Retro & Toekomst… Diezijner maakt de aarde🌎 mooier en beter!

Schreef ik mijn vorige blog in sprookjesvorm… deze blog staat in het teken van de realiteit. Fashion & een gezond milieu is niet meteen een voor de hand liggende combinatie. Toch zijn hier wel degelijk hele mooie initiatieven te vinden. Diezijner in Groningen heeft diverse prachtige fashion labels gevonden die comfort, kleur, creativiteit en vrouwelijk laten samengaan met sustainability. En voor een goede prijs!! 

Tijdens mijn bezoek heb ik heerlijk kunnen passen en hier laat ik jullie een paar mooie combinaties zien. Deze blog is wat langer dan gebruikelijk. De leestijd is ongeveer 15 minuten…

Mud Jeans Flared Hazen – corn

Mud Jeans is een Dutch Label. Het is ‘s werelds eerste circulaire denim merk. In alle stappen van het productieproces probeert Mud Jeans op een duurzaam en mensvriendelijk te werk te gaan. Bij aankoop van jouw nieuwe jeans krijg je een beschrijving hoe je later jouw afgedankte Mud Jeans kunt retourneren voor 100% recycling. Een mooie gedachte want hoe gaaf is dat? Je kunt je footprint verkleinen en Mud Jeans helpt je erbij! 

De denims krijgen een verfbad met natuurlijke kleurstoffen (bv leem) of ze worden zelfs helemaal niet geverfd. Door het recyclen van oude blauwe jeansbroeken ontstaat er al een prachtige vergrijsde blauwe tint. Deze jeans worden van A tot Z verantwoord gemaakt. Met oog voor het milieu èn voor de makers. 

De Flared Hazen is een lekkere broek met een goeie lengte en een hoge taille. Deze denim heeft stretch dus draagt heerlijk! Ik draag deze in maat W:32 L:32. Corn is een fijn zomerse tint! Uiteraard is hij bij Diezijner in meerdere kleuren en modellen verkrijgbaar. Deze jeans kost € 119,00.

Seasalt Cornwall Larissa Shirt

Op de jeans draag ik 2x een bloesje van Seasalt Cornwall: het Larissa Shirt. Heerlijke dun katoenen bloesjes met een prachtige getailleerde snit. Een klein kraagje en smalle boordjes met een knoopje op de pols. 

De stof mag/moet gekreukt zijn. Seasalt adviseert om de bloesjes na het wassen (als ze nog net vochtig zijn) op te draaien en ze zo te laten drogen. Tijdens het dragen wordt de stof dan weer heerlijk soepel zonder dat het stijf of ‘tuttig’ zit. Geen strijk is nodig😃.

De dunne stof maakt ze heerlijk draagbaar in de zomer. Het katoen is uiteraard biologisch geteeld en is zacht en koel. Dit model is bij Diezijner verkrijgbaar in meerdere kleuren & prints!! Ik draag maat L (Engelse maat:14). Het bloesje kost € 64,95. 

Pantalon ‘The Fancy Worker’ Emmy Design – navy salt & pepper

De ‘verrassing van de dag’ is de fantastische retro pantalon van Emmy Design😍. Wat zit dit lekker en wat word ik hier blij van! Het model brengt je terug naar de jaren van vlak na de oorlog: toen de vrouwen steeds stoerder en geëmancipeerder werden. 

In die tijd vielen de confectiematen veel kleiner. Een maat 42 toen is een 38 nu! Als je wel eens vintage kleding koopt, ben je hier vast al eens tegenaan gelopen😉. Dit retro label heeft de oude maatvoering aangehouden dus let daar goed op wanneer je dit online koopt!! 

De pantalon is gemaakt van een polyester, viscose en spandex mix. Sterk en vormvast materiaal en heerlijk draagbaar. Er zit geen stretch in de stof. Hierdoor krijgt de broek een mooie, vloeiende beweging tijdens het lopen. De kleur is een blauw/grijze mix. De taille is vrij hoog en flatteert de vrouwelijke vormen.

De pants heeft leuke details zoals driehoekjes waaruit mooie plooien lopen, dubbele knopen boven een ritssluiting en aan de binnenkant knopen waaraan je bretels aan kunt maken (los verkrijgbaar). Achter zitten twee klepjes precies op de goede plek (want ooh wat luistert dat nauw!!). Je kunt er een stoere riem op dragen, de lusjes zijn breed genoeg.

Deze pantalon draagt geweldig met androgene schoenen of met sneakers. Een goeie hak maakt hem weer sexy! De Fancy Worker kost € 124,95 en ik draag hem in maat 46 (UK 18)

Zilch sweater met boothals – Lime

Het truitje van Zilch is een fantastisch basisstuk! Gemaakt van bamboe is het een uitermate duurzaam en milieuvriendelijk product. En het breisel is zijdezacht. Warm in de winter en koel in de zomer. En, ook niet onbelangrijk, bamboe is hyper-allergeen💕

De sweater valt prachtig in de taille en heeft 3/4 mouwen. De boothals heeft op de schouders een gaaf overslagje wat hem een leuk accentje geeft. De lime kleur is met zeer veel te combineren, zeker met de zomercollecties. 

Zilch laat al hun producten maken in gecontroleerde ateliers waar werknemers veilig en verantwoord kunnen werken voor een eerlijk loon. Ook werken ze uitsluitend met milieuvriendelijke verf, geen pesticiden en geen agressieve verftechnieken. 

Ik draag het truitje in mijn eigen maat, XL. Zilch is een label wat erom bekend staat zeer maatvast te zijn, en dat bleek deze passessie weer te kloppen. De sweater kost € 69,95.

Seasalt Cornwall Larissa Shirt – ecru

Op de Pants Fancy Worker koos ik ook voor Seasalt Larissa Shirt (ecru), nu met vrolijke puntjes in 3 kleuren op een witte ondergrond. Heerlijk zomers! Ik draag hem met een ‘French tug’. Ja ja, zo heet dat dus😁. Daardoor zie je mooi de leuke details van de broek! De mouwen draag ik opgerold en vastgezet met het bandje en knoopje in de mouw.

Zilch Jumpsuit Flowerfield Porcelain

Vorig jaar kwamen ze plots terug in het modebeeld: de culotte (of in plat Hollands: de broekrok)! Ik weet nog dat ik mij niet kon voorstellen dat ik daar ooit weer in zou gaan lopen. Maar niets zo veranderlijk als de vrouw: deze broeken & jumpsuits just simply grew on me and I LIKE THEM NOW😂.

Echt, ik vind ze te gek!!!! Wat een leuke lengte! Ik kon dus niet wachten deze jumpsuit: de Flowerfield Porcelain aan jullie te laten zien. De print is zo mooi: prachtige blauw/groen/zwart/oker kleurige grote bloemen die door het lijnwerk ook weer transparant en licht speels ogen. 

De jumpsuit heeft knoopjes en een striklintje. Het aan- en uitrekken gaat lekker makkelijk. Het striklint bestaat uit twee stukjes die ieder aan het voorpand vast zitten. Achter zit vast elastiek in het rugpand verwerkt. Dus geen loshangende sliert… Handig bij hoge nood hihihi. Het tricot is biokatoen met elastaan. Het voelt heel zacht en het valt zo soepel: de pijpen dansen prachtig mee bij het lopen! Op de broek zijn twee grote zakken gestikt. 

De jumpsuit is bij Diezijner in 2 kleuren verkrijgbaar: ook in de Flowerfield Blossom. De Jumpsuit draag ik in XL en hij kost € 109.95

Zilch Bamboo Cardigan Short – navy

Deze jumpsuit is mouwloos dus op hete dagen altijd lekker. En is het wat frisjes? Kies dan bijvoorbeeld voor de prachtige Zilch Bamboo vestjes! 

Ze zijn in meerdere kleuren te koop en in 2 lengtes. Omdat ik graag het accent houd op mijn taille, koos ik voor de korte versie. Als je ze via de webshop wilt bestellen, let dan bij twijfel op het aantal knoopjes: de korte vestjes hebben 4 knoopjes.

Dit vestje heeft lange mouwen en is daardoor zowel zomers als ‘s winters heel goed draagbaar! De navy koos ik om de jumpsuit wat stoerder te maken. De culotte lengte staat verrassend mooi op de androgene schoenen die je op deze foto’s ziet, maar ook een hakje, slippertje of een sneaker staan gaaf! Zelfs bij wat koeler weer kan een lekkere laars prima. 

Omdat mijn maat XL even niet voorradig bleek tijdens de passessie, pakte ik een XXL. Bij dit soort vestjes kan dit eigenlijk altijd wel. De prijs voor het vestje is € 59,95

Ben je benieuwd naar al die leuke schoenen die ik je laat zien in deze blog? In de volgende blog laat ik ze helemaal zien en geef ik hierover meer maat & productinfo. Kan je niet wachten en wil je weten welke schoenen Diezijner verkoopt? Bezoek dan gauw de webshop of maak een afspraak voor een shopsessie in Groningen! Nynke en haar enthousiaste team wachten je met open armen op en leggen je lekker in de watten❤️ 

Links:

Voor mijn blogs kreeg ik de Emmy Design ‘Fancy Worker ‘Pants & het Seasalt Cornwall bloesje ‘Larissa Ecru’. Zelf kocht ik de Ten Points ‘Carina’ – black schoenen. 

10 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.