Help!! Hoe combineer ik mijn effen jurkje?

In mijn kast hangen welgeteld 3 effen jurkjes. Ik ben nogal gek op printjes en een effen jurkje is daarom al gauw ‘saai’ of minder afkledend in mijn ogen. Maar weet je, effen jurkjes zijn wat een wit canvas is voor een schilder: full of opportunities!

Zijden kimono van Tantilly: Een meer bohemian look…

Dankzij een weekchallenge in de jurkjes-inspiratie groep ‘Tante Betsy Liefde & Retro Jurkjes’ op Facebook raakte ik geïnspireerd om deze blog te schrijven. Effen jurkjes kunnen ‘low key’, zakelijk of stoer gedragen worden. 

Canan Vest Lien & Giel: een getailleerd zwierig vest dat in het zwart een zakelijke, sobere look geeft…
Canan Vest Lien & Giel: Hetzelfde vest in de kleur jade maakt de look juist vrolijk en speels…

Maar je kan ze ook heel eenvoudig afstylen: een leuk vest, een grote ketting, stoere schoenen of sjieke pumps, fijne boots of een gezellige shawl. En niet te vergeten; leggings of panty’s. Juist onder effen kan een print heel erg mooi staan!

Vest van HEMA: warm okergeel maakt de look juist zacht en benaderbaar…
Lolly Vest van Tante Betsy: Opengewerkt en bovenaan gestrikt maakt ondanks het zwart, de look speels en ‘vrijetijds’…

Voor deze blog koos ik de Sporty Dress van Tantilly. Een vrij recht model met zakken. Eerlijk is eerlijk: dit soort modellen kunnen bijna alle stijlen aan en combineren eenvoudig. Hoe meer details aan een jurk, hoe meer deze de stijl dicteert.

Vestje van Banned: een kort vestje en je creëert een lekker stoer rock&roll look…
Jacket van Elizabeth Sweetwater: een sportief jasje maakt hetzelfde jurkje lekker sportief.

Bewust heb ik de schoenen (MAG Creative Footwear) en de legging (Lien & Giel) hetzelfde gehouden, evenals de statement ketting. Zo zie je meteen hoeveel een type vest en kleur, of shawl, jouw look meteen veranderd. 

Shawl van Lien & Giel: een tricot sjaaltje met een kleurrijke speelse print en je look straalt vrolijkheid uit…

Wie weet heb jij ook zo’n jurkje in je kast hangen! En weet je eigenlijk ook niet zo goed hoe deze te dragen… Ga gewoon met al jouw vestjes, shawls en kettingen in de weer. Denk niet op voorhand dat het niet kan, maar trek het gewoon aan en bekijk het resultaat. Word je blij van een combi? Dan is dat weer een top-outfitje voor jou. 

Shawl gekregen van Petra: Denk er pumps of nette laarsjes onder en met deze shawl straal je vrouwelijke zakelijkheid uit…
Shawl gekregen van mijn zus: hiermee wordt het jurkje meteen een kleurrijk en cosy outfitje…

Tip: maak foto’s van alle geslaagde setjes en bewaar deze in een inspiratiemapje op je telefoon. Ik weet zeker dat jouw effen jurkje veel vaker tevoorschijn gaat komen!

Shawl van Cwears: niet alleen heerlijk warm maar ook super vrouwelijk…

Links:

De schoenen zijn megamoks 4012. Het model is in meerdere kleuren nog verkrijgbaar echter deze panterprint is uitverkocht.

De Denim legging van Lien & Giel is in 3 kleuren verkrijgbaar. Ik draag in deze blog de zwarte denim legging. In de nieuwe zomercollectie zijn prachtige fel gekleurde leggings te krijgen met een mooi borduursel onderaan 1 pijpje.

7 reacties

  1. Ik heb geloof ik – zo uit m’n hoofd – vijf effen jurkjes. Zijn inderdaad geweldig om helemaal op los te gaan met sjaaltjes, geprinte leggings, jasjes, vestjes, noem maar op. Kan af en toe ook rete-handig zijn! Ik heb die Sporty Dress van Tantilly in Bordeax en Zeegroen en nog een rode Julia. Ik vind ze ook altijd erg leuk combineren met de leggings van Bluts.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat leuk, heb 1 effen ( lichte grijze jurk in de kast hangen die ik welgeteld al helemaal 3x heb gedragen. Gewoon met een lekker sjaaltje is het weer iets heel anders. 1 x raden wat ik ga dragen met die koude dagen die gaan komen..Dank je voor de inspiratie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.