Kunnen de vertrouwde Megamok shoes jou nog verrassen? Nou, wis en waarachtig wel!

Echte liefhebbers hebben bij het noemen van de Megamok onmiddellijk het beeld van die stoere jaren ’90 schoen voor ogen. En gelijk hebben ze: de stevige dikke zool met geultjes, de stiksels aan de zijkant van de schoen. Wie droeg hem niet? En zo robuust qua design… Dat alles verklaart dan ook de revival van deze legendarische klassieker in de afgelopen jaren.

Dankzij blogster ‘Beautyspots’ en haar liefde voor deze boots, kwamen ze ook bij mij terug in het vizier. En na een paar gezellige dagen afgelopen november met het team van MAG Creative Footwear op de Margriet Winterfair (waar ik met mijn eerste 2 paar megamoks naar huis huppelde) zijn deze schoenen niet meer uit mijn garderobe weg te denken. Ze zitten geweldig goed, knellen niet en zorgen voor een hele dag pijnloos sta- en loopplezier!

Is de Megamok nog altijd hetzelfde na al die jaren? Nee, absoluut niet. De megamoks kent naast zijn vertrouwde verschijning diverse andere varianten: sandalen, enkellaarsjes met gespen etc etc. Op de facebookpagina van MAG Creative Footwear verscheen enkele weken geleden DE nieuwe laars: de Megamok 4027. Het is de vertrouwde mocassins, maar nu als hoge veterlaars😍. In 3 gave kleuren: Black, Silver en Copper. 

Mijn hart sloeg over want deze boots wilde ik heul graag hebben! Stylish verantwoord. Kek onder je jurkjes. Stoer bij je leggings. Een dagje winkelen zonder pijnlijke voeten. Heerlijk wandelen met Loki zonder blaren en moeiteloos op het werk een dag balie/bar diensten draaien! Dat wil je toch ook??

Ik mocht van MAG Creative Footwear een paar boots uitkiezen om te testen. De kleur was nog even lastig. Ik vond zowel de zilver als de koper versie super. Omdat ik al een keer zilverkleurige laarzen heb gehad en de herfst/winter toch wat warmere tinten kent, besloot ik toch voor koper te gaan.

Deze modieuze copper (koperkleur) editie is uitgevoerd in stevig floater leer met een ‘gebrushed’ metallic effect.

MAG Creative Footwear

Deze boots hebben de vertrouwde pasvorm van de Megamok: aantrekken en weglopen. Een heerlijke binnenzool en steun in de hak. Het leer is zacht en soepel. Hier zul je geen verrassing ontdekken. De binnenzool is uitneembaar. Handig voor vrouwen met steunzooltjes en dergelijke. 

De Megamok is ook geschikt voor vrouwen met een hogere wreef of een bredere voet. Het zachte leer en het feit dat de schoen gestrikt wordt maakt hem voor veel vrouwen zeer geschikt. Zowel de lange tong van de laars als ook de bovenste rand van de laars zijn zacht en gepolsterd. Je hebt dus geen last van drukkende veters of een snijdende rand in je kuit.

De schacht van deze nieuwe Megamok 4027 is wel wat smal. Ik heb een gemiddelde kuitomvang. De veters heb ik er helemaal uit gehaald om dichtgeritst de laarzen op de kuit terug te veteren. Om de schacht niet te strak te laten uitvallen moest ik best los rijgen. Uiteindelijk hield ik net genoeg veter over om een knoopje te zetten i.p.v. een strik. Niet erg hoor, de schoen kent (gelukkig) een hele fijne rits dus als de laars eenmaal goed zit, hoeft ie niet meer opnieuw gestrikt te worden.

De rits loopt echt bijzonder ver de schoen in en met een bocht. Hierdoor heb je een superfijne instap! De ontwerpers van ‘MAG’ hebben hier heel goed over nagedacht. De maatvoering is normaal: ik draag mijn eigen maat, 40.

De kleur is echt gaaf! Een mooie glans en een rood-warme metallic gloed zodat je echt het kopereffect krijgt. De binnenkant van deze schoen is oranje leer, chroomvrij, ademend, antistatisch en antibacterieel. 

Het profiel onder de zool is het bekende cirkel patroon. Voldoende grip op gladdere ondergrond (modder & sneeuw) maar niet zoveel profiel dat je de zool niet meer schoonwrijft na een fijne dag buiten. 

Dat deze boots hardlopers zijn verbaasd mij totaal niet! Ze zijn toch echt geweldig?! Dus, mocht je overwegen deze Megamoks aan te schaffen, wacht niet te lang. In de kleinste maat zag ik al wat uitverkocht-meldingen staan. Zelf overweeg ik serieus ook de Silverboots aan te gaan schaffen. Die vind ik ook zo onwijs gaaf! 

Ik vind de prijs van € 199,00 per paar meer dan redelijk: Je krijgt er hoog kwalitatieve, handgemaakte boots voor die met zorg zijn geproduceerd. De service van MAG Creative Footwear is zeer goed en nu krijg je er ook nog eens 2 paar mix & match sokken bij. Die zitten lekker joh!. Dunner dan de vorige sokken en überleuk te mixen. En dan krijg je ook nog eens een reservepaar veters bij de laarzen. Da’s echt handig want heus, zulke lange veters zijn alleen bij echte schoenmakers te krijgen.

Deze Megamoks 4027 kreeg ik voor deze blog. Ik heb ze meerdere dagen uitgebreid getest in diverse (weers)omstandigheden en ondergronden.

11 reacties

  1. Wat een geweldige laarzen! Ik zet ze beslist in m’n ‘inspiratiemapje’ voor als ik weer eens nieuwe laarzen mag laten maken. Mijn orthopedisch schoenmaker maakt altijd van die fijne lange ritssluitingen met bocht, zodat je comfortabel kunt in- en uitstappen.
    Die kopergloed vind ik ook wel echt geweldig!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.