Ook Tantilly maakt nu prachtige midi jurken. Waarom ik fan ben…?

Ik weet nog dat ik twee jaar geleden voor het eerst jurkjes in etalages zag hangen met de toen nieuwe lengte: de midi dress. Ik begreep er niets van. “Vlees noch vis” hoor ik mijzelf nog mompelen. Hoe anders is dat nu.

De midi dress begon haar opmars en is nu, twee jaar later inmiddels niet meer te stuiten. En eerlijk is eerlijk: ik draag deze lengte ontzettend graag. Het geeft mij een zekere vrijheid in bewegen. Het zit lekker op de fiets. In de winter warmer aan de benen en in de zomer koeler dan je zou verwachten.

Tot dit seizoen had Tantilly nog geen midi lengte in haar collectie maar dat maken ze nu goed met een dijk van een midi dress: de Sofia Trumpet! Dit model kennen we uiteraard als een fijn zomerjurkje met kort trompetmouwtje en knielengte. Maar nu is hij getransformeerd naar een prachtige mididress met lange wijduitlopende mouwen en een zwierige rok.

De korte variant kleedde al prachtig af en deze dress geeft je ook in deze uitvoering het gevoel een prinses te zijn. De soepel vallende viscose tricotstof helpt daar zeker bij. Een slank gesneden lijfje met een, van onder de buste uitlopende wijde rok. Hoe mooi wil je het hebben. 

De stof is niet echt stevig of dik. In de winter draag ik er dan ook een onderjurk onder. Dit maakt deze jurk tegelijkertijd ook uitstekend geschikt voor de zomer. Dan draag je hem lekker met een slippertje eronder en uiteraard zonder onderjurkje.

Ik heb de gele print gekozen om te laten zien. Geel is niet meteen een winterkleur. Maar net als zoveel verouderde ideeën over kleuren, is ook dit volkomen achterhaald. Zeker het warme okergeel is een perfecte kleur voor dit seizoen. De kleur laat zich prachtig combineren met bv. bruin. 

En laat Tantilly in deze kleur nou ook nog een heel mooi vest hebben. Het vest is een strikversie, dus zonder knopen. Ik vind zulke vesten vooral mooi loshangend. De strikceintuur knoop ik dan naar achteren. De mooie shawlkraag maakt hem heel bijzonder. Het vest is in meerdere kleuren te bestellen en hangt uiteraard ook in de winkel in Deventer voor € 79,99. Ik draag hier een XL. Opmeten is wel lastig met dit model dus heb ik dat achterwege gelaten. Mijn lengte is 1.74m.

Ik heb de jurk in 2 maten laten opsturen. De foto’s staan ook telkens in beide maten naast elkaar. Ik vond de verschillen tussen beide maten niet heel groot. Dit komt zeker door de soepelvollende fijn rekkend stof. Omdat de XL mij toch wat losser zat koos ik voor de L. In het inmiddels bekende tabelletje vind je de verschillende afmetingen.

Sofia TrumpetOTOTailleLengte
L4644119
XL4947120

De Sofia Trumpet staat in twee prints in de webshop van Tantilly. De prijs is € 79,99.

Voor deze blog heb ik de okergele Dress Sofia Trumpet gekregen.

9 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.