WAT DOEN LIEN EN GIEL NOU?! Horen, zien en passen aan de Prinsenstraat!

Lien & Giel zetten de branche op zijn kop!

De Nederlandse Fashion-wereld is wakker! Lien en Giel hebben niet alleen hun eigen grachtenhuisjes opgeschud maar ook menig ‘heilig huisje’ is omgegooid.

Wellicht heb je het persbericht van dit label nog niet zelf gelezen: Lien & Giel hebben hun points of sale teruggebracht naar hun eigen 3 stores in Haarlem, Den Haag en Amsterdam + via hun webshop: http://www.lienengiel.nl. Daarnaast hebben ze hun prijzen spectaculair gereduceerd!

Hoe, vraag je je af? Nou kijk: Er ontstond een drastische kostenverlaging. Er hoefde geen monster-collectie meer gemaakt te worden. Er was geen dure marketing circus inclusief verkoopbeurzen etc. nodig. Er was geen leveringsstress aan- en betalingsstress van de retail meer… enz enz. Lien & Giel hebben besloten deze kostenverlaging te vertalen in de verkoopprijzen en hun klanten (wij dus!) ervan te laten profiteren. 

Hoe pakt de nieuwe strategie uit?

Lien & Giel benadrukken dat zij absoluut niet aan kwaliteit, creativiteit en diversiteit in gaan boeten. Lien & Giel hebben het grootste gedeelte van de productie in eigen hand. Hierdoor blijft hun hoge standaard gewaarborgd.

Tja, dat wil deze blogster uiteraard wel even met eigen ogen zien. Dus toog ik naar Amsterdam, naar de Lien & Giel Store aan de Prinsenstraat. Deze winkel heeft een fikse metamorfose ondergaan. 

Omdat de webshop een veel grotere rol gaat spelen moest hier meer ruimte voor gecreëerd worden. De winkelruimte is dus gehalveerd maar de voorraad verviervoudigd. Alle modellen en maten zijn hier aanwezig. Alles wat niet in het rek hangt, kan hier zo uit de voorraad gepakt worden. Vraag dus gerust om jouw maat als die niet in het rek hangt.

Lien en Giel heeft op veler verzoek bij alle jurken de OTO & de lengte toegevoegd. Bij de broeken en rokken staat vanaf nu de taillemaat en de lengte! Nu wordt bestellen via de webshop alleen maar makkelijker…

Alles uiteraard plat opgemeten…

Samen met Eline heb ik mega veel items gekozen, gepast, gemeten en gefotografeerd. Zoveel zelfs, dat past niet in één blog. In de komende blogs beantwoordt Eline (DE Lien van Giel) nog meer vragen en uiteraard zie je veel foto’s van de nieuwe A/W collectie. Eline heeft zich wederom opgeworpen als de fotografe (wat kan die vrouw eigenlijk niet hahaha). 

Een nieuw model Dress van Lien en Giel deze winter

Ook deze collectie heeft een aantal gloednieuwe modellen! In deze blog laat ik de eerste zien; De Dress Bangkok

Voor mij is de nieuwe Dress Bangkok wel het pareltje uit de collectie. Een mooie kraag en een klokkende rok. Wat een elegante schoonheid. In deze blog laat ik twee varianten zien: de zwarte Dress met geborduurde pioenrozen en de  Bangkok in de print Cross Multi. 

De jurk heeft een leuk detail aan de mouw: een kek plooitje!

De mouwen zijn half lang. Ik vind dat altijd prettig: meestal trek ik ze toch half op. De jurk heeft met een print direct een andere look. Hij wordt wat speelser, meer causal. De effen jurk is zeker meer vrouwelijk, statiger bijna. 

Het opstaande kraagje is een gaaf detail. De halsopening is bijna een keyhole maar voelt en is toch gewoon lekker los. Het model kleedt enorm slank af. De prachtig klokkende rok is langer dan we van Lien & Giel gewend zijn. Met mijn 1.74 m. valt de rok over de knie.

De print bestaat uit diverse kruisjes en kleurtjes. Het geeft mij een een ‘Schotse ruit’ feel… wat versterkt wordt door de typische Schotse kleurstelling. Het borduursel is zoals elk jaar weer schitterend kleurrijk en komt in diverse items van deze herfst/winter collectie terug. 

De Dress Bangkok is verkrijgbaar in 6 uitvoeringen. De jurkjes vallen mooi op maat. Ik draag de XL. De OTO in deze maat is 52 cm, de taille is 46 cm en de lengte is 112 cm. De maten meet ik altijd plat op. De prijs voor alle Bangkok dresses is € 59,95 per stuk. 

Links:

De dress Bangkok Multi Cross kocht ik zelf…

23 reacties

 1. Mooi! Naar mijn idee vallen de maten van Lien en Giel ook redelijk vast. Hier reed de pipa doxie grey en de laval doxie grey binnen en vallen beide ook perfect op maat! Ik ben fan!!! 🖤🖤🖤

  Geliked door 1 persoon

  • Ooh gaaf!! De Pipa is echt een tof broekje❤️ De maten wisselen wel een beetje heb ik gemerkt maar gelukkig staan nu ook de cm op de site erbij. Komende blogs komen nog veel meer mooie stukken aan de beurt, ook doxie’s! Wat zijn ze leuk hè?!🐾🐾🐾.

   Like

   • Wat lief❤️ Ik vind het zo gaaf hoe ik alle ruimte krijg om de meest kritische vragen te mogen stellen! En dat gaan we nog lezen in volgende blogs. Met nog veeeeeeellll meer gave kleding❤️❤️❤️ De collectie is zo leuk🤩

    Geliked door 1 persoon

 2. Mooi staan ze je ! Ik vind t van moed getuigen wat Lien &Giel gedaan hebben en sympathiek dat de behaalde bezuinigingen ook deels terugvloeien naar de klanten. De prijzen zijn echt prettig! En goed dat je bent gaan vragen hoe dit nou kan….
  Ik heb de Biaritz broek en de Bangkok top ( ja met die mooie halslijn) in de chain grey tint gekocht en de kwaliteit is nog net zo mooi hoor. Geen zorgen inderdaad!!
  Wat me opvalt is dat de prints in t echt veel helderder en sprankelender van kleur zijn dan op de eigen productfoto’s van Lien & Giel! Daar lijken ze wat donker maar ik zag het bij mijn eigen broek en shirt en op jouw foto’s van de cross multi ook weer.
  (Ik zie ook dat mijn wishlist weer langer wordt en dat ik t zwarte jurkje toch ook moet gaan kopen. Heb sinds ik aan de jurkjes ben bijna geen zwart meer in de kast maar is toch ook wel heel erg mooi….
  En is een black dress geen basic?
  Dus ik moet wel….)

  Geliked door 1 persoon

  • Je hebt helemaal gelijk!! De collectie is in het echt zoveel mooier dan op de website🥰. Ik heb jouw set gezien: prachtig! En natuurlijk heeft elke vrouw een LBD nodig ❤️ En er komen nog meer blogs aan hè?! Er was zoveel te vragen, zoveel te passen… dat past never nooit niet in één blog😄. So stay tuned.

   Like

 3. Ik ken het merk nog maar net 1 broek en meteen fan. Een moedige beslissing lijkt mij en met een hele fijne uitkomst voor de fans 💞
  Super foto’s weer Caro! Kan niet wachten tot morgen en de jurk zelf ook passen… en nog véél meer 🥰
  En kijk uit naar de deel 2 van je blog met de foto’s 🏵

  Ps wil een lien en giel winkel in Brabant of België net over de grens 🤩 kun jij een balletje opgooien 😆

  Geliked door 1 persoon

  • Aah wat gaaf! En ja, wat een leuk merk hè?! Speels, stoer, vrouwelijk en kleurrijk. Voor elk wat wils. Hihihi: als ik elk balletje opgooi naar Lien en Giel die mij geopperd wordt, kunnen ze een ballenbak beginnen🤣. Geeft wel aan hoe geliefd het label is. En in België zitten absoluut veel fans❤️❤️

   Like

 4. Prachtig blog, mooie foto’s! Wat ik alleen jammer vind is dat op de website, daar ben ik van afhankelijk, de jurken lang niet zo mooi kleuren kennelijk als in het echt, verder een super merk!!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ga nog heel veel laten zien in de komende blogs! En Eline is ook druk met fotoshoots met haar eigen modellen. Dan zie je de prints heel goed. Check ook regelmatig de facebookpagina van Lien en Giel: daar posten ze ook regelmatig nieuwe foto’s❤️

   Like

 5. Prachtige blog, wat gaaf dat het ze gelukt is om zo de prijzen naar beneden te krijgen.
  En wat goed dat jij het bent wezen vragen hoe dat mogelijk is!
  De jurkjes staan je goed!
  Ik blijf volgen voor de rest van de collectie 😉.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik verwacht met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat die marineblauwe Bangkok in mijn kast komt te hangen. Wat een beauty en wat een fijne prijsjes! Ik denk dat ik weer eens wat weg moet gooien c.q. verkopen, want de wanden van die kast beginnen behoorlijk bol te staan. 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.