Diezijners Dutch Dresses… zo mooi is shopping local🛍

Alweer mijn laatste blog in de serie van Diezijner uit de Zwanestraat🦢🦢🦢. 

Een groot compliment wil ik geven aan Nynke, Simone, Zandra, Lotte en Johanna: samen maken zij niet alleen van de winkel een gezellige zoete inval, zij zorgen ook voor een vrolijke kleurrijke tijdlijn op de social media kanalen van Diezijner. Bezoek ze ook daar en kijk hun leuke filmpjes en passessies! 

Omdat duurzaam ondernemen ook lokaal inkopen betekend, heeft Nynke ook oog voor de kleinere Dutch labels zoals bv Zilch en Vrolijke Famkes. Van beiden laat ik jullie enkele outfits zien!

Vrolijke Famkes Jurk Prei Groen – € 89,95 

Vrolijke Famkes is een origineel en leuk label. Jackelien is de stuwende kracht en al enkele jaren koopt Diezijner een mooie collectie jurkjes, shirtjes en rokjes in. Omdat dit label als één van de eerste heeft geleverd (en erg gewild is), was niet alles meer in mijn maat voorradig. Het Prei Jurkje laat ik graag zien:

De kleuren zijn heerlijk fris groen en blauw. Het jurkje heeft een lekkere sporty snit met een ritsje. De rits is gelukkig niet te lang en stopt ter hoogte van het middenrif. Zou hij langer zijn dan trekt ie vaak scheef weg of je krijgt zo’n raar bobbeltje onder aan de rits. 

De mouwen zijn tot op de elleboog en de jurk eindigt bij mij op de knie. Mijn meest favoriete lengte (ik ben 1.74 m.😉). De manchetten en de kraag zijn donkergroen, net als de rits. Het prei jurkje heeft fijne zakjes en dat willen wij graag, hè meiden?!

De pasvorm van de jurk is een fijne A-lijn. Hij zit prachtig op maat. Ik draag een XL. De tricot stof is zomers dun maar zeker niet té dun! Eventuele ‘vrouwelijke extra rondingen’ blijven mooi verbloemd🥰. Van deze print heeft Diezijner ook het rokje!

Vrolijke Famkes Rok Retrobloem Groen – € 54,95

Valt jullie op dat de namen zo lekker Hollands zijn, zonder poespas en opsmuk?! Zo leuk is dat!

Het rokje van Vrolijke Famkes is een mooi A-lijntje en is gemaakt van dezelfde tricot. Hij valt wel een maatje kleiner uit (vond ik). De XXL zat mij echt fijn en minder strak. Dat is wel een puntje van aandacht voor de online koper.

De print is gewoon gaaf! Een fijn bloemetje waar meerdere kleurtjes inzitten. Hierdoor combineert deze rok met heel veel kleuren! De rok heeft een brede pas als boord waardoor hij mooi valt over buik & taille.

De kledingstukken van Vrolijke Famkes worden gemaakt bij een voor mij oude bekende: Naai-atelier Bandaris in Olst! Bandar, een voormalig Syrische vluchteling, maakte vorig jaar mijn mooie Pollewop Jurk (zie mijn blog).

 Occure Shirt Tara-Ly Petrol – € 44,95

Op de rok draag ik het heerlijke basic shirt van Occure. Diezijner heeft altijd prachtige basics waaronder Occure. Basics zijn het hele jaar door wel in diverse uitvoeringen, kleuren en labels verkrijgbaar. Het aanbod is wisselend.

Occure produceert basics en staat voor mooie en eerlijke kwaliteit. De productie gebeurd in Europa, onder gecontroleerde, veilige en eerlijke omstandigheden voor mens & milieu. 

De kleur petrol matcht praktisch perfect bij het groen van het rokje. De lange mouwen stroop je bij warmer weer omhoog en de hals is ruim gesneden. Het shirt valt los zonder bloezend te zijn en hij is goed op maat. Ik draag hem in XL.

Het tricot is gemaakt van Lyocell. Lyocell is net als viscose gemaakt van houtvezel. In tegenstelling tot viscose is  de fabricage van Lyocell (beter bekend onder de merknaam Tencel) miliuevriendelijk. Lyocell draagt heerlijk: het is heel zacht, het is ademend en het valt zo mooi! 

Zilch Dress Pocket Flowerfield Blossom – € 89,95

Zilch Amsterdam is al een bekend label voor ons. Ook in mijn vorige blog liet ik Zilch zien. Nu is het jurkje aan de beurt. In het nu al iconische print ‘Flowerfield’ koos ik nu voor de kleur Blossom. Het tricot is niet te dun. Eventuele curves blijven mooi verborgen onder de stof. Het biologisch geproduceerde katoen zit onwijs lekker. Net als de pasvorm! En perfect op maat! Mijn vertrouwde XL☺️

De jurk, met zijn fijne steekzakken heeft een mooie A-lijn. Ook deze jurk valt weer op de knie en hij heeft korte mouwen. Verder heeft het een mooi rond halsje. Het bovenlijfje heeft een prachtige belijning die de taille goed accentueert.

Het jurkje is, net als de Jumpsuit van mijn eerdere blog, verkrijgbaar in de twee flowerfield prints!

Seasalt Cornwall Vanessa Cardigan – Harbour – € 59,95

Het jurkje kan prima op wat koudere  dagen gedragen worden. Een fijn vestje helpt daarbij. Ik koos voor het heel fijn gebreide vestje van Seasalt. Dit label komt uit de UK, St. Yves om precies te zijn. Ik ken het kunstenaarsstadje en het is er net zo mooi als hun kleding.

Het vestje is gemaakt van katoen dus makkelijk te onderhouden, fijn zacht en draagbaar. Deze stof is koel in de zomer en lekker warm in de lente. Het blauw matcht prachtig met het Zilch jurkje en de boordjes hebben een grappig ribbel-detail.

De mouwtjes zijn 3/4 lang. Het vestje valt mooi in de taille. Ik heb maat 12 gepakt, waar ik normaal maat 14 kies bij Seasalt. Niet vreemd hoor: ik kies  meestal mijn vestjes een maatje kleiner.

Extra details in deze blog:

Als je goed hebt gekeken, zie je dat ik ook in deze blog weer gekozen heb voor de rode klompjes van Ten Points Sweden en de Gola sneakers. In mijn vorige blog vind je alle informatie over deze schoenen.

Als uitsmijter van deze te gekke blogserie wil ik nog een mooie broche laten zien: het Flowerfield Porcelain bloemetje van Zilch! Ook te koop in de kleur Blossom! Daar kan je jouw outfit echt mee opfleuren! Er zijn er maar een paar dus wacht niet te lang. 

Links:

6 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.