Wat zijn Lien & Giel’s toekomstplannen? En welke geweldige combi’s heb ik voor jullie in petto?

Interview met Lien van Giel:

Nu Lien & Giel meer en meer via webshops verkocht gaat worden, komen er dan ook betere maatadviezen in de webshop? Zoals OTO, taille en lengte?

Dit is absoluut de bedoeling. Er wordt hard aan gewerkt. Het team achter de schermen is niet zo groot dus kan het nog eventjes duren. Eline is zich, mede door onze vragen, er steeds meer van bewust dat deze informatie belangrijk is. Samen met Eline zijn we gaan ‘broeden’ op een plan: Eline wil jullie, fans van Lien & Giel, uitnodigen om een dagje samen met ons de collectie te komen doorpassen, te fotograferen en te voorzien van jullie eerlijke commentaar. Dat verwerk ik dan in mijn blogs. Dus bij deze is er nu een oproep:

Wie wil meedoen aan een Lien & Giel passessie? Wij zoeken vrouwen met maat S, maat M en maat XXL. Stuur mij een berichtje met je maten en een foto via de contactpagina van deze blogpagin (rechtsboven). Wie weet zien we jou dan binnenkort in een doldwaze passessie met Eline en mij. En uiteraard mogen de dames die mee gaan doen, een mooie Lien & Giel kledingstuk meenemen naar huis.

De inschrijving voor de passessie is gesloten 🤗

Komen er in de toekomst nog nieuwe winkels bij? Bijvoorbeeld in het midden en het zuiden van Nederland?

Daar is Eline heel duidelijk over: door deze nieuwe prijzen te voeren, prachtige lage prijzen voor topkwaliteit kleding, is het onmogelijk een 4e of zelfs 5e winkel te gaan openen elders in het land. Een winkel openen, de huur, het personeel, het tot in de puntjes verzorgd houden van een winkel kost nou eenmaal heel veel geld. Heel simpel gezegd: een extra winkel zou een forse prijsstijging betekenen per item. En dat is nou net wat Lien & Giel wilden voorkomen… die hoge prijzen. Dus zoals de koers nu is gezet, komen er geen nieuwe winkels meer bij.

Gaat Lien & Giel ook meet & greets organiseren nu dit label niet meer in zoveel winkels komt te hangen?

Dit is nou een idee waar Lien & Giel wel oren naar hebben. Een soort ‘Lien & Giel Roadshow’. Een samenkomst van jurkenfans en diverse kleinere Dutch labels. In een toffe tent of mooie locatie ergens in Nederland. Daar wordt dus zeker over nagedacht. Op dit moment is het team nog druk met alle ontwikkelingen rondom de recente lancering en ook met de corona perikelen. Zodra de rust en ruimte terug komt gaan er vast leuke ontmoetingen komen❤️ En als het dan zover is, mag ik via mijn blog jullie dan dat als eerste verklappen! Cool toch?!

Passessie:

Dress Marakesh Circle Red L € 59,95

Liet ik in de zomerblog al de zomerse Marakesh zien met haar prachtige borduursel, nu is deze topper weer in de collectie in een mooie winterse versie. De Marakesh-Dress heeft dezelfde heerlijke loose fit, met lange mouwen en iets langer lijkt het dan de zomerversie. Ik draag een maatje kleiner dan gebruikelijk en dat zit heel prettig!

Ik koos ervoor om de Circle Red print te laten zien: Een lekkere retro sixties feel krijgt dit jurkje door die kekke rode en fuchsia cirkels op een zwarte ondergrond. Ik had ze bij de shoot niet mee, maar stel jezelf een paar lange laarzen erbij voor en “it’s a blast from the past!” Uiteraard is hier weer het mooie, wat dikkere tricot gebruikt. De kleuren zijn fris helder. 

De Marakesh dress kan supermooi afgestyled worden met de Canan cardigan, die ik in mijn vorige blog al beschreef. De fuchsia kleur is bijna identiek aan de cirkels van de dress. Ook kan je de jurk er optisch meer lengte door geven.

Platgemeten is de OTO van deze dress Marakesh 51 cm in L en de lengte is 98 cm. Hij wordt dit seizoen geleverd in 4 prints. 

Skirt Mallorca Cross Red XL – € 39,95

In de zomerblog voor Lien & Giel heb ik deze rok Mallorca ook laten zien, in de print Paisley. Wat een prachtige rok is dat toch! Hij zwiert en zwaait om je heen. Door de slim geknipte stofbanen (6 in totaal) waaiert hij pas vanaf de heup in de wijdte. Hierdoor benadrukt hij de taille en lijk je optisch slanker en langer. Met een lengte van 70 cm valt hij mooi onder de knie bij mijn lengte van 1.74 cm. De Mallorca heeft een brede pas als tailleband dus tekent hij absoluut niet. 

We stylden deze rok af met een fijne Laval shirt in de kleur jade en het mooie vestje Boston in de kleur fuchsia. Door niet alle knoopjes te sluiten benadruk je wederom de taille en voorkom je dat het vestje ‘tuttig’ lijkt. Dit gebeurd bij mij namelijk vrij snel. Net als alle cardigans is ook dit vestje gebreid met een fijne mix van viscose, kashmere en elastaan. Heerlijk zacht, goede elastisiteit en een perfecte pasvorm. De mouwen zijn ook mooi op lengte en lubberen niet. 

De Mallorca platgemeten heeft in de maat XL een taille van 43 cm en een lengte van 70 cm. De Boston heeft een OTO van 50 cm in XL en een lengte van 60 cm (€ 39,95). De Laval heeft in XL een OTO van 51 cm en een lengte van 60 cm (€ 19,95)

Dress Suus Blocks Black XL – € 49,95

Een oude bekende die op veel verzoek terug is in de wintercollectie. De Suuz is de winterversie van de Amy dress: een prachtig jurkje met een diamond shape neckline en een mooie wijde rok.

Een jurkje waar ik mij meteen in thuis voelde. Doordat de naad van het lijfje en het rokgedeelte hoog onder de buste zit, in een punt gesneden, krijgt de dress een extra “VaVaVoom” gehalte. Hierdoor is de jurk geschikt voor zowel overdag als tijdens een avondje uit.

Met een fijne roklengte, mooie lange mouwen en gave printjes is deze alleskunner voor praktisch alle vrouwen een sierraad voor het lijf. Zeker vrouwen met mooie Hollandse heupen zullen blij zijn van dit schatje. Door de hoge taillenaad valt het jurkje niet superstrak over de buik dus: hoera feestdis! 

Ik koos ervoor om de Canan Cardigan te laten zien op deze jurk: ook zo’n lekkere zwierezwaai! De kleur Jade van het vest matcht (uiteraard) perfect met de blocks van de print van het jurkje. We pakten de L/XL van het vest, maar als je goed kijkt naar de mouw, zie je dat die mij eigenlijk een tikje ruim zit. 

Dress Suuz heeft in maat XL een OTO van 47 cm en een lengte van 106 cm. Perfect op de knie bij mijn lengte. 

Links:

Uit de jurkjes die ik laat zien in deze blog heb ik de Dress Suuz gekozen met het Canal vest. Ik kocht ze enkele weekjes later… kon de lokroep toch niet weerstaan.

17 reacties

 1. Ik vind deze collectie van Lien en Giel echt geweldig. De stoffen zijn prachtig, mooie prints en lekker stevig, zodat het mooi kleedt. En ook zeker belangrijk, de prijs! Het is betaalbaar en zo kan je een aantal leuke kleedjes aanschaffen. In mijn kast hangen nu 3 jurkjes, 3 shirts, sjaal en mondkapje van deze collectie, ze zijn schitterend. Mijn zus heeft ook meteen 2 jurkjes en 3 shirts gekocht ❤

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat je dit merk zo volgt Caro! T is echt mijn eerste jurkjes liefde en nog steeds 1 van mijn 2 favoriete merken. Ik doe graag mee met een passessie. Lijkt me heeeeerlijk om van alles te gaan passen! Leuk!!

  Geliked door 1 persoon

 3. allereerst: niet persoonlijk naar jou toe bedoeld hoor, want je showt en vertelt het prachtig en Lien en Giel heeft prachtige kleding. En: een hele lieve oproep van Lien en Giel , maar (ik val toch voor de laatste keer in herhaling…..) ik ben een echte maat 36/38 en maat S van Lien en Giel is me dit seizoen een tot twee maten te groot wat wil zeggen dat ik behalve bij de borst overal een 10 cm over houd……..broeken en rokjes zakken af en jurken zitten mij als zakken vanaf de onder-behaband. Alleen de BA zit op het oog mooi ondanks de ruimte die overblijft. Ik heb van hun ook doorgekregen dat ze nu werken met een taille van 74/75 cm bij maat S, maar aangezien de helft van de kleding groter valt is dat in de praktijk eerder 78 cm….. Uiteraard heb ik hier zelf al enkele malen melding van gedaan, zowel bij het retourneren als apart ervan, maar het zou zo fijn zijn als ze weer een echte S gaan maken en ook een XS voor de petitere dames ….. hoopt verder 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Wauw! wat een geweldige en gezellige plannen heeft Lien & Giel! Met jou geweldige blogs met Lien & Giel trigger je echt om 1 van de winkels te bezoeken en dat het bij dit aantal winkels blijft vind ik alleen maar een voordeel om er naartoe te reizen en ervoor jezelf eventueel met een vriendin(nen) een leuke dag van te maken! Want de winkels zitten natuurlijk stuk voor stuk in hele gezellige steden. Fijne dag x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.