Wie heeft bij jou de broek aan? Bij Lien & Giel mag je kiezen…

Voor een jurkjes madammeke (en dat ben ik best wel geworden) is dit bijzonder hè? Een blog over broeken. Maar Lien & Giel heeft met deze A/W 2020 collectie werkelijk zulke leuke broeken gemaakt! Met maar liefst 2 nieuwe modellen erbij. Dat schreeuwt om een eigen broekenblog!

Passessie Lien & Giel broeken:

Pants Biaritz Snowdrop-Marine XL – € 39,95

Deze vertrouwde broek van Lien & Giel heeft een spectaculaire prijsdaling ondergaan. Ik denk de grootste daling van de complete collectie! En werkelijk, er is niets in kwaliteit ingeboet.

De Biaritz kenmerkt zich door de enorm fijne tailleboord. Deze is stevig maar zacht. Wat dikker dan je zou denken en er loopt een koordje doorheen die ook elastisch is. Je kan ervoor kiezen deze te strikken en hem dan onder je shirt uit te laten piepen (doe ik meestal) of je stopt ze gewoon achter je boord, de broek in: onzichtbaar. In principe is het koordje puur decoratief. De boord is echt meer dan elastisch genoeg van zichzelf.

De wijde pijpen lopen vanaf de taille recht toe. Op het dijbeen zit de broek losjes maar niet flodderig. De Biaritz heeft 2 steekzakken en in combinatie met de mooie stevige tricot, zijn deze nagenoeg onzichtbaar. En! tot op heden heb ik geen last van lelijke “knieën” in de stof na langere tijd dragen. 

De lengte van de Biaritz Pants vind ik persoonlijk aan de krappe kant. Ik zou hem met mijn lengte van 1.74 m. graag 1 of 2 cm langer willen zien. Dan valt de broek iets mooier bij sneakers of pumps. Nu hangt de zoom er net boven. Door de broek iets lager op de heup te dragen, smokkel ik die 1-2 cm. Met sommige western-boots, zoals de La Pintura’s is dat geen probleem maar de wat puntigere Sendra’s draag ik er dus niet onder. Ik hoop dat Lien & Giel de lengte toch iets gaat verlengen in de toekomst.

De Biaritz Pants valt keurig op maat. Ik draag hem in XL. Deze maat heeft platgemeten een taille van 43 cm en een binnenbeenlengte van 78 cm (deze lengte geldt voor alle maten). De Biaritz komt naast deze print ‘snowdrop‘ in maar liefst 11 prints!!! Voor elk wat wils. 

Pants Pipa Cross Multi & Doxie Grey L – € 39,95

Wat een enorme verrassing was het toen ik de Pipa Pants aantrok. Ik paste deze pants aan op aandringen van Eline. Zij liep overigens die dag in de Pipa Snowdrop. Tot mijn big surprise stond de Pipa Cross Multi echt leuk! En toen ik de foto’s met Eline bekeek, was ik gewoon verliefd! 

De Pipa zit tussen de Biaritz en een legging in. Net als de Biaritz heeft de Pipa een boord met een koordje. De boord is minder dik en stevig en heeft een elastiekband op de rug. Van boven heeft de Pipa ruimte. Dat is fijn omdat de twee steekzakken dan mooi onzichtbaar blijven. De pijpen van de Pipa zijn wel strak en lopen smal toe, bijna als een legging. Het geeft je een enorme bewegingsvrijheid en de broek knelt nergens.

De Pipa staat über gaaf boven sneakers maar een paar stevige boots, zoals de Dr. Martens zijn ook hartstikke leuk! Jurkenzus Petra liet ze afgelopen zondag in Haarlem zien onder de Pipa Wallpaper Black

De prints Cross Multi en Doxie Grey beschreef ik al in mijn eerste passerie-blog van Lien & Giel. En wat staan ze ook gaaf met deze slanke broeken. De Pipa heeft in mijn maat, de L, een taille van 41 cm en een binnenbeenlengte van 71 cm. Om hem iets sportiever te maken, sla ik het zoompje een paar centimeter om zodat je een stukje enkel ziet boven de sneaker. De Pipa is uitgekomen in 4 prints.

Palazzo Pants Embr Black & Doxie Grey M – € 49,95

Ook nieuw in de collectie van Lien & Giel is de Palazzo broek. Een klassieke, hoog in de taille dragende wijde broek met rechte pijpen. Dit is echt een broek waar je altijd mee voor de dag kan komen. Met een printje is hij wat speelser, de twee effen pants met de prachtige geborduurde pioenrozen zijn wat klassieker qua look.

De Palazzo heeft geen zakken. Is dit jammer? Ja en nee: het klopt dat je nu je zakdoek niet bij je kan steken maar de snit laat niet toe steekzakken er ‘onzichtbaar’ in te zetten. En dus zit deze pants mooi aangesloten.

Op de foto’s kan je heel goed de verschillen zien tussen de Palazzo met print en de effen Palazzo. Beiden zijn uiteraard wel gemaakt van het vertrouwde kwaliteit biokatoen. De tailleboord van deze broek zit best hoog, zeker 3 vingers boven de navel. De boord is plat met een breed elastiek zonder koortje. 

Ook al lijken de Palazzo broekspijpen langer, hij is net als de Biaritz Pants 78 cm (binnenbeenlengte). De taille in de maat M is 40 en paste mij super (met mijn XL). Op de website adviseert Lien & Giel de broek in ieder geval 1 maat kleiner te kiezen dan je normaal draagt.

De gedragen tops in deze fotoshoot:

Shirt Laval XL – € 19,95

De Laval is een oude bekende! De Laval heeft 2 zijden: een ronde hals en een v-hals. Je kan dit shirt dus zowel voor als achter dragen. Ik denk dat ik dit met de effen Laval’s (met borduursel) minder snel zou doen maar met de printjes zeker. Ik draag dit shirt in mijn eigen maat en zoals je ziet is hij voor mij echt form-fitted. Deze top komt dit seizoen in maar liefst 13 varianten. WAUW! De Laval heeft in mijn maat platgemeten een OTO van 51 cm en een lengte van schouder tot zoom van 60 cm.

Shirt Hongkong L – € 29.95 / € 19,95

Het nieuwste shirt van Lien & Giel: Top Hongkong! Net als de Bangkok Dress heeft het een leuk opstaand rond kraagje en blijkt inmiddels een topseller te zijn in de webshop!! Het is werkelijk een prachtig shirt. De Hongkong valt, als je van form-fitted houdt, wat ruim uit. Ik koos daarom voor de L. Deze top heeft leuke splitjes aan de zijnaad, een rond opstaand kraagje. De top wat gekleder dan de Laval. De Honkong is uitgebracht in 7 printjes uitvoeringen en 5 effen uitvoeringen. De effen Hongkong shirts zijn een tientje goedkoper en kosten € 19,95.

Cardigan Canan – M/L Fuchsia € 59,95

Deze klassieker mocht natuurlijk niet ontbreken in de fotoshoot! Een prachtig ajour gebreid vest en een uitwaaierend ondergedeelte waardoor hij zwiert en zwaait om je heen! Een mooie shawlkraag, een bijgeleverde sierspel en lekker lange mouwen maken het af! Niet voor niets komt deze alleskunner elk seizoen weer terug in de collectie. Wie heeft er nou geen Canan in zijn kast hangen? Ik pas dit vest prima in een M/L maar zou ook nog wegkomen met een XL/XXL alhoewel de mouwen dan wel echt te wijd/lang zijn. Dit vest staat op alle broeken schitterend maar we kozen ervoor om hem op die andere klassieker van Lien & Giel te laten zien, de Biaritz Pants. De Canan (spreek uit: <tsjanan>) is dit seizoen verkrijgbaar in de kleuren Fuchsia, zwart, petrol, jade, marine en grijs.

Cardigan Gül – M/L € 49,95

De Canan heeft een kleiner broertje gekregen: de Gül! Qua pasvorm, ajour en kraag is het vest hetzelfde maar hij is korter, zeg maar op den bil! Ik draag hem in marine op de Pipa Cross Multi en ik was zeer aangenaam verrast over hoe leuk dit staat! Lekker vlot en sportief en fijn losjes om je lijf. Dit is echt een zeer welkome aanvulling in de collectie. Het zou zomaar eens de volgende klassieker kunnen worden! De Gül moet ik echt wel in M/L dragen, anders ‘verzuip’ ik er een beetje in en dat is dan weer niet mooi. Beide cardigans zijn gebreid met een mix van kasjmier, viscose en elastan. Ze blijven heel er mooi en lekker zacht. 

Links:

De Pipa Doxie Grey en de Laval Tops embr Black en Fuchsia kocht ik n.a.v. deze passessie❤️

15 reacties

 1. Jaaaa de 3 modellen broek op een rij. Ik was vooral heel benieuwd naar de verschillen tussen de Biaritz en de Palazzo. Dat leg je helder en duidelijk uit. Thanks.
  Ik weet wat ik ga kiezen nu.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een fijne blog! Ik had het toevallig gisteren met een vriendin over die broeken van L&G. We zijn beiden gezegend met die kniebraces, dus da’s altijd een dingetje om rekening mee te houden. Ik was dan ook erg blij met die nieuwe Pipa, want bij zo’n mooi aansluitend model kun je fijn je braces eroverheen dragen. Maar nu ik die Palazzo op jouw foto’s zie, vraag ik me af of ik bij deze broek m’n braces hier niet onder zou kunnen dragen, net als bij een harembroek. Zit-ie ook meteen op het bovenbeen lekker ruim?

  Geliked door 1 persoon

   • Ja, ik had inderdaad al bedacht dat-ie dan sowieso onder een van de bonte broekjes zou moeten. Want anders valt het inderdaad wel te veel op, zeker als je zit. Dat is zelfs bij de ruimste harembroek wel het geval. Maar misschien is de Pipa gewoon een veiliger optie. Alleen jammer dat die in minder dessins verkrijgbaar is. Ik kan nog wel even dubben. 😀

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat een gave blog Caro!!!! Dank je wel voor het opmeten van de broeken. Helaas zijn deze prachtige exemplaren voor mijn lange benen (binnenbeen lengte 90cm 🙈) te kort. Maar hier worden vast heel veel dames erg blij van.

  Geliked door 1 persoon

  • Daar was ik bij jou al bang voor! Er is ook te weinig zoom om hem uit te leggen. Da’s wel jammer. Wat zou het gaaf zijn als dit soort labels met meerdere lengtematen kon werken hè? Maar ja, dan wordt de broek wel meteen een stuk duurder van😳

   Like

 4. Heerlijke broeken blog, wat staan ze je allemaal gaaf!
  Ik zal ze ook in het echt even moeten passen met veel been bij een lengte van 1.80 maar dat ga ik zeker doen, dank je wel

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een gave items Caro 🤩. De Biaritz heb ik in Amsterdam print (dat kan niet veel mensen zijn ontgaan 😁😎) en ik kan niet uitsluiten dat er nog een pipa in mijn collectie komt. Supermooie kwaliteit 👌🏻 en het staat je allemaal geweldig 💞💓

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.