Warme chocomelk, knisperend haardvuur, stoofschotels en donkere avonden: LaLamour’s wintercollectie heeft het begrepen🍁🍂

Toen ik op bezoek was bij Bouke van “Bij Tante Pollewop” was het prachtig weer: de bomen kleurden al voorzichtig in hun herfstpracht, de zon scheen stralend en het was nog lekker warm. Heel anders dan nu ik dit stuk zit te schrijven. De wind waait om het huis, het is al enkele dagen donker en grauw en de regen klettert tegen de ramen. Reden te meer om jullie gauw de tweede serie prachtige herfst/winter items van LaLamour te laten zien die in deze webshop staan.

LaLamour vliegt echt de winkel uit op dit moment. En ook dit label heeft minder geproduceerd dan voorgaande jaren ivm corona. Maar Bouke vertelde mij dat zij bij LaLamour diverse items nog wel kan nabestellen. Dus mocht jouw maat er niet meer bijstaan, mail dan zeker even naar info@bijtantepollewop.nl. Sommige items kan Bouke nog nabestellen.

LaLamour Skirt Seventies Petrol XL € 48,75 & Cardigan Plain Brown XL – €72,50

Een skirt die mij onmiddellijk opviel! Hij leek op de foto’s anders dan de tot dan bekende rokken van LaLamour. En zo ontzettend seventies…

En ja! De rok heeft inderdaad een midi lengte! Bij mij viel hij, met mijn 1,74 m. mooi op de kuit. Het is een A-line skirt die dankzij de soepele viscose prachtig zwierig om je heen valt. Overigens zijn alle modellen die ik hier laat zien gemaakt van dezelfde viscose mix. 

De brede pas maakt dat ie in de taille prachtig zit zonder ongewenste zichtbare rolletjes. Het geeft echt die seventies feel. De print is onbetwist een echte jaren ’70 print! Wat is dat gaaf zeg! Echt die grafische print wat toen zo hip was. Mooie warme tinten ook.

Boukje bedacht de Cardigan Brown van LaLamour op deze rok. Een tijdje hebben deze deze vestjes zonder foto op de website gestaan. Hierdoor lees je gemakkelijk over dit item heen. Ik in ieder geval wel. En dat is dus wel zonde, want die vestjes zijn echt heel leuk. Inmiddels heeft Bouke de foto’s erbij geplaatst! 

Gemaakt van velours, in bruin en warm appelgroen zijn het hele leuke cosy vestjes. Een tof V-halsje en glanzende knoopjes in dezelfde kleur. Het striklintje maakt het af: een lekker kek op de heupen vallend vestje. Te dragen als los vest, of als top. 

Lekker lange mouwen, niet te strak dus kan je er een bloesje o.i.d. onder dragen. Ik dacht dat bruin niet mijn kleur is maar meer en meer leer ik dat als het een warme bruintint is, het mijn teint juist ophaalt.

Het vest en de rok zijn uiteraard weer plat gemeten in mijn draagmaat. Het vest heeft een OTO van 53 cm en een lengte van 63 cm. De rok heeft een taille van 42 cm en een lengte van 73 cm.

LaLamour Flared Dress Tunic Romance Multicolour XL € 72,50

Een jurk waarvan de print echt stunning is te noemen! Helemaal LaLamour: bloemen, schilderijen, fotolijstjes en actrices uit vervlogen tijden. En dan in de kleuren die passen bij de herfst. Mooie sepia achtige tinten om de nostalgie te benadrukken. 

Extra gaaf aan deze print vind ik de bedrukte franjes… Ik heb dergelijke franjes ook al eens gezien in een jurk van de voorloper van LaLamour; Wings of Wonder. Die franjes geven het jurkje meteen ook het edgy randje. Het maakt de jurk lekker stoer en perfect te combineren met westernboots.

Het model is nieuw: een tuniek met een col. Heerlijk in de winter en weer helemaal terug van weggeweest. Mooi toch hoe alles net even in een andere vorm weer terugkomt in het modebeeld. De Seventies zijn echt de inspiratiebron voor veel labels op dit moment. De dress valt bij mij op de knie. In de winter met leggings en panty’s helemaal prima. Door de gesloten bovenkant juist fijn dat ie niet zo lang is.

Net als alle andere LaLamour kleding valt ook dit jurkje weer op mijn vertrouwde maat: XL. We hebben de jurk opgemeten: De OTO is 49/50 cm, de taille is 42 cm en de lengte is 101 cm.

LaLamour Jumpsuit Bouquet Multicolour XL € 97,50

De grootste verrassing van de collectie van LaLamour dit seizoen is by far deze GI-Ga-Geweldige jumpsuit! Je ziet de zon schijnen op de bloemen, het licht schitteren in de druppeltjes op het druivenblad en ook allerlei details uit andere prints vind je terug! Dit is ook wel een zeer hoog staaltje kwaliteitsprint op stof hoor!

Deze jumpsuit heeft behoorlijk wijde pijpen. En lang! Op mijn La Pintura Boots hing de broekspijp bij recht staan net boven de grond. Maar als ik op één been leunde of ging lopen, sleepte de stof lichtjes over de grond. Geweldig nieuws voor de wat langere vrouw: eindelijk een jumpsuit waar je niet meteen hoog water hebt. En voor de wat kortere vrouw: even zelf achter de naaimachine of naar het kleermakertje om in te korten en je hebt een perfecte jumpsuit.

De pasvorm is namelijk echt super. Wat zit dat lekker. Gewoon op je werk draag je hem met een hemdje eronder en bij het uitgaan zonder hemdje zodat de overslag lekker spannend een stukje decolleté kan laten zien. Hij valt prachtig over de billen en knelt echt helemaal nergens. Aan en uittrekken is dankzij de overslag van de top kinderspel: ruimte zat. 

De jumpsuit heeft een striklint. Deze is best lang. De modellen van LaLamour dragen de strik achter zag ik later. Ik kruiste hem eerst voorlangs. En zakken… Deze jumpsuit heeft ze, hoera!

Nou is in de winter mouwloos niet echt handig. Daarom deden wij het groene vest van velours erbij aan. En dat kleurde weer prachtig. Het model is er uitermate goed geschikt voor. Zowel vast als los vind ik het een perfecte match. Bij de Retro Skirt beschrijf ik dit vest in het bruin uitvoerig.

De jumpsuit heeft platgemeten in mijn draagmaat een OTO van 48 cm (lastig te meten hoor bij een overslag… er kan een cm speling in zitten), een taille van 44 cm en een binnenbeenlengte van 82 cm. 

LaLamour Flared Dress Highneck Stripy Retro XL € 73,75

Nou, we weten het nog van de afgelopen zomercollectie hè? De stripes was een enorme hit en rap uitverkocht. Wat ontzettend gaaf dus dat er bij deze A/W 2020 collectie ook weer een strip-print inzit. In twee modellen en in twee kleurencombinaties + een A-line Skirt Retro. Voor elk wat wils dus. 

Ik koos voor de Highneck versie. Ik draag hiervan al meerdere LaLamour jurkjes en vind ze prima zitten. Best ook wel ondeugend zo’n ‘peephole’. Dit model wijkt wel iets af van de mij bekende high neck dresses van 2 jaar geleden (de tearose): hij is wat korter en heeft een meer wijdere rok i.p.v. een A-lijn. Afgelopen jaar werd dit huidige model geïntroduceerd.

De dress valt mij net op de knie. Dat stoort zeker niet. Het is toch een lekker stoer jurkje met die sprekende strepen, dat mag best wat pittig zijn. De naad middenvoor & achter zit er keurig netjes in: de strepen staan heel goed in een hoek hierdoor. De taille wordt optisch mooier door de diagonale stripes.

De hoofdkleur van deze jurk is ook weer een bruintint. De rest van de kleuren zijn ook weer de warme variant. Het tweede model dat Bouke heeft ingekocht is de Flared Dress. Die is ook verkrijgbaar in de andere streepvariant: Black and Bright. Dit zijn wat hardere, koelere kleuren.

De jurk heeft platgemeten een OTO van 50 cm, een taille van 41 cm en een lengte van 101 cm. 

Ik heb de Tunic Romance Multicolor na de passessie gekocht en meegenomen naar Zwolle.

6 reacties

  1. Caro ik lees je blogs graag! Heerlijk om via jou de collecties te leren kennen. Ook hier weer hele mooie items. Ik kan vooral de
    Stripes erg waarderen. En de vestjes zijn ook prachtig. Thanks voor t showen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.