

De Jurk en het Ikatvestje heb ik voor deze blog ontvangen.

6 reacties

  1. Ik heb sinds gisteren mijn eerste Joka (op jouw collage links-midden). Het is écht en fijn jurkje en het model is heel flatterend. Buikje valt mooi weg in de A-lijn van het rokdeel. Ik heb het donkerroze vestje erbij, maar die heb ik nog even een extra vrije dag gegeven. 😅

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.