Ándale Arriba! De nieuwste La Pintura Boots!

En dan zie je toch zomaar op een gewone saaie zondagavond een plaatje van een laars voorbijkomen op je instafeed… Man man man… Wat een dynamite killer van een zomerse laars💥!!! 

Mijn “GO-TO” webshop voor cowboylaarzen; www.boeties.nl, liet de nieuwste loot aan de La Pintura boom voor het eerst shinen op Instagram. Wat een verrassende laars!! Hij lijkt niet meer op de allereerste La Pintura serie, deze geweldige boots van La Pintura: deze Yolie, Beige Embroidery.

In 2018 veroverde La Pintura de markt met de eerste serie fel gekleurde boots: geschikt voor veel Hollandse kuiten en op veler verzoek: met een ronde neus ipv de klassieke spitse neus welke bij veel westernboots hoort. In 2019 vlogen deze beauty’s de winkels uit en begon La Pintura de volgende nieuwe serie met nog meer kleurvariaties te maken en kwam er het eerste nieuwe model bij.

Nu zijn ze weer een nieuwe weg ingeslagen: deze nieuwe laars, de Yolie, is je klassieke westernboot: Diep schuine hak, een stevige punt en een geweldige leren zool is het eerste wat je ziet. Maar er zijn meer verschillen: het voetbed is absoluut anders: dit voetbed geeft steun midden onder de voet, de voetboog krijgt zeg maar een duwtje. De laars lijkt een beetje kleiner te vallen maar gelukkig komt deze laars ook in halve maten.

De laars is gemaakt in… MEXICO!!! De bakermat van de westernlaars. De foto’s laten een prettige werkomgeving zien, een atelier waar de handgemaakte laarzen met liefde worden gemaakt. Er is veel daglicht, veel werkruimte en het vakmanschap en plezier straalt er van af.

De boots lijken veel op een andere laars, van het label Corral, maar er zijn duidelijke verschillen: de hakhoogte van La Pintura is een centimeter lager (waar ik blij van word) en La Pintura heeft een contrasterende bies. Het voetbed van Corral is ook smaller. Het leer van de Corral laars is gladder. Het borduursel van de Yolie is in een taupe kleur, het leer is nubuck.

Links is de La Pintura Yolie

De Yolie is de eerste laars van dit model dat in Nederland te koop is. Maar de ontwerpers van La Pintura staan niet stil. Ik heb al een sneakpeek gekregen voor een volgende laars en ik ben alvast aan het sparen want dat wordt werkelijk een klapper!!! Weer zo’n gaaf exemplaar!

Deze kleur roze zal straks wat lichter uitpakken is mij verteld

De instap van de La Pintura Yolie is anders dan je gewend bent. Kon ik in de gekleurde laarzen vrij simpel in en uit stappen, bij deze laars had ik bijna de instapsokjes nodig die je er altijd bij krijgt van Boeties. Nou draag ik al zo lang westernboots, ik weet ondertussen al dat dit steeds makkelijker zal gaan dus maak ik mij er geen zorgen over. Wel zal ik wat langer de laarzenknecht nodig hebben voor het uittrekken. Maar die heb ik op beide verdiepingen van mijn huis liggen dus dat is ook geen probleem hahaha.

Carlijn van Boeties vertelde dat deze laars iets kleiner viel dan de eerste La Pintura’s dus besloot ik een half maatje groter te laten komen. Eerlijk is eerlijk: ik heb wel getwijfeld of ik niet toch een maatje kleiner moest nemen, want er was meer dan voldoende ruimte in de punt. Nu is dat bij dit type laars vrij normaal want je wilt je teentjes echt niet strak in die punt frotten natuurlijk. Uiteindelijk besloot ik na meerdere dagen passen, uittrekken, aantrekken (alles op het vloerkleed om de zool niet te beschadigen), toch deze maat te houden. Mijn kleine teentjes hebben nu voldoende ruimte om te bewegen. Nu het afgekoeld is, zit de laars nog steeds niet extreem te ruim. Voordeel is dat ik altijd een sok kan dragen in de laars. 

De bovenkant van de schacht is een juweeltje! Prachtig gegolfd en de aantreklussen zijn dubbellaags met golfjes. De inkeping is vrij diep en de schacht is nog redelijk wijd. Door de diepe inkeping kunnen dames met een dikkere kuit er ook mee uit de voeten. De laars is nog in ontwikkeling dus het kan zijn dat een volgende lichting iets aangepast gaat worden waardoor de schacht iets smaller wordt. Dat de laars in ontwikkeling is, wist ik al en dat merkte ik ook aan de maatstempel in de laars… die was nog niet helemaal goed hahaha.

Boeties geeft op haar website ook altijd de schachtmaten etc. door maar ik heb mijn laarzen (maat 40,5) ook nog even opgemeten: de hakhoogte is 4 cm, de totale laars is vanaf onderkant hak tot hoogste punt schacht 39.5 cm. Het laagste punt van de schacht (middenvoor en achter) is tot de hak: 27 cm. De omtrek van de schacht is, gemeten aan de binnenkant, 36 cm. Ik heb dit gemeten bij het laagste punt van de inkeping. 

De La Pinture Yolie, Beige Embroidery is te bestellen bij Boeties en kosten € 239,00. Dat is wel een stukje prijziger dan wat we gewend zijn van La Pintura, maar deze laarzen vallen echt in een andere kwaliteitscategorie. In mijn ogen zijn ze hun prijs meer dan waard! Ze staan moeiteloos te shinen tussen de Sendra’s, de Corrals en de Junk Gypsy’s. Mocht je liever zelf willen passen? Dat kan: je kan altijd mailen of bellen om een pasafspraak te maken. 

Links:

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.