Nieuwe schoenen nodig? Waarom je dan zeker naar Diezijner moet gaan✨

Schoenen staan letterlijk aan de basis van iedere outfit. Hoe fijn is het om ook met jouw nieuwe schoenen een zo minimaal mogelijke footprint achter te laten op deze wereld?! 🌍 

Diezijner koopt zeer bewust die schoenen in waarbij jij zowel fantastisch comfort ervaart, als ook een geruster geweten. Ik wil jullie 3 paar schoenen wat uitgebreider laten zien…

Gola Bullet Suede – off white/citron – €89,95S

Gola is een sportschoenenlabel uit de UK en bestaat al sinds 1905. Zij produceren zeer veel tijdloze modellen en blijven fashionably in style! 

Nou is het voor sneakers enorm lastig om duurzaam te produceren. Dit ligt aan de benodigde materialen voor de zolen en de gebruikseisen die nou eenmaal aan sportschoenen wordt gesteld. Gola slaat zichzelf niet op de borst maar in de rankings scoort dit label in zijn categorie redelijk goed qua milieu imprint. Door de hoge kwaliteit en het tijdloze design valt Gola absoluut onder slow fashion. Ze zijn tijdloos en zeer lang draagbaar. Ook daarom mag je de ecologische footprint gerust als bescheiden beschouwen.

De sneakers van Gola doen denken aan mijn jeugd. Aan atleten die nog puur en zonder troep in hun lijf prestaties leverden. Een tijd waar het leven nog klein en simpel was. 

Deze sportschoen is zonder poespas en hij draagt lekker! Hij valt goed op maat en alhoewel Gola zelf de kleur ‘Citron’ noemt, zijn wij het er unaniem over eens dat het toch echt ‘Lime’ is! Deze sneaker is gemaakt van suède en is dus geschikt voor zowel zomer als winter.

Ten Points ‘Carina’ Black – € 159,95

Ten Points is een Zweeds label, opgericht in 1983, met als filosofie ‘mooie schoenen te maken met oog voor het milieu’. Er worden geen zware metalen en/of chemicaliën gebruikt bij het bewerken en kleuren van het leer. Ten Points streeft naar lokaal produceren. In Portugal zaten de beste fabrieken in Europa. Dichterbij Zweden waren geen geschikte alternatieven. Er wordt geen leer afgekeurd om kleine, natuurlijke imperfecties. 

De schoenen zijn hierdoor ieder uniek. Er kunnen dus variaties en verschillen zitten in de schoenen. Ook zijn ze handgemaakt. Ze zijn extreem comfortabel en van zeer hoge kwaliteit. De pasvorm is perfect en het is werkelijk waar: je trekt ze aan en je loopt erop weg❤️. Schoenen van dit merk vallen perfect op maat👌🏻.

Ik vind dit androgene schoentje zo gaaf!! Ik heb ze gelijk gekocht. Ze staan werkelijk onwijs cool bij zoveel kledingstukken. Ik liet ze in mijn vorige blog al zien onder de Jumpsuit van Zilch (culotte lengte) en onder de Emmy Fancy Worker. Maar ze staan ook gaaf onder een rok (mini, midi en zelfs maxi). Ik denk dat je mij hier zeer vaak mee zult zien verschijnen!

Ten Points Clump Amelia – sundried tomato – € 109,95

Van hetzelfde label als de Carina’s zijn deze über schattige klompjes. Je zou denken dat de zolen en hakken van hout zijn hè? Maar nee: die zijn gemaakt van PU en dus buigzaam en (niet onbelangrijk) geruisloos🤫 

Ze lopen heerlijk, ondanks de wat hoge hak. En uiteraard zijn ze ook weer perfect op maat. Ik heb een redelijk gemiddelde leest, zeker niet smal en mijn wreef is wat hoger.

De klompjes knellen nergens en je schuift ook niet naar voren tijdens het dragen. Ik heb er in de winkel tijdens de passessie een behoorlijke poos op rondgelopen en waar ik normaal met deze hakhoogte al snel last krijg van pijn in mijn voorvoet, heb ik nu totaal heen pijn gehad. 

Als je van dit label schoenen koopt en je opent de doos…: dan is het gewoon alsof je een cadeautje krijgt! Zo mooi zitten ze ingepakt🎁. Het spreekt voor zich dat Ten Points alleen gerecycled verpakkingsmateriaal gebruikt♻️

Andere merken bij Diezijner

Naast deze twee labels, verkoopt Diezijner al jaren het vertrouwde label Clumpy’s uit Nederland en ook de Salt-Water sandalen (een Amerikaans familiebedrijf uit St. Louis). Die laatsten zijn zo lekker camp en je kan er gewoon mee in het zeewater lopen zonder dat ze kapot gaan.

Links

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.