Er was eens… Een sprookje over een jonge vrouw, een leuk plekje in Groningen en een straat vol zwaantjes…

Op 4 maart 2014 kwam de droom van een klein meisje uit. In de Zwanestraat betrok zij een pandje, nummer 29, om haar winkel te gaan openen. Dit meisje was inmiddels uitgegroeid tot een mooie volwassen vrouw en wilde met haar winkeltje de wereld een stukje mooier maken.

En dat mooier maken kan op vele manieren, vond Nynke. Niet alleen wilde zij prachtige kleurrijke kleren verkopen, ze wilde dat deze kleren op een eerlijke manier gemaakt zouden zijn. Eerlijk naar de makers, maar ook eerlijk naar onze aardbol. Duurzaam heet dit, of ‘sustainable’, zoals mensen dit graag noemen. Kleren die je lang kan dragen omdat ook de kwaliteit eerlijk en goed is.

Maar mooier wordt de wereld ook door meer gebruik te maken van natuurlijke beauty & schoonmaak producten. Dus zocht Nynke heel goed en vond eigenlijk best veel goede alternatieven voor de producten die we graag gebruiken. Maar dan wel zonder enge ingrediënten die onze aarde beschadigen.

En terwijl Nynke goed zocht naar kleurrijke duurzame kleren en verzorgingsproducten, ontdekte zij dat ook dichtbij heel veel moois en goeds gemaakt werd. Zij maakte graag ruimte in haar winkeltje om ook deze kleine producenten en labels een plekje te geven op haar schappen en in haar rekken. 

En vanaf het moment dat de deuren open gingen, op die bijzondere dag nu 7 jaar geleden, stroomden vrouwen uit heel Nederland toe. Iedereen wilde wel eens zien hoe dat leuke warenhuisje in Groningen er uitzag. En al die vrouwen wilden heel graag de leuke en eerlijke kleding passen, de geweldige schoenen kopen en met de fijnste verzorgingsspulletjes naar huis te gaan. 

Er gebeurde al die jaren zoveel moois in dat winkeltje in het straatje met de zwaantjes: Nynke organiseerde de vrolijkste en gezelligste ontmoetingen, lezingen en workshops. En, ze werd mama van de de prachtige Finke.

Dus eind goed al goed…?

Niet helemaal… Vorig jaar kwam er een hele nare boze ziekte over de wereld. Iedereen was heel erg geschrokken en sloot zich op in hun huisjes en was bang. Terecht: dit boze virus maakt mensen heel erg ziek. Zelfs de winkels moesten op slot. Dat was niet leuk natuurlijk. Gelukkig had Nynke in die 7 jaar veel vriendinnen gemaakt die allemaal graag wilden winkelen bij Diezijner. En omdat die niet meer mochten reizen of komen, maakte die slimme Nynke een mooie webshop: www.diezijner.eu. Zo kon de winkel toch een beetje doorgaan.

Gelukkig gaan we het boze virus stapje voor stapje verslaan en mag het warenhuisje in Groningen weer voorzichtig open! Nynke is zo blij! Nu ziet zij haar lieve leuke klanten weer en mag zij de vrouwen weer aankleden in de mooiste kleding. En ook de kids doen mee: te gekke kids fashion hangt op hun te wachten. Zelfs de liefste cadeautjes kunnen weer bewonderd en gekocht worden. Wat is dat toch fijn!

En ik…? Ik mocht de dag voordat Diezijner weer open kon, heerlijk rondkijken en de leukste kleding passen en fotograferen. Ik ga jullie dat allemaal nog laten zien. Maar eerst wilde ik jullie het sprookje vertellen van het meisje dat droomde… maar geen dromer was. En haar ideeën voor een mooiere wereld heeft waargemaakt. 

De labels die je kan vinden in Nynke’s Diezijner zijn o.a.

 • Seasalt Cornwall
 • Zilch
 • Mud Jeans
 • Cissi och Selma
 • Froy and Did
 • Tante Betsy
 • Vrolijke Famkes
 • Emmy
 • Gola
 • Ten Points
 • Clumpy’s 
 • Salt-Water
 • Kunert
 • Werfzeep
 • Routine
 • Happy Soaps

Links:

13 reacties

 1. Wat ontzettend leuk om te lezen Caro! In sprookjesvorm, echt een leuk verhaal met een goede boodschap. Ook de manier om de foto’s te bekijken is nieuw voor mij en past goed in het verhaal! Goed blog! 💞 Nodigt uit om naar Groningen af te reizen!

  Geliked door 1 persoon

  • Oh wat leuk!! Dank je wel voor het compliment! Ik vond het zo leuk om hem zo te schrijven. En het klopt zo goed met het gevoel wat Diezijner mij geeft. Groningen en Diezijner zijn echt een tripje waard❤️

   Like

 2. Wat leuk geschreven. Groningen is een prachtige stad met hele leuke winkelstraatjes zoals de Zwanestraat en de Folkingestraat. Als de winkels weer “gewoon” open zijn ga ik bij Diezijner kijken

  Geliked door 1 persoon

 3. Met twee studerende zoons in het verleden in Groningen, verlieft geworden op deze prachtige stad, met zijn talloze leuke winkeltjes..en daar is Diezijner er een van!
  Leuke blog…😍

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.