Een ontmoeting met Topvintage…

Old friends, old friends,

Sat on their park bench like bookends

A newspaper blown through the grass

Falls on the round toes

of the high shoes of the old friends

(Simon & Garfunkel)

Dit liedje schoot mij te binnen toen ik werd getipt door een ‘jurkenzusje’ dat de webshop www.topvintage.nl bloggers zocht. Voordat labels als Tante Betsy, LaLamour, Lien & Giel etc. in mijn leven en kledingkast kwam, droeg ik graag swing-dresses. Ken je die? Een beetje rock and roll, een beetje rockabilly; strak lijfje en een wijde rok. Topvintage is zo’n winkel met een hele ruime collectie en ik snuffelde en kocht daar graag online. 

Toen mijn kledingkeuze dus verschoof, raakte deze mooie webshop wat op de achtergrond, maar net als in het liedje van Simon & Garfunkel, verloor ik ze niet uit het oog. Afgelopen kerstperiode bezocht ik de werkelijk schitterende nieuwe stenen winkel in Kerkrade. Ik keek mijn ogen uit! Mocht je in de buurt zijn of komen, zoek ze op! De winkel hangt vol met prachtige eyecandy’s en de inrichting is zo gaaf!!! In de blog van Happy Susan 👉(klik)👈 zie je er al wat foto’s van toen zij met vriendin Jacqueline de winkel bezocht afgelopen september. 

In de tussenliggende jaren verbreedde Topvintage ook hun aanbod: naast de prachtige rockabilly fashion kwam er ook steeds meer retro-vintage achtige labels bij in de collectie. Uiteraard King Louie, maar ook Tante Betsy, Mademoiselle YéYé, Backery Ladies , Blutsgeschwister etc etc! Er is een enorm uitgebreide keuze in labels. En wat in de stenen winkel niet in de rekken hangt, maar wel in de webshop: gewoon naar vragen hoor! Ze halen het graag voor je uit het magazijn. Je kan er naar hartelust passen, kijken en vergelijken

Ook verkopen zij accessoires, badmode, schoenen en lingerie. Het moet wel heel gek gaan wil je daar niet slagen. En wat dus ook zo slim is: je kan er selecteren op decennium! Ben je fan van de fifties? Dan selecteer je gewoon hierop en Topvintage laat je alles zien wat bij dit tijdvak hoort. Maar natuurlijk kan je ook de gebruikelijke selecties aanklikken hoor. De keuze is reuze en zoeken is bij deze webshop ontzettend gemakkelijk en klantvriendelijk!

Mijn andere blogvriendinnetje Joyce, van ‘The Color of Joy’ 👉(klik)👈, schreef al een mooie introductie van deze (web)winkel. Echt de moeite van het lezen waard. Ik vind het altijd leuk om te weten wie er achter een winkel en/of label schuilt. Dat maakt je aankoop zoveel persoonlijker. En oprichtster Angelique is echt een bevlogen onderneemster.

Op dit moment heeft ook Topvintage natuurlijk ook een heerlijke sale. De ‘Vintage Summer Sale’ noemen ze het. Ik mocht er neuzen in de Tante Betsy Sale Collection en vond deze prachtige Tante Betsy Fleurie Button Down Dress in Yellow in mijn maat XL. Vanaf de aftrap van het seizoen stond ie al op mijn lijstje maar nu heb ik hem dan toch! 

Wat een dotje is het zeg. En inderdaad, met een behoorlijk spannende split onderaan de rok. Voorlopig laat ik hem nog even zo. De designer heeft hem immers zo bedoeld en ach met mijn spiekbroekjes eronder staat het lekker ondeugend toch? Deze dress valt lekker op maat. 

Topvintage geeft gelukkig heel veel maatinfo: er staat per kledingstuk een fijn maattabel bij en ze beschrijven de lengte goed. Ook geven ze in 1 oogopslag aan welke maat nog op voorraad is. Dat maakt het zoeken een stuk makkelijker. 

De sale is altijd een uitgelezen kans om iets nieuws uit te proberen. Zo ook nu: ik heb… JAWEL! een halterjurk uitgezocht!!! Ik, die sinds zij behaatjes draagt, nooit meer een halterdress heeft gedragen😃. Want ja… die bh-bandjes hè. En de rugband zichtbaar op de rug… ik houd er echt niet van. En die strapless dingen… ik weet het niet hoor… ik blijf eraan sjorren. Altijd bang dat de meisjes ontsnappen hahaha!

Maar… eureka!!! Ik heb het gevonden🤩: de halter BH! Wat een vinding. Staat mooi zonder dress (en neen, dat ga ik niet showen🤣), onzichtbaar onder de halterdress en zit superlekker!! Ik ga zeker vaker halterdresses dragen nu. Topvintage heeft echt mooie halterjurken👉(klik)👈. Mooie tricot, rockabilly stijl, supersexy… de halterjurken hebben 1 grote overeenkomst: ze staan altijd supervrouwelijk.

Ik koos uit de sale collectie de groene Mademoiselle YéYé ‘Be Bob Baby’ met ginkgo bladeren erop. Wat een scheetje. Niet te kort en hele fijne pasvorm. Supervrouwelijk en heerlijk luchtig. De print van ginkgo bladeren is heel mooi en subtiel. Een zeer bijzondere boom ook de Ginkgo Biloba: een Japanse Notenboom, bestond al als naaldboom in de tijd van de dinosaurussen en is helaas niet meer in het wild voorkomend. 

De knoop in de nek knelt geen enkel moment en de ‘bombina’s’ zitten mede dankzij de halter-bh lekker veilig in het topje. Wel een minpuntje vind ik de rits aan de zijkant. In mijn ogen niet nodig want de jurk is van tricot (dus voldoende rek) en het ritsje irriteert de binnenkant van mijn bovenarm na een dag dragen. Ik laat hem er dus lekker uithalen en blind dichtnaaien. Dan is het ook zo weer opgelost. Deze prachtige dress is nog in XXL verkrijgbaar in de SALE en is in de Navy blue zonder print verkrijgbaar in de maten M en XL.

Dus ladies: wil je best een fijne halterdress maar zit je net als ik te mutsen met het BH-dilemma? Zoek een leuk halterbehaatje (ik vond een onwijs gave en betaalbare bij de Livera online) en gun jezelf zo’n prachtig vrouwelijk jurkje😍. Maar je kan ook eens kijken bij Topvintage: zij hebben ook van Magic Body Fashion mooie oplossingen. 

De twee getoonde jurkjes kreeg ik van Topvintage voor mijn blog

Links:

12 reacties

 1. Whaaaaaa een halter voor jou en zoooo die staat je geweldig zeg, wat fijn dat je de oplossing gevonden hebt 😍 en de jurk van tante staat je ook prachtig 👌Wat ontzettend lief dat je mij ook noemt, heel erg bedankt ❤️
  Weer een super fijne blog om te lezen 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. 😍 en wat een heerlijk blog weer. Droeg vroeger altijd halter omdat dat boven mooier uitkomt bij mij met blote armen. Toen ik aankwam gingen deze modellen beneden te strak zitten. Ga Kerkrade maar eens op mijn lijstje zetten 🥰

  Geliked door 1 persoon

  • Aah da’s jammer dat je jouw favoriete modelletje (zeker met deze temperaturen) niet meer kan dragen… De winkel is prachtig enne… wat er niet hangt, maar wel in de webshop, halen ze met liefde voor je op😍

   Like

 3. Gave webshop hè! Ik ben ook bij topconferentie begonnen toen ze net waren begonnen. Toen was er nog niet veel keus, maar wel meteen topkwaliteit en mooie jurkjes. Een aantal heb ik nog steeds en draag ze graag. In de sale ook een tuinbroek gekocht, die is zo tof!! Eindelijk eentje die niet lomp staat, maar gewoon vrouwelijk. Nog steeds groot fan!! Leuke blog weer mop!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.